A Gyulai Várszínház 50. évadának zárásaként a negyedik és egyben az utolsó bemutatóra kerül sor 2013. augusztus 9-én a Tószínpadon. Miklós Tibor kiváló szövegíró elhatározta, hogy színpadra állítja a XX. század legnagyobb hatású zenekara, a legendás Beatles együttes történetét, megidézve a legnépszerűbb dalokat.

 

A Gyulai Várszínház 50. évadának zárásaként a negyedik és egyben az utolsó bemutatóra kerül sor 2013. augusztus 9-én a Tószínpadon. Miklós Tibor kiváló szövegíró elhatározta, hogy színpadra állítja a XX. század legnagyobb hatású zenekara, a legendás Beatles együttes történetét, megidézve a legnépszerűbb dalokat.

 

A Mágikus misztikus utazás Bors Őrmester Árvaszívek Klubjának zenekarával a Strawberry Fields-től a Penny Lane-ig a Beatles együttes dalaiból készült új produkció gyulai bemutatója 2013. augusztus 9-én lesz, amelyet még egy előadás követ.

 

2013-ban köszönti a világ a populáris zene történetének legsikeresebb együttesét első nagylemeze, a „Please Please Me" megjelenésének 50. évfordulója alkalmából.

A napjainkban is nagy sikerrel koncertező Sir Paul McCartney 1996-ban felújítatott egy régi iskolaépületet Liverpoolban és a híres Fame School mintájára megalapította az Előadói Művészetek Liverpooli Akadémiáját. A „Fame" musicalt Magyarországon bemutató rendező és koreográfus Miklós Tibor és Fincza Erika irányításával a társulat most a Beatles életmű előtt kíván tisztelegni. Hasonló alázattal és kreativitással, mint tették ezt a Freddie Mercury emlékének áldozó „Egy bohém rapszódiája' című produkciójukkal. A színpadi játék felidézi a liverpooli Akadémia ünnepélyes megnyitását, Lennon és McCartney gazdag képzeletvilágának néhány jól ismert alakját.

 

Az előadás – a címében is szereplő négy Beatles dalon kívül – még további harminc varázslatos szerzeményt vonultat fel a legendás együttes életművéből. Olyanokat mint az „Óh drágám" (Oh, Darling), ‚JHeyJude", „Lucy, égben fénytő gyémánt" (Lucy in tbe Sky With Diamonds), „Tűnj el' (Get Back), „Ha hatvannégy leszek" (When I'm Sixty-Four),
„Bolond a hegyen" (The Fool on tbe Hill), „Állj be hozzám sofőrnek" (Drive My Car),
„Botoxos Bell" (Polythene Pam), „A mosdó ablakán mászott be" (She Came In Trougb the Bathroom Window), „Nincsember" (Nowhere Man), „Jó reggelt" (Good Morning),
„Ob-la-di, Ob-la-da", „EleanorRigby", „Maxwell fényes szerszáma" (Maxwell's Silver Hammer), „Szexi Sadie", „Álljunk össze" (Come Together).

Mágikus misztikus utazás Bors őrmester árva szívek klubjának zenekarával.
STRAWBERRY FIELDS-től a PENNY LANE-ig.
Koncert-fantázia a Beatles együttes dalaira
A dalokat írták: John Lennon, Paul McCartncy és George Harrison.

A dalok magyar szövegét írta, az előadást rendezi: Miklós Tibor
Koreográfus és társrendező: Fincza Erika
Díszlettervező: Götz Béla és Kovács Yvette Alida
Jelmeztervező: Braier Zsuzsa
Az országos bemutató időpontja: 2013. augusztus 9. a Gyulai Várszínház Tószínpada Budapesti bemutató: 2013. augusztus 21-én a Benczúr Ház Szabadtéri Színpadán

 

Előadja a Rock Színház társulata, a BlackBirds Beatles Tribute Band és az Obladi-Oblada Tánckar közreműködésével.

 

A BlackBirds Beatles Tribute Band zenekar 2004. május 13-án, egy pénteki napon lépett fel először Budapesten, egy kis pubban. A név a Beatles együttes Blackbird című dalára utal, magyarul „feketerigók"-at jelent. Azóta sok év eltelt, és méltán a legjobb magyar Beatles tribute zenekarként ismert együttes számos vidéki fesztiválon, városi klubkoncerten, rendezvényen van már túl. Nem csak itthon tartják számon őket, a külföldi meghívásokra sem kellett sokáig várniuk. Turnéztak már a szomszédoknál: Ausztriában, Szlovákiában, Romániában, de a Dán, Norvég közönség is tapsolhatott a régi nagy kedvenceiket felelevenítő csapatnak. Liverpoolban, a 2007-es Beatles Week-en, a The BlackBirds első magyar zenekarként nagy sikerrel szerepelt, és azóta már többször is visszatért a ..gombafejűek" városába. A zenekar – saját bevallása szerint – nem dolgoz át dalokat, ehelyett inkább koncertszerűen adja elő egy olyan együttes életművét, amely még ma is érdekes, értékes, hiteles és aktuális.

