A magyar jelentkezéseket a Daazo közvetíti. 2017 februárjában, a Clermont-Ferrand-i rövidfilmfesztivállal egyidőben megint megrendezik az Euro Connectiont, az európai rövidfilmes koprodukciós vásárt.

 

A magyar jelentkezéseket a Daazo közvetíti. 2017 februárjában, a Clermont-Ferrand-i rövidfilmfesztivállal egyidőben megint megrendezik az Euro Connectiont, az európai rövidfilmes koprodukciós vásárt.

 

Az Euro Connectionre való jelentkezést 23 országban hirdetik meg, és ismét várnak magyar projekteket is – a magyar jelentkezők a Daazón keresztül nyújthatják be jelentkezésüket.

 

Olyan rövidfilmes (40 percesnél rövidebb animációs, élőszereplős vagy dokumentumfilmes) projekteket várnak, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: hazájukban már rendelkeznek részleges támogatással (az adóvisszatérítés sajnos nem számít ilyen támogatásnak), producerük európai koprodukcióban gondolkodik, és a rendező vagy producer vállalja, hogy kiválasztása esetén részt vesz a februári Euro Connection pitchfórumán.

 

A Euro Connection 2016-os kiadásán 28 országból 168 filmes vett részt.

A szervezők 75 egyéni találkozót szerveztek a résztvevők számára, akik kivétel nélkül azt a visszajelzést adták, hogy nagyon hasznosnak találták a programsorozatot, és szívesen visszatérnének a jövőbeli rendezvényekre is. A Euro Connection program segítségével eddig 67 filmet forgattak le, ezek közül 32 koprodukcióban készült.

 

Jelentkezési határidő: 2016. október 20.

 

A Euro Connection zsűrije által kiválasztott projekt producere meghívást kap Clermont-Ferrand-ba 2017. február elején (a Euro Connection programjai február 7-én és 8-án lesznek), részt vehet a filmfesztiválon és vásáron – a 4 éjszakás szállást, utazást (160 euróig), valamint az akkreditáció költségeit a Euro Connection fedezi.

 

Jelentkezni a Euro Connection honlapján található letölthető kérdőívek kitöltésével lehet angol nyelven: az  info@daazo.com és a zsuzsanna.brasher@daazo.com címen várják a nevezéseket.

 

http://www.clermont-filmfest.com/index.php?m=174

http://www.daazo.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük