2011. szeptember 23. a Jim Beam történetében egy fontos fejezetet nyitott, hivatalosan is Magyarországon is bemutatták az új ízt, a Red Staget.

2011. szeptember 23. a Jim Beam történetében egy fontos fejezetet nyitott, hivatalosan is Magyarországon is bemutatták az új ízt, a Red Staget.

 A világon kevés olyan tiszteletet parancsoló állat él, mint a Kentucky -ban élő jávorszarvas, ezek közé tartozik a Red Stag vagyis a vörös szarvasbika.

Amikor 1975-ben Jacob Beam elkezdte gyártani a speciális Kentucky bourbon-jét, ezek az állatok csapatostul járták a hegyeket. Sajnos a vadászat miatt hamarosan a kihalás fenyegette őket. 1997-ben, az állatvédőknek köszönhetően, a jávorszavasokat visszatelepítették Kentuckyba. Ma már 16 megyében, így többek között Montana keleti részén is megtalálhatóak.

A Jim Beam dolgozói annyira örültek és a szarvasok visszajövetelének, hogy ennek tiszteletére Red Stagnek nevezték el az italt.

 

Mitől különleges a Red Stag? A természetes alapanyagokból álló, feketecseresznye ízt azért készítették, hogy kiemeljék a Jim Beam nagyszerű ízvilágát, ugyanis a cseresznye a bourbon kultúra része az 1800-as évek óta.

A fekete cseresznye ízét lassan és nagy odafigyeléssel ötvözve építették bele a bourbonbe, hogy elérjék a Red Stag kifinomult ízvilágát. Ezzel is hűek maradva a Jim Beam minőségéhez.

 

Ízvilág

Aroma: A hagyományos Jim Beam íz minősége mellet gyümölcsökben gazdag íz világot tükröz

Íz: Érezni a tölgyfa hordóban érlelt ízt, ami keveredik az édes kukoricáéval, melyet a feketecseresznye lágysága egészít ki.

Utóíz: a selymes édes íz keveredik az igazi bourbon ízzel.

 

Fogyasztás

A Red Stag kiszélesíti a hagyományos bourbon íz határait, úgy fogyaszthatjuk, mint eddig soha. Az ízek variálhatók, új fogyasztási szokások alakultak ki.

Koktél receptek

Red Manhattan

2 rész Red Stag

½ rész száraz vermut

½ rész édes vermut

Shakerben rázd össze majd martinis pohárba töltsd ki és díszítsd feketecseresznyével.

 

Brass Buck

3 rész Red Stag

4 rész gyömbér

Long drinkes poharat rakd ¾-ig jéggel, erre töltsd a Red Staget és a gyömbért

 

Buck shot

1 rész Red Stag

1 rész keserű likőr

Shakerben rázd össze és hidegre hűtött pohárba öntsd ki.

Nyereményjáték:

http://www.facebook.com/?ref=home#!/permalink.php?story_fbid=278849492133192&id=100000796153883

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük