Nemzetközi versenyen hazánk kedvenc ínyencsége. Óriási megtiszteltetés érte a SZEGA Nemzetek sajtversenyének tavalyi győztesét, a hazai Ranoldert. Június 11-13. között a világ legfinomabb ínyencségeivel veszi fel a küzdelmet a legjobb sajtnak járó címért – igen nagy eséllyel.

 

Nemzetközi versenyen hazánk kedvenc ínyencsége. Óriási megtiszteltetés érte a SZEGA Nemzetek sajtversenyének tavalyi győztesét, a hazai Ranoldert. Június 11-13. között a világ legfinomabb ínyencségeivel veszi fel a küzdelmet a legjobb sajtnak járó címért – igen nagy eséllyel.

 

Tavaly példátlan sikere volt a SZEGA Nemzetek Sajtversenyének: a rendezvényre ellátogató Roland Barthélemy – aki a világ egyik legismertebb sajtmestere és sajtlovagja -, ugyanis személyesen hívta meg a győztes Ranolder nevű magyar sajtot az egyik legnevesebb fesztivál, a Mondial du Fromage versenyzői közé.

 

„Már az is igazi megtiszteltetés volt számunkra, hogy Roland Barthélemy személyesen látogatott el a tavalyi sajtversenyre, azt azonban nem is gondoltuk volna, hogy annyira megkedveli a magyar sajtokat, hogy idén első alkalommal a világszerte ismert nemzetközi sajt kiállításra és versenyre, a Mondial du Fromage-ra is meghívja a Sümegtej által készített Ranoldert, és mellette még néhány hazai sajtkülönlegességet. A Mondial du Fromage-on először képviselhetjük Magyarországot, és őszinte örömmel tölt el, hogy a SZEGA Market is jócskán kivette a részét ebben a nemzetközi sikerben, hiszen az általunk szervezett versenyen fedeztük fel ezt a terméket" – árulta el Gábossy Ádám, a Nemzetek Sajtversenyét szervező SZEGA Camembert Kft. ügyvezetője.

 

Az, hogy a sajtlovag maga ajánlotta a hazai termékeket a nemzetközi rendezvényre, már önmagában sikernek tekinthető, ráadásul elárulta: nem lenne meglepő, ha a magyar sajt előkelő helyen végezne a versenyen.

 

„A Nemzetközi sajt kiállítás és verseny Franciaországban kap helyet június 11-13. között. A résztvevő sajtokat egy 80 tagból álló zsűri fogja majd értékelni különféle szempontok szerint, és itt kell majd helytállnia várhatóan nagyjából 600 másik termék mellett a magyar Ranolder sajtnak. A rendezvényen azonban nem csak ezt a terméket, hanem más különlegességeket is megismerhet a nemzetközi közönség, hiszen idén először magyar kiállítóként a SZEGA Foods képviseli majd hazánkat" – tette hozzá Gábossy Ádám.

 

Ranolder – Zsíros, kemény, zárt tésztájú sajt

A Ranolder sajt különlegessége a tradíción alapuló egyszerűségében és a kézműves készítési módszerek gondosságában rejlik. A sajtok elkészítéséhez csak a helyben megtermelt friss tejet használják. A sajt különleges karakteres ízét és illatát, a kissé kemény, de omlós állományát és a zárt szerkezetét első sorban a kiváló minőségű tejnek, az egyedi baktérium flórának, valamint a hosszú, több hónapos levegőn történő kéregérlelésének köszönheti.  A sajt illata jellegzetes, a hagyományos módon érlelt natúr sajtokra jellemzően erősebben sajtos, aromás, idegen szagtól mentes.

 

http://www.mondialdufromage.com

http://www.szeganagyker.hu

http://www.sumegtej.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük