2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Magyar lobbyzás az EU-ban munkaheléyekért Magyarországon

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/22302"><img class="image thumbnail" src="/files/images/eu.thumbnail_3.jpg" border="0" width="100" height="58" /></a></span>Az Európai Parlament e héten nyitotta meg az európai gazdaságélénkítő csomag vitáját. A magyar szocialisták a munkahelyek megőrzését célzó, valamint a szegénység ellen fellépő módosításokat javasoltak a Regionális Fejlesztési Bizottság tegnapelőtti ülésén.<br />

eu.thumbnail 3Az Európai Parlament e héten nyitotta meg az európai gazdaságélénkítő csomag vitáját. A magyar szocialisták a munkahelyek megőrzését célzó, valamint a szegénység ellen fellépő módosításokat javasoltak a Regionális Fejlesztési Bizottság tegnapelőtti ülésén.

eu.thumbnail 3Az Európai Parlament e héten nyitotta meg az európai gazdaságélénkítő csomag vitáját. A magyar szocialisták a munkahelyek megőrzését célzó, valamint a szegénység ellen fellépő módosításokat javasoltak a Regionális Fejlesztési Bizottság tegnapelőtti ülésén.

A téma szocialista felelőse Harangozó Gábor elmondta: Nem vagyunk könnyű helyzetben, mivel a nyugat-európai országok nem szívesen áldoznak az elsősorban Kelet-Közép-Európában jelentkező problémák orvoslására. Az MSZP delegáció többek között épp azért érkezett- soraik között Török Zsolttal, valamint dr. Simon Gáborral és Winkfein Csabával- hogy az európai szocialistáknál lobbizzon a hazai munkahelyek megtartásáért, valamint a lakhatási támogatások kiszélesítéséért.

A válság egyre súlyosabb hatásai alól sajnos Magyarország sem vonhatja ki magát. Munkahelyek ezrei kerülnek veszélybe egész Európában. Ugyanakkor kiemelten fontos a stabilitásunk megőrzése, a konvergenciaprogram követése is. Egy ilyen helyzetben mozgósítanunk kell a rendelkezésünkre álló EU-s támogatásokat, a hatékonyabb és gyorsabb felhasználás érdekében. – nyilatkozta az EP képviselő.

Harangozó Gábor elmondta:

Az MSZP mindig prioritásként kezelte az Új Magyarország Fejlesztési Terv sikerét. Fontosnak tartom, hogy az Európai Parlament képviselői, a cseh elnökség, és Danuta Hübner asszony, a regionális fejlesztésért felelős biztos is érezze; Magyarország a pénzügyi stabilitás mellett mindent megtesz az EU-s alapok minél sikeresebb felhasználására.
A szakmai találkozókon és az ülésen konkrét javaslatokkal is éltünk. Javasoltuk az energiahatékonysági támogatások körének kiszélesítését, hogy a panellakások felújítása is támogatható legyen, mind a Kohéziós, mind a Strukturális Alapokból. Indítványoztuk a munkahely-megtartási támogatások új formáját is, melynek keretében egy új munkatárs felvétele esetén a járulékoktól mentesül a munkáltató, míg további öt munkavállaló tekintetében kedvezményeket kap.
Nem feledkeztünk meg a rászorulókról sem. A felújításra alkalmatlan, elszigetelt szegénytelepek felszámolását már korábban kezdeményeztük, a kormány és az MSZP hathatós támogatásával igyekszünk meggyőzni a döntéshozókat az indítvány befogadásáról.

Sajnálatosnak tartom, hogy a Fidesz képviselői meg sem jelennek az ilyen bizottsági üléseken. Magyarországért nem csak szavakkal és bejelentésekkel kell küzdeni, hanem megalapozott szakmai munkával kell segíteni a magyar munkahelyek megtartását, a magyar családok életkörülményeit, a panellakások felújítását – nyilatkozta Török Zsolt, az MSZP Brüsszelbe érkező delegációjának egyik vezetője.

(MSZP)

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.