2022.szeptember.30. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Magyar Telekom optikai hálózat már mintegy ötezer lakásban

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/15258"><img class="image thumbnail" src="/files/images/800px-T-Home_Logo.svg.thumbnail.png" border="0" alt="www.t-home.hu" title="www.t-home.hu" width="100" height="18" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.t-home.hu/">www.t-home.hu</a> </strong></span></span>  <p>A Magyar Telekom 2008. szeptember 23-án bejelentett új generációs hozzáférési stratégiája egyik fontos lépéseként a folytatja az új generációs optikai és kábelhálózatának kiépítését. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően jelenleg már mintegy ötezer háztartásban elérhető az optikai hálózat, amellyel a vállalat új márkája, a T-Home többek között extragyors szélessávú hozzáférést és akár HD tartalmakkal is rendelkező IPTV szolgáltatást biztosít ügyfeleinek.</p><p>

www.t-home.huwww.t-home.hu  

A Magyar Telekom 2008. szeptember 23-án bejelentett új generációs hozzáférési stratégiája egyik fontos lépéseként a folytatja az új generációs optikai és kábelhálózatának kiépítését. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően jelenleg már mintegy ötezer háztartásban elérhető az optikai hálózat, amellyel a vállalat új márkája, a T-Home többek között extragyors szélessávú hozzáférést és akár HD tartalmakkal is rendelkező IPTV szolgáltatást biztosít ügyfeleinek.

www.t-home.huwww.t-home.hu  

A Magyar Telekom 2008. szeptember 23-án bejelentett új generációs hozzáférési stratégiája egyik fontos lépéseként a folytatja az új generációs optikai és kábelhálózatának kiépítését. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően jelenleg már mintegy ötezer háztartásban elérhető az optikai hálózat, amellyel a vállalat új márkája, a T-Home többek között extragyors szélessávú hozzáférést és akár HD tartalmakkal is rendelkező IPTV szolgáltatást biztosít ügyfeleinek.

Új generációs hozzáférési stratégiájának megfelelően a vállalat a jövőben – elsősorban úgynevezett G-PON technológiát felhasználva – számos új helyszínen kívánja elérhetővé tenni az optikai hálózatát. Ezzel párhuzamosan a cég az EuroDocsis 3.0 technológiát kiépítve kábelhálózatát is továbbfejleszti, alkalmassá téve azt hasonlóan nagy sebességű alkalmazások biztosítására. 2013 végére a tervezett hálózatfejlesztések eredményeképpen összesen körülbelül 1,2 millió háztartásban lesz elérhető új generációs hozzáférési hálózat.

A fejlesztési folyamat egyik fontos állomásaként az otthoni valamint kisüzleti vezetékes kommunikációs és multimédiás tartalmi szolgáltatásokat összefogó T-Home márka december elejétől a budapesti Fehérvár Apartmanházban, a debreceni Ispotály lakóparkban, a miskolci Árpád-Kuruc lakótelepen valamint a pécsi Illyés Gyula lakótelepen építette ki, 2009 januárjától pedig – az optikai hálózat elérhetőségének bővülésével – a Sasad Resort lakóparkban is elérhetővé teszi kényelmi szolgáltatásait az új technológia segítségével. Mindennek köszönhetően olyan alkalmazások válnak elérhetővé, mint az IPTV szolgáltatás, az online filmnézés, a zene és multimédiás tartalmak villámgyors letöltése – jelenleg legfeljebb 25 Mbit/s letöltési és 5 Mbit/s feltöltési (4096 kbit/sec és1024 kbit/sec garantált minimális le-, illetve feltöltési) sebességgel, amely a későbbiekben várhatóan még gyorsabb lesz. Az új fejlesztések eredményeképpen a nézők egyes televíziós csatornákat és – amennyiben erre alkalmas televízióval rendelkeznek – a digitális videotéka (VoD) meghatározott filmjeit HD-minőségben is élvezhetik.

A tévét, internetet és telefont kínáló T-Home ajánlata a rendszeresen internetező, több számítógépet használó, és a nagy sebesség mellett jelentős adatforgalmat bonyolító ügyfelek számára jelent igazi megoldást: az újonnan telepített területeken elérhető, hagyományos telefonvonal nélküli – ám a hangszolgáltatást havidíj mentesen biztosító – internetkapcsolatot és korlátlan adatforgalmat tartalmazó (DSL Solo Extra) csomag egyéves hűségidő vállalásával akciósan11390 forint havidíjjal vehető igénybe.  Az akciós ajánlat visszavonásig, a műszaki feltételek megléte esetén érvényes. A szolgáltatáshoz szükséges digitális elosztót és a beszerelés költségét a szolgáltatás díja minden esetben magába foglalja. Sőt ha e csomag mellé valaki IPTV szolgáltatást is szeretne, akkor a 51 csatornát biztosító Családi csomagért, T-Home Tripla kedvezmény igénybe vételével mindössze 3390 forintot kell fizetnie.

Az ajánlat részletei a http://www.t-home.hu/ internetes oldalon, a 1412-es telefonszámon, a T-Pontokban, a viszonteladóknál elérhetők. A csomagokban foglalt internetelérés sávszélességeiről, valamint a garantált minimális le- és feltöltési értékekről az ügyfelek a jelzett honlapokon tájékozódhatnak.

A Magyar Telekom optikai hálózat kiépítése során elsősorban FTTH G-PON (Gigabyte Passive Optical Network, gigabites passzív optikai hálózat) technológiát használja, ugyanakkor az egyedi körülmények figyelembevételével, eseti alapon egyéb technológiák használatára is sor kerülhet. A G-PON technológia egy pontból több fogyasztó lakóhelyéig viszi el az optikai szálat, az egyetlen optikai szálon pedig áramellátást nem igénylő (passzív) eszközök osztják meg a sávszélességet, ezáltal a technológiát költséghatékonyság jellemzi.

Az EuroDocsis 3.0 a vállalat kábelhálózatának (HFC) továbbfejlesztését jelenti, amely azonban nem igényel a fizikai hálózatban további beruházásokat, csupán a fejállomásnál és az ügyfelek lakóhelyén van szükség a berendezések fejlesztésére.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.