2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Már ne küldje be történetét, inkább szavazzon kedvenc orvosára március 16.-tól!

6 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78534"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image10_94.jpg" border="0" width="318" height="198" /></a></span>2013 október20-án hirdették meg negyedszer ' Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot. Majd féléven keresztül ajánlhatták a páciensek, az önkormányzatok és az idősotthonok kedvenc háziorvosukat. Az ajánlások sora március 10-én lezárult, az internetes közönségszavazás következik. A zsűri a 170 érvényes pályázatból- az érvénytelenek száma 39- kiválasztotta a legjobb 10 hazai, és a legjobb 10 határon túli orvos történetét Sok-sok vidéki város, Orosháza, Győr, Miskolc, de kisebb hazai települések orvosai is ott vannak a TOP 20-ban.

image10 942013 október20-án hirdették meg negyedszer ' Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot. Majd féléven keresztül ajánlhatták a páciensek, az önkormányzatok és az idősotthonok kedvenc háziorvosukat. Az ajánlások sora március 10-én lezárult, az internetes közönségszavazás következik. A zsűri a 170 érvényes pályázatból- az érvénytelenek száma 39- kiválasztotta a legjobb 10 hazai, és a legjobb 10 határon túli orvos történetét Sok-sok vidéki város, Orosháza, Győr, Miskolc, de kisebb hazai települések orvosai is ott vannak a TOP 20-ban.

image10 942013 október20-án hirdették meg negyedszer ' Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot. Majd féléven keresztül ajánlhatták a páciensek, az önkormányzatok és az idősotthonok kedvenc háziorvosukat. Az ajánlások sora március 10-én lezárult, az internetes közönségszavazás következik. A zsűri a 170 érvényes pályázatból- az érvénytelenek száma 39- kiválasztotta a legjobb 10 hazai, és a legjobb 10 határon túli orvos történetét Sok-sok vidéki város, Orosháza, Győr, Miskolc, de kisebb hazai települések orvosai is ott vannak a TOP 20-ban.

Munkácsi Lászlót Miskolcról 34-en ajánlották. A szokásos módszerek, terápiák mellett speciális gyógymódot alkalmaz „Mindig van egy jó vicce, ami orvosság a rosszkedv  és a betegséggel járó lehangoltság ellen."

Alig marad a miskolci orvos mögött az Érdi Szalai Ilona 28 történettel. Az egyik levélíró édesapja combnyaktörését meséli el. Szegénykém a nagy fájdalomtól sajnos maga alá piszkított, de a doktornő "tisztába tette "… minden ellenérzet nélkül… és csak beszélt és beszélt az édesapámhoz…
Mikor kijöttek a mentősök végig ott volt… combnyaktörése volt és mikor tették fel a hordágyra akkor a doktornő odalépett az édesapámhoz és megsimogatta az arcát, és csak annyit mondott, hogy vigyázzon Magára Karcsi bácsi!!! Ezt a jelenetet nem felejtem el soha míg élek…. hisz ebbe sajnos az idősemberek sokan belehalnak."

  A szegénység olyan méreteket ölt, hogy nem egy-és nem két történet hétköznapi hőse nemcsak gyógyít, életet ment, de pénzt is ad idős, kisnyugdíjas betegének. A következő mondatokat sokan, sok orvosról leírták.  „ Személyében olyan ajándékot kaptunk a sorstól, amit nehéz szavakkal kifejezni. Regényt lehetne írni a sok évtized alatt történtekről, de igyekszünk a legjellemzőbbeket kiemelni. Sokszor találkoztunk vele zárás előtt a gyógyszertárba sorban állva. Mint kiderült, valamelyik idős, magányos betegének váltotta ki az általa felírt gyógyszert (sokszor saját pénzén)." 

A határon túli történetek Erdélyből, Csikpálfalváról, Csíkszentimréről, Gyimesközéplokról, Székelyudvarhelyről, de Nagyváradról és Pozsonyból is jöttek. Az aprócska 2100 lakosú székelyföldi település, Csikszentimre önkormányzata annyira büszke két családorvosára, hogy mindkettőt javasolta a díjra. Pozsonyi jelöltünk pedig mentsvárat jelent betegeinek.  

