2014. február 8-án farsangi vigalom a Millenárison, a Magyar Vidék Napja keretében. Bemutatásra kerülnek a lakosság számára a Darányi Ignác Terv keretében megvalósult sikeres vidékfejlesztési és agrártámogatási projektek, valamint sikeres vidékfejlesztési és mezőgazdasági vállalkozások, gazdák, termékek és falvak.

 

2014. február 8-án farsangi vigalom a Millenárison, a Magyar Vidék Napja keretében. Bemutatásra kerülnek a lakosság számára a Darányi Ignác Terv keretében megvalósult sikeres vidékfejlesztési és agrártámogatási projektek, valamint sikeres vidékfejlesztési és mezőgazdasági vállalkozások, gazdák, termékek és falvak.

 

A Virágzó Vidékünk szervezésében lesz fánkparádé, busójárás, gyermekprogramok, ínycsiklandó falatok, Vidék Mustra, és koncertek.  

Az egész napos vigalom színpadi programjai:

10:15-10:45 – Dézsi Yvett Néptánc csoport

A műsorban a Kárpát medence legszebb magyar és nemzetiségi táncai jelennek meg, különböző népviseletekben bemutatva.

 

11:00-12:00 –  Kolompos együttes

A Kolompos az egyik legnépszerűbb magyarországi népzenei együttes, már több mint huszonöt éve muzsikálnak gyerekeknek, felnőtteknek. Műsoraikon a közönség közvetlenül ismerkedhet meg a népi hangszerekkel, különböző vidékek muzsikáival, érdekes játékokkal, hajdani falubéli szokásokkal, táncokkal. Mindezeket az együttes sok vidámsággal, egy nagy közös játék keretén belül adja elő, ahol a gyerekekkel együtt szerepelnek, énekelnek, muzsikálnak és – a zenekar reményei szerint – egy kicsit velük együtt alakítják a jövőt.

 

12:15-12:45 –  Köszöntőbeszédek

 

12:50-13:40 –  Dézsi Yvett Néptánc csoport

Táncház- Tánctanítás (Dunántúli ugrós, lassú és friss csárdás tanítása a vendégeknek)

 

14:00-14:45 –  Vitéz László bábelőadás

A történetben Vitéz László megküzd az ördögökkel, és mint gyermekkorunkban, most is győz! A mutatós bábszínpadon Vitéz László játékok szórakoztatják a jókedvre vágyókat.

 

15:15-16:00 –  Gryllus Vilmos: Maszkabál

Bál, bál, maszkabál!

Minden jelmez készen áll,

szól a nóta, messze száll:

áll a bál, áll a bál,

áll a fényes maszkabál!

Egy farsangi jelmezbál elevenedik meg ebben a  műsorban. A nyitány után sorban jönnek és bemutatkoznak a „jelmezbe öltözött" dalok: a varázsló és a banya, az ősember és a bohóc, a kéményseprő, a szerecsen, a páncélos lovag és a hétfejű sárkány. Gryllus Vilmos talán legvidámabb lemezének, a Maszkabálnak dalait hallgathatják-énekelhetik az előadáson a szerzővel együtt a gyerekek – és persze a szülők is.

 

16:05-16:35 –  Ilyés Szabó Anna mesemondó:

                        Füleitekkel lássatok mesebeszédet!

 

17:00-18:00 –  Cimbaliband együttes: Cimbalikum- a magyar cimbalom

A magyar cimbalom csodálatos világába kalauzolja a közönséget Cimbaliband a muzsika szárnyán, egy rábaközi búcsútól indulva, a 20. század eleji budapesti kávéházak hangulatán át, kincses Kolozsvárt is érintve, az ezeréves határon is túlra, kitekintve a Fekete-tenger partjáig, az Isztambuli bazárban megpihenve. A produkció a Fricska együttessel kiegészülve áll a színpadra.

 

18:15-18:45 – Tombolasorsolás

A belépés díjtalan

 

2014. február 8. szombat

Magyar Vidék Napja – farsangi vigalom

Millenáris D csarnok

 

http://millenaris.hu/

https://hu-hu.facebook.com/events/588463784566965/?ref=22

https://www.facebook.com/viragzo.videk

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük