A K-Arcok című sorozat kivételes szakmai kezdeményezés, mely egy sikeres első évadot tudhat maga mögött. Támogatottságát a felkért koreográfusok hazai és nemzetközi elismertsége mellett a Veszprémi Tánc Fesztiválja előadói díja is igazolja.

 

A K-Arcok című sorozat kivételes szakmai kezdeményezés, mely egy sikeres első évadot tudhat maga mögött. Támogatottságát a felkért koreográfusok hazai és nemzetközi elismertsége mellett a Veszprémi Tánc Fesztiválja előadói díja is igazolja.

 

A sorozat célja, hogy leképezze a hazai kortárstánc esszenciáját olyan kivételes alkotói egyéniségek segítségével, mint Réti Anna, Hód Adrienn, Halász Gábor és Kun Attila, vagy az idei évadra felkért Molnár Csaba és Mészáros Máté.

 

Március 17. Metamorfózis – Mind1

Március 18. Lépcső – Uraim

 

Metamorfózis

A harminc percesre tervezett szóló olyan horror és thriller filmekből táplálkozik, mint Stanley Kubrick Ragyogás vagy Lars von Trier Antikrisztus című filmje. Egy különös térben játszódik, ahol rövid epizódok láncolata húz erős kontrasztot a megjelenített karakter különböző realitásai közé. Egy, az őrület határán álló nő személyiségváltozásait kutatja az előadás.

Előadó: Horváth Adrienn

Koreográfus: Halász Gábor

https://www.youtube.com/watch?v=dgjtVWsPMcg

 

Mind1

Kun Attila és Kovács Péter az egyén perspektívájából vizsgálják az emberi fajra oly jellemző társadalmi élet illúzióját, a sors- és környezetünk alakításának illúzióját. Körbejárják azt a képzetet, hogy "nem mindegy" miként cselekszünk, milyen üzenetet, illetve milyen jeleket hagyunk magunk után.

Természettől elszakadt fajként újabb és újabb szerepek, álarcok, túlélési sémák végkimerülésig ismételt "álarcos báljában" hol találja meg az egyén a közösséget a "mindenség" megoldó erejével?

Alkotók

Táncművész: Kovács Péter

Koreográfus: Kun Attila

Jelmez, stylist: Kasza Emese

Zene, zenei szerkesztés: Mádi László

 

Lépcső

A lépcső az élet színtere. Váratlan és nagyon is várt fordulókkal ajándékozza meg az embert. A mozgó ember bizonytalan, a lépcső biztos. Az ember gondolatai, vágyai is ilyen lépcsőjárók. A szárnyaktól rég megváltak. Hol a padlástérbe kaptatnak, hol le az alagsorba. Sok ilyen társtalan vágy hagyja el a lakást, hogy odakint hirtelen önnön ellentétébe forduljon, vágytalan társsá váljék. Aki senkinek se kell, akinek senki se kell. Merészséghiány? Képességhiány? Mindenki annak látszik, ami nem. Van, aki küzd ellene, és abba bukik bele. Van, aki nem, és mások buknak bele. A lépcső, úgy tűnik, út, de nem kiút.

Előadó: Hargitai Mariann

Szöveg: Halasi Zoltán

Hangkulissza: Debreczeni Márton

Tér: Körmendy Pál, Réti Anna

Koreográfus: Réti Anna

 

Uraim

„Több síkon kezdtünk el dolgozni Gáborral. Érdekel az ő saját személyes múltbéli története és a jelenben lévő érzetei, a tánchoz való viszonya. A férfi nemhez kapcsolódó elvárások, sztereotip jellemzők, a férfi szerep, jelleg különböző élethelyzetekben és táncstílusokban való megjelenése foglalkoztat. Illetve a témával kapcsolatos, verbálisan értelmezhető tartalmak film részlet, mese, vers, dal használata."

Alkotótárs és előadó: Ivanov Gábor

Zene: Montázs

Külön köszönet: Molnár Csaba és Mizsei Zoltán

Koreográfus: Hód Adrienn

 

„A négy koreográfia alkotói és előadói a kortárstánc különböző nyelvjárásaiban szólalnak meg, utóbbiak sokszor önmaguk és az őt ismerő nézők számára is szokatlan „hangokat kiadva". És ha valaki e négy produkció láttán akarná megfogalmazni, hogy mi a kortárstánc, komoly bajban lenne. Pont akkorában, mint amekkorában a kortárstánc maga van, amikor önmagát akarja definiálni. Na de kit érdekel egy definíció?!" (Török Ákos: Kortárs minimaraton, avagy meglepő (K-)Arcok – 7ora7)

 

Közép-Európa Táncszínház

Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

 

http://cedt.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük