Bochemie árbevételének alakulása (CZK) 2003-2007Bochemie árbevételének alakulása (CZK) 2003-2007

A tisztító-, fertőtlenítő- és gombaölőszerek piacán Csehországban és Szlovákiában piacvezető Bochemie az Eurovalue befektetési társaságtól megvásárolta a magyarországi EVM társaság többségi tulajdonát, és a jövőben további piacokon is terjeszkedni kíván.

 Bochemie árbevételének alakulása (CZK) 2003-2007Bochemie árbevételének alakulása (CZK) 2003-2007

A tisztító-, fertőtlenítő- és gombaölőszerek piacán Csehországban és Szlovákiában piacvezető Bochemie az Eurovalue befektetési társaságtól megvásárolta a magyarországi EVM társaság többségi tulajdonát, és a jövőben további piacokon is terjeszkedni kíván.

 A tisztító-, fertőtlenítő- és gombaölő szerek piacán Csehországban és Szlovákiában vezető szerepet játszó (és a cseh Savo márkát is birtokló) Bochemie a.s. bejelentette a tisztítószerek gyártásával foglalkozó magyarországi EVM társaság megvásárlását. Az akvizícióval a magyar piacra belépő Bochemie elsősorban az – olyan hagyományos magyar márkákról, mint a Bip, Ultra és WU2 termékekről ismert – EVM jelenlegi márka- és termékportfoliójának frissítését tervezi. Emellett a Csehországban népszerű Savo márka bevezetésére készül, nemcsak a magyar, hanem más piacokon is. Az akvizíció során a Bochemie a szavazati jogot biztosító részvények több mint 99%-át szerezte meg az EVM társaságban – a tranzakció további részletei nem ismertek.

„A nagy múltú magyar tisztítószergyártó társaság akvizíciója révén a Bochemie belépett a magyar piacra, ahol egy erős márkaportfoliót kíván kialakítani" – mondta el a tranzakció kapcsán Ladislav Kraus, a Bochemie vezérigazgatója. „Célunk elsősorban az EVM termékportfoliójának frissítése, mivel a magyar vevők által kedvelt Ultra, Bip, WU2 termékek megújításában komoly növekedési potenciált látunk. Szeretnénk továbbá a Savo márkát a magyar piacra is bevezetni. A jövőben további akvizíciókat is tervezünk, amelyek során hasonlóan kívánunk eljárni".

Diverzifikált termékportfoliójának, a népszerű Savo márkának, valamint sokéves és eredményes üzleti múltjának köszönhetően a Bochemie mind Csehországban, mind Szlovákiában a fogyasztói és az ipari termékek piacának vezető szereplője. A társaság árbevétele hosszú távon erőteljes növekedési trendet mutat (lásd grafikon), és hagyományos márkái közül több is (Savo, Feropur, Bochemit) a legnépszerűbbek közé tartozik. „Nagy örömünkre szolgál, hogy az EVM akvizíciója sikeresen lezárult, mivel ez véleményünk szerint igen fontos mérföldkő a társaság terjeszkedési stratégiájában. A Bochemie expanziójának támogatása és piaci pozíciójának megerősítése mindenkor a legfontosabb céljaink között szerepelt. Az EVM-ben rejlő lehetőségek kiaknázásával most képesek leszünk megerősíteni a Bochemie ismertségét és piaci pozícióját a magyar piacon is" – mondta el az EVM megvásárlása kapcsán Robert Cohen, a Bochemie-t irányító Benson Oak társaság munkatársa.

A Bohumín-i székhelyű Bochemie a.s., az egyik legfontosabb tisztító-, fertőtlenítő- és gombaölő szereket gyártó cég Szlovákiában és Csehországban, 1,3 milliárd cseh korona éves konszolidált forgalommal. A Bochemie a háztartások, az egészségügy, a mezőgazdaság és a faipar részére kínál innovatív termékeket.

A vállalat portfoliójának része a cseh lakosság több mint 90%-a által ismert, tradicionális cseh márka, a Savo, amelynek piaci részesedése a hipoklorit fertőtlenítőszerek piacán meghaladja a 80%-ot. A márka a legerősebbek között szerepel a fürdőszobai-, a konyhai- és a WC tisztítószerek között. A Bochemie fa kezelésére alkalmas termékei szintén nagyon népszerűek.

A Bochemie emellett erős pozícióval rendelkezik a fémgyártáshoz és a Ni-Cd akkumulátorokhoz használt adalékanyagok specifikus nemzetközi piacán is.

A Bochemie a.s. jelenleg 450 alkalmazottat foglalkoztat.

A Benson Oak Capital (BOC) magán tőkebefektetésekkel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt ügyfelei számára Csehországban és Szlovákiában. A Bochemie mellett befektetései közé tartozik a biztonsági szoftverekkel foglalkozó AVG, a kis háztartási gépeket gyártó ETA és az autóalkatrész-gyártó Plastkov is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük