2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Majdnem minden második hazai internetező számítógépe fertőződött meg tavaly

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52133"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/iaaaa_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="56" /></a></span>Az Eurostat felmérése szerint[1] az elmúlt évben az európai unió 27 államának internetezői közül közel minden harmadik ember számítógépét támadta meg valamilyen fertőzés, de a helyzet hazánkban még ennél is rosszabb. Az Internet Explorer 8 és 9-es verziója a rosszindulatú kártevők ellen egyértelműen biztos védelmet nyújt és kimagaslóan megbízható böngésző - állapította meg az NSS Labs legfrissebb, 2011. júliusi jelentése.

iaaaa 0.thumbnailAz Eurostat felmérése szerint[1] az elmúlt évben az európai unió 27 államának internetezői közül közel minden harmadik ember számítógépét támadta meg valamilyen fertőzés, de a helyzet hazánkban még ennél is rosszabb. Az Internet Explorer 8 és 9-es verziója a rosszindulatú kártevők ellen egyértelműen biztos védelmet nyújt és kimagaslóan megbízható böngésző – állapította meg az NSS Labs legfrissebb, 2011. júliusi jelentése.

iaaaa 0.thumbnailAz Eurostat felmérése szerint[1] az elmúlt évben az európai unió 27 államának internetezői közül közel minden harmadik ember számítógépét támadta meg valamilyen fertőzés, de a helyzet hazánkban még ennél is rosszabb. Az Internet Explorer 8 és 9-es verziója a rosszindulatú kártevők ellen egyértelműen biztos védelmet nyújt és kimagaslóan megbízható böngésző – állapította meg az NSS Labs legfrissebb, 2011. júliusi jelentése.

Az Eurostat felmérése szerint az  elmúlt évben az internetezők 31%-a kapott valamilyen vírust vagy valamilyen más számítógépes fertőzést az Európai Unió 27 államában. Néhány ország-specifikus adat: Bulgária (58%), Málta (50%), Szlovákia (47%), Magyarország (46%) Olaszország (45%), Ausztria (14%), Írország (15%), Finnország (20%) Németország (22%).

Az NSS Labs korábbi felmérései szerint az Internet Explorer 8 és az Internet Explorer 9 számít a legbiztonságosabb böngészőnek a rosszindulatú kártevők tekintetében. A júliusi riport szerint a Microsoft böngészői továbbra is megtartották vezető szerepüket a rangsorban. Az Internet Explorer évente 1,6 milliárd rosszindulatú kártevőt és adathalász kísérletet blokkol, ami mintegy 3-5 millió támadás kiszűrését jelenti naponta. A böngésző így hétszer több vírust észlel és hatástalanít, mint versenytársai.

Az IE9 a károkozók 92%-át szűri ki a SmartScreen URL, a maradék 8%-ot pedig az Application Reputation segítségével. A SmartScreen Application Reputation jelzi, ha gyanú merül fel a letöltött alkalmazás megbízhatóságával kapcsolatban, így óvva meg a felhasználót a nem kellően biztonságos programtól.  Az IE9 az egyetlen böngésző a piacon, amely csak a valóban veszélyes, nem kellően ismert alkalmazások letöltése esetén figyelmeztet – mások olyan jól ismert programok esetén is megteszik ezt, amelyek felhasználók tízmillióinak számítógépén futnak teljes biztonsággal.

Az IE9 beépített letöltés-kezelője négy lépcsőben óvja meg a felhasználókat a rájuk leselkedő fenyegetésektől. Először ellenőrzi a letöltéshez kapcsolódó digitális aláírást, majd a gépre telepített víruskeresővel vizsgálja meg, ezután a SmartScreen URL segítségével kiszűri az esetlegesen rosszindulatú letöltő-oldalakat, végül pedig az Application Reputation informálja a felhasználót a letölteni szándékozott alkalmazás potenciálisan veszélyes voltáról.

Az NSS Labs 2011. júliusi felmérését 19 napon át 76 alkalommal az alábbi országokban végezte: Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Finnország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország és Nagy-Britannia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.