2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Magyar sikerek a Las Vegas-i Hip Hop világbajnokságon

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64133"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/L%20(1).thumbnail.jpg" border="0" width="76" height="100" /></a></span> Először mérettettek meg Magyarország legjobb táncosai Las Vegasban, a világ egyik legrangosabb Hip Hop táncversenyén, a World Hip Hop Dance Championship-en.</p> <p> 

l%20(1).thumbnail Először mérettettek meg Magyarország legjobb táncosai Las Vegasban, a világ egyik legrangosabb Hip Hop táncversenyén, a World Hip Hop Dance Championship-en.

 

l%20(1).thumbnail Először mérettettek meg Magyarország legjobb táncosai Las Vegasban, a világ egyik legrangosabb Hip Hop táncversenyén, a World Hip Hop Dance Championship-en.

 

A verseny Vegas egyik legnagyobb arénájában zajlott 3000 néző előtt, mintegy 2500 táncos részvételével. Büszkék lehetünk magyar résztvevőink szereplésére, hiszen annak ellenére, hogy először találkoztak élőben ilyen gigantikus méretű és színvonalú versennyel, a középmezőnyben végeztek. Idén rendezték meg hazánkban először az America's Best Dance Crew tulajdonosai által jegyzett Hip Hop International magyarországi selejtezőjét. A kategóriák győztesei kapták meg a jogot, hogy képviselhessék hazánkat az augusztusi Vegas-i világversenyen.

 

 A nemzetközi bajnokság egy óriási nyitóceremóniával vette kezdetét, ahol a világ 40 országából érkezett csapatok mutatkoztak be mintegy 3000 néző előtt.

A varsity korosztály magyar indulója a Cats Dance Team csapata a 36. helyen végzett, a felnőtt kategória magyar versenyzője, a The Core csapat pedig 68 indulóból a 23. helyet szerezte meg egyedülálló és nemzetközi szinten is óriási sikert arató koreográfiájával.

A magyar delegáció legnagyobb sikerét egy a hazai szervezők által indított magyar zsűri, Réz Adrienn aratta, akit egy hosszadalmas vizsga után elsőként választottak be a 2012-es nemzetközi bírák közé. Munkásságát külön köszönettel illették a szervezők, akik máris biztosították számára a 2013-as bíráskodási lehetőséget.

 

 „Mérhetetlen boldogsággal tölt el, hogy eljutottunk idáig és megbizonyosodhattunk arról, hogy érdemes volt Magyarországra elhozni a World Hip Hop Dance Championship-et. Inspiráló az első évben ilyen eredményekkel és tapasztalatokkal hazatérni a világversenyről. Feltöltődve és hasznos tapasztalatokkal vágunk neki a 2013-as évnek, és alig várjuk a következő hazai döntőt. Szeretnénk minél több táncosnak és csapatnak lehetőséget adni, hogy valóra váltsa álmait és találkozhasson az igazi Hip Hop kultúrával, annak neves megalkotóival és híres képviselőivel!" – nyilatkozta Barta Viktória, a nemzetközi szervezet magyarországi ága, a Hip Hop International Hungary technikai igazgatója.

 

Korábban már beszámoltunk – http://euroastra.hu/node/60336 – arról, hogy a májusi World Hip Hop Dance Championship hazai döntőjén a felnőtt csapatok közül a The Core, a Varsity kategóriában a Cats Dance Team, az egyéni versenyben pedig Várszegi Alexandra állhatott a dobogó legfelső fokára. A győztesek megnyerték az 5.000 dolláros fődíjat és a lehetőséget, hogy képviseljék hazánkat Las Vegasban, az augusztusi világbajnokságon. Több száz néző szurkolt a legjobb hazai hip hop táncosokért, akik világszínvonalú táncprodukciókkal bizonyították be, ott a helyük a világmezőnyben. A 16 felnőtt csapat egy 8 tagú szakmai zsűri és Barta Viktória technikai igazgató előtt mérettett meg, akik szigorú szabályok alapján értékelték az extrém előadásokat. Miután Magyarország először csatlakozott a bajnokság induló országai közé, nagy nyomás nehezedett a résztvevő táncosokra. Az izgalom viszont egyáltalán nem látszott a teljesítményeken.

 

 „Bebizonyosodott, hogy igenis létezik autentikus hip hop kultúra hazánkban, és Magyarország készen áll arra, hogy megmutassa magát a világnak. Mindenkinek nagyon köszönöm a kreatív produkciókat és a hozzáadott emóciós töltetet" – értékelte a rendezvényt Balogh-Barta Viktória technikai igazgató.

 

 „Az ilyen jellegű rendezvényeken mindig kedvet kapok a tánchoz, de sajnos úgy érzem, nem az én asztalom.  Fél évig próbálkoztam a balettel, de be kellett látnom nem nekem való. Inkább maradok az éneklésnél. Viszont nézni imádom, ez a hip hop verseny pedig különösen tetszett a produkciók színvonala miatt" – mondta májusban az X-Faktorból ismert Kováts Vera.

 

A szervezők a rendezvény sikerén felbuzdulva úgy döntöttek, jövőre újra megrendezik az eseményt, hagyományt teremtve ezzel a magyarországi hip hop kultúra életében. A Las Vegas-i siker alapján remélhető, hogy megvalósul a szervezők álma.

 

https://www.youtube.com/watch?v=uV3azI2FVeo

 

Lantai József

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.