2023.január.29. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Már 73 százalék energiamegtakarítás a D-Link Green kapcsolókkal

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/23271"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/DGS-1005D(GE)_L.thumbnail.jpg" border="0" alt="\DGS-1005D(GE)" title="\DGS-1005D(GE)" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>\DGS-1005D(GE)</strong></span></span> <p>A D-Link Green switchek most még zöldebbek lettek. A hálózati piacon energiakarékos technológiával elsőként jelentkező gyártó legújabb 5 portos Gigabites switcheivel már 73 százalékos megtakarítás érhető el a hálózati teljesítmény csökkenése nélkül. </p><p>           

 dgs-1005d(ge)DGS-1005D(GE)

A D-Link Green switchek most még zöldebbek lettek. A hálózati piacon energiakarékos technológiával elsőként jelentkező gyártó legújabb 5 portos Gigabites switcheivel már 73 százalékos megtakarítás érhető el a hálózati teljesítmény csökkenése nélkül.

           

 dgs-1005d(ge)DGS-1005D(GE)

A D-Link Green switchek most még zöldebbek lettek. A hálózati piacon energiakarékos technológiával elsőként jelentkező gyártó legújabb 5 portos Gigabites switcheivel már 73 százalékos megtakarítás érhető el a hálózati teljesítmény csökkenése nélkül.

           

A D-Link az új, továbbfejlesztett zöld technológiát idén minden nem menedzselhető Gigabites kapcsolójába (DGS-1005D, DGS-1008D, DGS-1016D, DGS-1024D) beépíti.

A D-Link DGS-1000D asztali switch termékcsaládjának legújabb kiadásai a díjnyertes D-Link GreenTM technológiai program kiteljesítői, melybe beletartozik a környezeti felelősséggel tervezett termékek gyártása, a környezetbarát csomagolás, a termékek optimalizálása az ENERGY STAR tanúsítvány elnyerésére és a hulladékhasznosítási program európai és világszinten.

"A világ egyik legsikeresebb vállalataként sikeresnek kell lennünk a társadalmi felelősségvállalás terén is." – mondta Tony Tsao, a D-Link elnök-vezérigazgatója. "Termékeink fejlesztésében és marketingjében Green technológiánkra támaszkodunk, így járulva hozzá a környezet védelméhez a cég növekedésével egyenes arányban. A program sikeres megvalósításával védjük környezetünket, teljesítjük társadalmi felelősségünket és hozzájárulunk a fenntartható fejlődéshez."

A DGS-1000D Green asztali switch termékcsalád

Amikor a csatlakoztatott számítógép kikapcsolt állapotban van, a DGS-1008D 8 portos asztali switch akár 87%, a DGS-1005D 5 portos asztali switch 73% energiamegtakarítást tesz lehetővé összehasonlítva a korábbi, nem Green technológiás D-Link switchekkel.

A D-Link Green technológiájáról

A D-Link Green technológiája észleli, hogy az adott port aktív vagy inaktív, és ehhez igazítja az áramfelvételt, így jelentős mennyiségű áramot takarít meg ott, ahol nem folyamatos az eszközök használata vagy nem csatlakozik minden portra számítógép. A technológia másik fontos összetevője a csatlakoztatott eszközig futó kábel hosszának észlelése, és az áramfelvétel hozzáigazítása ehhez. A technológinak köszönhetően az energiamegtakarítás a legkisebb teljesítménycsökkenés nélkül érhető el.

l       Energiamegtakarítás, ha a linkek készenléti módban vannak

A hagyományos switchek akkor is fogyasztják az áramot, ha a hozzájuk csatlakozó számítógépek ki vannak kapcsolva. Az új D-Link Green switchek észlelik a PC kikapcsolását, és erre válaszolva készenléti módba helyezik a portot csökkentve annak áramfelvételét.

l       Optimalizált áramfogyasztás a kábelhosszúság dinamikus kezelésével

Alapesetben a switchek egy 100 méteres kábelhez szükséges teljes áramszükségletet küldenek az adatok továbbításához. A D-Link Green technológiás switchek vizsgálják a kábel hosszát, és ehhez igazítják az áramfelvételt. Mivel otthoni és kisirodai környezetben a kábelek hossza jellemzően nem több, mint 20m, itt is jelentős áramfogyasztás spórolható meg.

A D-Link Green technológia beépítése a DGS-1000D switchekbe újabb tanújelét adja a D-Link környezetvédelmi elhivatottságának, mely az EU RoHS és WEEE irányelveinek megfelelő környezetbarát termékek kifejlesztéséhez vezetett. Az RoHS irányelv a környezeti kockázatot jelentő anyagok felhasználásának korlátozását rendeli el az elektromos és elektronikai termékekben, míg a WEEE előírásokat fogalmaz meg a hulladékok megfelelő kezelésére és újrahasznosítására.

A D-Link energiahatékony termékek fejlesztésére irányuló elhivatottságát több iparági szervezet is elismerte.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.