 
Az Árva Szívek Klubjának Zenekara: Puskás Peti, Dobos László, Zentai András, Vecsei László, Hoffmann György, Hajba Áron, Hajba Imre, Szemerédi Bernadett, és Illésy Éva.

 

Bors őrmester: Ekanem Bálint Emota
Lucy, a gyémánt ragyogású hölgy: Dér Heni
Mr. Kite nyugdíjba vonuló cirkuszigazgató: Bodrogi Gyula/Szolnoki Tibor
Mustár úr, csöves: Makrai Pál
Doktor Robert, világmegváltó: Pavletics Béla/Nagy Lóránt

Maxwell Edison, kalapácsos gyilkos: Nádas György
Természet Anya: Nagy Anikó
Édes Rita: Kaprielian Alexa
Drága Prudence: Veres Mónika
Larry-Loretta Martin: Naszvagyi Tamás
Szexi Sadie: Miklós Eponin

A Rock Színház három évtizeden keresztül a musical meghatározó műhelye volt Magyarországon. 14 világsiker (köztük: Evita, Jézus Krisztus Szupersztár, Hair, West Side Story, Jentl, A nyomorultak, Miss Saigon) bemutatása mellett 21 új magyar musicalt és rockoperát vittünk színre, olyanokat, mint: Sztárcsinálók, Farkasok, A krónikás, A bábjátékos, Bestia, Légy jó mindhalálig, Anna Karenina, Dorian Gray, Utazás, Nana, Kiálts a szeretetért, Ilyenek voltunk.
Amióta a musical (rockopera) gyökeret vert a magyar színházi életben, egészen a legutóbbi évekig mindig fontos volt a tartalom, a minőség és az ízlés. Az operai teljesség felé törekedve, a zenés színház sajátos eszközeivel Móricz, Gárdonyi, Jókai, Kosztolányi, Szabó Magda, Tolsztoj, Zola, Victor Hugo, Shakespeare és Stefan Heym műveit közvetítettük és velünk együtt közönségünk is egyre igényesebb lett az évek során. Mostanság a vízcsapból is musical folyik, de a „víz" minősége sok esetben rossz, emberi fogyasztásra alkalmatlan.
1980-ban a műfaj elfogadtatásáért küzdöttünk, ma rangjának, hitelének megőrzéséért, az új művek megszületéséhez kedvező színházi környezet megteremtéséért, az utánpótlás megfelelő neveléséért kell harcolnunk.
Társaimmal ezért hívtuk életre a Magyar Musical Műhelyt és ezért szeretnénk az új, magyar művek fórumává tenni színházunkat. Kocsák Tibor, Kemény Gábor, Tóth Péter és Naszvagyi Tamás művei próbára készek. Budapest VI. kerületében a Benczúr Ház és az Eötvös 10 Kulturális Központ vezetése nyitott az együttműködésre, várjuk újabb társainkat, készek vagyunk a további munkára, áldozatvállalásra. E vállalás sohasem volt hiábavaló, hiszen egy csapatnyi tehetséges fiatal folyamatosan fejlesztve képességeit, ma is színpadon lehet, dolgozhat. Es művek születnek – magyar szerzők művei!

Miközben tudjuk: segítség, támogatás nélkül egyre nehezebb lesz munkánkat folytatni.

Az utóbbi években néhány sikeres közös produkcióval (Egy bohém rapszódiája, Szegény gazdagok, Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandjai) jeleztük, hogy a Rock Színház ma is létezik. Olyan művészek adják tehetségűket munkáinkhoz, mint a zeneszerző, zenei vezető Tóth Péter, Kocsák Tibor és Kemény Gábor, a koreográfus-balettmester Fincza Erika és Hutter Linda, a tervezőművész Kovács Yvette Alida és Braier Zsuzsa, a színész-énekmester Nagy Anikó, a színész-rendező Nagy Lóránt és a Londonból hazatérő rendező Bálint Albin és a zeneszerző-előadó Naszvagyi Tamás. Közös munkát tervezünk Nagy Viktor, Radó Denise és Kürthy András rendezőkkel.
Mi a szerényebb technikai-színpadi lehetőségeket vállaló, bátran kísérletező színházat valljuk magunkénak. Ahol minden tehetséges törekvés otthonra lelhet. Ahol kisebb költséggel, befektetéssel és kockázattal, nem a látványcsodák megteremtéséről szólnának az előadások, hanem a zenei, írói és előadói kvalitásról, az értékteremtő szándékról. Arcot, karaktert adnának az itt születő művek, és ahogy a Rock Színház korábbi éveiben történt: etalonná válna az itt képviselt, következetes igényesség.
Ennek hitével köszönöm meg közönségünk, barátaink, munkatársaink szeretetét és várjuk Önöket, várunk Benneteket előadásainkon."
(Miklós Tibor művészeti vezető)

 

http://www.gyulaivarszinhaz.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük