Örökbefogadóra talált Margit, a Fővárosi Állatkert gólyája. A SPAR Magyarország Kft. örökbefogadási versenyének nyertese elsöprő fölénnyel bizonyította népszerűségét, maga mögé utasítva a mangalicát és a kanalas gémet.

 

Örökbefogadóra talált Margit, a Fővárosi Állatkert gólyája. A SPAR Magyarország Kft. örökbefogadási versenyének nyertese elsöprő fölénnyel bizonyította népszerűségét, maga mögé utasítva a mangalicát és a kanalas gémet.

 

A verseny alatt beérkezett szavazatokból egyértelműen kiderül, hogy egyre népszerűbbek a magyar állatok. A családok már nem csak az oroszlán vagy a víziló miatt látogatnak el az állatkertbe, hanem mert kíváncsiak a hazánkban is őshonos állatokra, amilyen a gólya is. Ez köszönhető a SPAR legújabb matricás albumának is, hiszen Magyarország természeti kincseit eljuttatja az otthonokba, így a gyerekek megismerkedhetnek hazánk állataival és élővilágával.

 

Három állat szállt ringbe a SPAR Facebook oldalán a 2013. szeptember 16-án indult örökbefogadási versenyen:

Margit, a gólya, Ica, a mangalica és Egyetlen, a kanalas gém.

 

Margit végül mindkét vetélytársát maga mögé utasította, így a vállalat őt fogadja örökbe.

„Nem okozott számunkra meglepetést, hogy Margit kapta a legtöbb szavazatot, hiszen a gólya az egyik legnépszerűbb magyar állat. Az állatkerten kívül a mangalicát inkább csak falusi udvarokban, a kanalas gémet pedig vízpartokon láthatjuk, a gólyát azonban már a kisgyerekek is ismerik, hiszen a városokba is gyakran beköltözik. Ráadásul sok jelkép kapcsolódik hozzá, mint a szabadság vagy a remény, de az sem véletlen, hogy sokan nászajándék gyanánt fogadnak örökbe gólyát az ifjú párnak, ezzel kívánva nekik mihamarabbi gyermekáldást" – mesélt az örökbefogadással kapcsolatos tapasztalatairól Simon Alexandra, az Alapítvány a Fővárosi Állatkertért munkatársa.

 

A szavazatok felét megszerző Margit szülei betegen, mentett gólyaként kerültek be a Margitszigetre, ahol minden szükséges ellátást megkaptak, elrepülni azonban többé már nem tudtak. Szerencsére olyan jól érezték magukat, hogy párba álltak, így idén világra jött a kis Margit, aki még egy ideig az állatkertben marad, de végül szabadon fogják engedni.

 

A hivatalos örökbefogadási ceremóniát nyilvános közönségtalálkozó keretében 2013. október 19-én tartják a Fővárosi Állatkertben, az esemény sztárvendége Ördög Nóra lesz.

 

http://www.zoobudapest.com/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük