2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

MAGYARORSZÁGOT NÉPSZERŰSÍTŐ KAMPÁNY INDULT A REPÜLŐTÉREN

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/97632"><img class="image image-preview" src="/files/images/BA17%20(3).preview.jpg" border="0" width="458" height="345" /></a></span>Magyarország turisztikai vonzerőit és az adott helyszínekhez kapcsolódó magyar élelmiszeripari és gasztronómiai termékeket népszerűsítő, fogyasztásösztönző kommunikációs kampányt indított decemberben a Magyar Turizmus Zrt.

Magyarország turisztikai vonzerőit és az adott helyszínekhez kapcsolódó magyar élelmiszeripari és gasztronómiai termékeket népszerűsítő, fogyasztásösztönző kommunikációs kampányt indított decemberben a Magyar Turizmus Zrt.

Magyarország turisztikai vonzerőit és az adott helyszínekhez kapcsolódó magyar élelmiszeripari és gasztronómiai termékeket népszerűsítő, fogyasztásösztönző kommunikációs kampányt indított decemberben a Magyar Turizmus Zrt.

A Budapest Airport közreműködésével megvalósuló akció keretében a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljának legláthatóbb, kikerülhetetlen felületein kihelyezett plakátok Magyarország nevezetes látnivalóihoz és népszerű gasztronómiai kincseinkhez kívánnak kedvet csinálni már érkezéskor. A február 14-ig tartó kampány során két alkalommal, január 15-én és február 1-jén is frissítik a plakátok kreatívjait. Az üzenetek a terminálra érkező valamennyi vendéget elérik. A külföldi vendégszám és vendégéjszaka-szám dinamikus növekedésével összhangban Budapesten elképesztő dinamikával nő a légi forgalom is: 2015-ben a Budapest Airport minden idők legmagasabb utasforgalmi rekordját érte el, és jó esélyünk van arra, hogy a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek is új rekordot könyvelhessenek el idén.

A turisztikai és gasztronómiai vonzerők összekapcsolása ezúttal is fontos szempont volt, hiszen a Magyar Turizmus Zrt. már 2012 óta dolgozik a turisztikai- és agrármarketing területek összehangolásán. Ez a gyakorlatban a magyar turisztikai célpontok, a magyar gasztronómia és a magyar agrártermékek közös népszerűsítését jelenti. Ennek előnyeit nem nehéz belátni, hiszen az agrárium, a kiváló minőségű magyar agrártermékek kulcsszerepet játszanak a turizmus élénkítésében. A turizmusnak pedig a magyar agrárium által létrehozott javak és specialitások jelentenek egy olyan stabil alapot, amelyre hosszú távon lehet építeni, és ami semmi egyébbel nem pótolható, egyedi és különleges. A turisták, akár belföldről, akár külföldről érkeznek, szeretik az ízes ételeket, finom italokat. Szeretik megismerni az országok hagyományait, szívesen lubickolnak az adott ország vendégszeretetében.

A fenti célok szem előtt tartásával idén is számos integrált akciót valósított meg a Magyar Turizmus Zrt. A siker nem is maradt el, amire jó példa a megújult és koncepciójában is megváltozott 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. A népszerű vásár 85.000 látogatót fogadott idén és kétszázzal több, 950 kiállító állta az érdeklődők rohamát. Az OMÉK öt napja alatt a látogatók szimbolikusan bejárhatták Magyarországot és a határon túli területeket, amelyeket az agráriumon keresztül mutattunk be.

A jövő évi nemzeti marketingtevékenységnek is kiemelt fókusza gasztronómia, tekintettel arra, hogy a turisztikai- és agrármarketing egymást erősítő jellege legkézzelfoghatóbban a gasztronómia területén jelenik meg. 2016 a „Gasztroélmények Éve" lesz a Magyar Turizmus Zrt. koordinálásával. A Torkos Csütörtökkel induló tematikus év 4-5 nagyszabású, országos vagy azon is túlnyúló gasztronómiai eseményt ölel fel, amelyeket regionális és külképviseleti szervezésű vagy támogatású, illetve agrármarketing termékpályákhoz kapcsolódó események sora kísér egész évben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.