 

„Dobos László írónál, a szlovák kormányban a nemzetiségeket felügyelő tárca nélküli miniszternél, a tiltás évei után azt vettük észre, hogy közszereplései során már nem ura gondolatainak. .Aztán megtaláltuk a doktornőt.  Az íróhoz végre anyanyelvén szólt a szakember, az emberséges orvos, és a beteg csodálatosan megnyílt neki, szívébe fogadta.! A beteget ápoló feleség, Éva asszony részére is mentsvárat jelent a magyar doktornő, aki őt is ellátja jó tanáccsal, nem takarékoskodik a biztató szavakkal."

 

Rendhagyó ajánlást is kaptunk, valóságos életműdíj, hiszen a nyugdíjas, idén 80. életévét betöltő dr. Oláh (Tóbiás) Amália gyermekorvosnőt és egykori asszisztenciáját javasolják Székelyudvarhelyről.
 A legidősebb ajánló egyébként a csíkszentimrei 83 éves Anna néni.

. Reméljük, hogy a hálás betegek idén is támogatják kedvenceiket szavazataikkal a nemes versenyben. 2014. március 16 és március 30 között várjuk voksaikat, hiszen önök döntik el, hogy ki nyeri meg idén a legjobb praxis díját itthon és a határon túl. A  bíráló bizottság döntése alapján indulhat a nemes versengés a voksokért. A közönségszavazáson kizárólag a zsűri által értékelt és a TOP húsz közé juttatott történetek vehetnek részt. A zsűri az előzetes értékelés során figyelembe vette az ajánlók számát, a történetek alapján az orvos diagnosztikai és terápiás tudását, a praxisban szereplő orvos és munkatársai harmóniáját, és a hálás betegek által felsorolt humánus szituációkat. A listában szereplő orvosok neveit nem a bíráló bizottság helyezése, hanem ábécé-rend szerint közöljük).

Fontos szabály, hogy a közönségszavazás teljes ideje alatt mindkét hasábból 1-1 orvost választhat csupán, azaz 1 hazai és 1 határon túli praxisra adhatja voksát. Arra tehát nincs mód, hogy több praxisra szavazzon egyszerre. Arra viszont igen, hogy innen és onnan is kiválassza kedvencét, akinek a története legközelebb áll az Ön szívéhez! A szavazás március 16- án kezdődik és március 30-án éjfélkor ér véget. Az év praxisa a Kárpát medencében pályázat közönségjelöltjei közül végül az kerül első helyre és nyeri ezzel a 2013-as „ Az Év praxisa a Kárpát medencében" aki  az internetes közönségszavazás eredménye – vagyis az önök véleménye alapján – a legmagasabb pontszámot éri el határon innen és határon túl.

 

http://www.azevpraxisa.hu/

TOP listások itthon

TOP listások határon túl

Dr. Dani Győző

Orosháza

Dr. Bakcsi Gabriella

Gyimesközéplok

Dr. Horváth Balázs

Litér

Dr. Darvas Ilona

Nagyvárad

Dr. Máté Csongor

Győr

Dr. Kolumbán Antal Ilona

Zetelaka

Dr. Molnár Mária

Bonyhád

Dr. Kristó Ibolya

Csíkszentimre

Dr. Munkácsi László

Miskolc

Dr. Mátéffy Izabella

Pozsony

Dr. Németh Mária

Győr

Dr. Oláh Amália

Székelyudvarhely

Dr. Oldal Edit

Jászberény

Dr. Orbán Klára

Székelyudvarhely

Dr. Rittling Ferenc

Dag

Dr. Pup Mária

Nagygyimes

Dr. Siket Nándor

Újfehértó

Dr. Simon Szabó Rozália

Csíkszentimre

Dr. Szalai Ilona

Érd

Dr. Tövissi Melinda

Csikpálfalva

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.