2023.december.08. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Magyarul is elérhetőek az USA vízummentes beutazáshoz szükséges regisztrációs rendszerének elektronikus űrlapjai

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21334"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Image1.thumbnail_78.jpg" border="0" alt="https://esta.cbp.dhs.gov/" title="https://esta.cbp.dhs.gov/" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="https://esta.cbp.dhs.gov/">https://esta.cbp.dhs.gov/</a> </strong></span></span>Immár magyarul is elérhető az USA-ba vízummentesen utazók számára készült ESTA rendszer az interneten, így még könnyebbé vált a szabadidős vagy üzleti céllal, 90 napnál rövidebb ideig az Egyesült Államokban tartózkodni kívánó honfitársaink regisztrációja. </p><p>

https://esta.cbp.dhs.gov/https://esta.cbp.dhs.gov/ Immár magyarul is elérhető az USA-ba vízummentesen utazók számára készült ESTA rendszer az interneten, így még könnyebbé vált a szabadidős vagy üzleti céllal, 90 napnál rövidebb ideig az Egyesült Államokban tartózkodni kívánó honfitársaink regisztrációja.

https://esta.cbp.dhs.gov/https://esta.cbp.dhs.gov/ Immár magyarul is elérhető az USA-ba vízummentesen utazók számára készült ESTA rendszer az interneten, így még könnyebbé vált a szabadidős vagy üzleti céllal, 90 napnál rövidebb ideig az Egyesült Államokban tartózkodni kívánó honfitársaink regisztrációja.


Akinek már az új típusú, vagyis piros színű, biometrikus azonosítóval rendelkező útlevele van, az Egyesült Államokba való beutazás előtt legalább 72 órával regisztrálnia kell magát az Electronic System for Travel Authorisation (ESTA) weboldalán a https://esta.cbp.dhs.gov/  címen. Ez a program hivatott eldönteni, hogy az adott jelentkező jelent-e biztonsági kockázatot vagy van-e törvényi akadálya a beutazásnak, illetve, hogy jogosult-e a vízummentességi program keretében utazni.
image2.thumbnail 45

Az amerikai nagykövetség arra számít, hogy a vízummentességi program keretében több magyar látogat majd az Egyesült Államokba, mint korábban. Az elektronikus regisztráció ingyenes és az útlevél lejártáig, de legfeljebb két évig érvényes.

Ha valakinek a kérelmét a rendszer visszautasítja, akkor a nagykövetséghez fordulhat vízumért. Az ESTA-engedély megszerzését nem zárja ki, ha valakinek korábban elutasították a vízumkérelmét. Akinek már most is van érvényes vízuma, akkor nem kell az ESTA-n regisztrálni magát, a szokásos módon utazhat vízumával.

Amennyiben valaki földi határátkelőnél, tehát Kanadából vagy Mexikóból kíván belépni az USA-ba, ugyanezt a dokumentációt kell kitöltenie, ám nem kell bemutatni a visszaútra szóló repülőjegyet. Azonban a határőrnél igazolni kell, hogy rendelkezik a tartózkodás idejére megfelelő anyagi fedezettel, ki kell tölteni a  Form I-94W, Nonimmigrant Visa Waiver Arrival/Departure Form nyomtatványt, valamint meg kell fizetnie a földi belépés illetékét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.