2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Második helyezés a Formula Student Hungary-n

4 min read
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> 72 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53373"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/FormulaStudent.thumbnail.JPG" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A Continental alkatrészek itthon is bizonyítottak, a Győr-Gönyüi pályán. A Continental által támogatott legjobb csapat a második, a hazai szponzoráltként a BME legénysége hatodik helyen végzett. </p> <p> 

A Continental alkatrészek itthon is bizonyítottak, a Győr-Gönyüi pályán. A Continental által támogatott legjobb csapat a második, a hazai szponzoráltként a BME legénysége hatodik helyen végzett.

 

A Continental alkatrészek itthon is bizonyítottak, a Győr-Gönyüi pályán. A Continental által támogatott legjobb csapat a második, a hazai szponzoráltként a BME legénysége hatodik helyen végzett.

 

28 csapat, 3 teljes nap, 8 versenykategória – íme a 2011-es magyarországi Formula Student Racing eseményei számokban. A Continental kiemelt támogatásával valósulhatott meg az idén második alkalommal megrendezett Formula Student Hungary, amely a harminc éves tradícióra visszatekintő, egyetemi hallgatók számára kiírt Formula Student Racing autóverseny-sorozat hazai futama.

 

A Győr-Gönyű Kikötőben augusztus 18. és 21. között megrendezett versenyre 14 országból 28 istálló érkezett és a vasárnap esti díjátadó gálán a következő csapatok örülhettek: I. helyen a Metropolia Motorsport csapat végzett, a II. a Continental által támogatott KA-RaceIng e.V. a III. pedig a HAWKS Racing e. V. csapat lett.

A Budapesti Műszaki Egyetem csapata az Endurance és a Autocrss kategóriában harmadik helyen, összesítve pedig a hatodik helyen, míg az idén debütáló Kecskeméti Főiskola csapata a 20. helyen végzett a remek hangulatú, nemzetközi érdeklődés mellett lezajlott versenyen.

 

A Student Formula Racing utolsó állomása Olaszországban lesz szeptember 2-5. között

A versenysorozat – és ezen belül 7 versenyző csapat, köztük a BME Racing Team – egyik fő támogatója a Continental, amelynek  budapesti HR-igazgatója, Nánássy András a helyszínen elmondta:  „A Formula Student Racing versenysorozatot a világ legjelentősebb járműtechnológiai vállalatai hívták életre, hogy a leendő mérnökök, közgazdászok, marketing- és egyéb, a  járműtechnológiában fontos szerepet játszó szakemberek olyan komplex megmérettetési lehetőséghez juthassanak, ahol nem csupán technológiai kreativitásukat, hanem projekt-tervezési és menedzselési képességeiket is megmutathatják.        

           

Ráadásul a résztvevők a verseny során megszerzett többlettudást a későbbiekben leendő munkahelyükön is egészen biztosan tudják majd kamatoztatni, hiszen a Formula Student Racing sorozatban induló egyetemi csapatok feladatai közé tartozik a versenyautók tervezése és gyártása, a projekt költségeinek előteremtése támogatók bevonásával, a fejlesztés megoldásainak alátámasztása költséghatékonysági tanulmányokkal és üzleti tervekkel, a minél eredetibb és elviekben minél eladhatóbb járműkonstrukció megalkotása, valamint az autóversenyen való eredményes szereplés. Az elmúlt évhez hasonlóan a Continental támogatta BME csapat idén is kiváló teljesítményt nyújtott. Abroncsokat, akkumulátor- és érzékelő-rendszereket, ABS-t és más kiemelkedő minőségű, speciális alkatrészeket tartalmazó, széleskörű és átfogó csomaggal segítettük a holnap mérnökeinek nemzetközi megmérettetését"  – tette hozzá a HR-vezető.

 

A Continental támogatását élvező csapatokkal együtt a BME legénysége is meghívást kapottt szeptember 17-ére Németországba, a Celle melletti Contidrom tesztpályán való „versenyen kívüli megmérettetésre", ahol a leendő mérnökök újabb lehetőséget kapnak, hogy próbára tegyék versenyautóikat. Az esemény arra is alkalmat ad, hogy a meghívottak megoszthassák tapasztalataikat más versenyzőkkel és a Continental mérnökeivel. Mindezen túl pedig szintén itt kezdik el kidolgozni a 2012-es Formula Student Racing sorozat első elképzeléseit és terveit.

 

Nánássy András azt is elmondta, hogy nagyon számítanak a jövőben is a jól képzett, fiatal és sokoldalú mérnökgenerációra, mivel a Continental egyre meghatározóbb technológiai munkaadója Magyarországnak, és az elkövetkező években jelentősen növelni kívánja magas szaktudású munkatársainak és mérnökeinek a létszámát.

 

A Continental – a Formula Student Hungary lezárultával – már a Continental Gokart Cup roadshow szeptemberi folytatására készül. Szeged és Veszprém után 2011. szeptember 13-án a Budapesti Műszaki Egyetem Egyetemi Napján kerül sor az újabb gokart-versenyre, ahol egy profi gokart-pályán állhatnak rajthoz a műszaki egyetemisták, és egyúttal megismerkedhetnek a Continental nyújtotta álláslehetőségekkel is.

 

A Continental minden évben több mint 1500 friss diplomást és fiatal szakembert vesz fel világszerte. 2011-ben a nemzetközi autóipari beszállító cégcsoport főként vegyészeket, valamint gépész- és elektronikai mérnököket keres. A Global Engineering Excellence Initiative program keretében a vállalat nyolc világhírű egyetemmel működik együtt, melyek között megtalálható a Massachusetts Institute of Technology, valamint az RWTH aacheni és tsinghuai egyeteme is. Ezen felül a Continental – több mint 500 egyetemi képviselőjén keresztül – 250 felsőoktatási intézménnyel áll kapcsolatban szerte a világban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.