A MÁV Nosztalgia új, változatos utakkal várja vendégeit ebben az évben is. Romantikus időutazások, történelmi helyszínek és fesztiválok, élmény- és nosztalgiavonatok szerepelnek a MÁV Nosztalgia programkínálatában. A rövid téli szünet után február 14-én a Valentin-napi Gyertyafény Expressz az idénynyitás, majd február 19-én irány a Miskolci Kocsonyafesztivál. Néhány mondatban – mivel a teljességre törekvés oldalakat venne igénybe – említenék néhány érdekességet a 2011-es kínálatból.

A MÁV Nosztalgia új, változatos utakkal várja vendégeit ebben az évben is. Romantikus időutazások, történelmi helyszínek és fesztiválok, élmény- és nosztalgiavonatok szerepelnek a MÁV Nosztalgia programkínálatában. A rövid téli szünet után február 14-én a Valentin-napi Gyertyafény Expressz az idénynyitás, majd február 19-én irány a Miskolci Kocsonyafesztivál. Néhány mondatban – mivel a teljességre törekvés oldalakat venne igénybe – említenék néhány érdekességet a 2011-es kínálatból.

Élményvonat -szalonkocsiÉlményvonat -szalonkocsiA Gyertyafény Expressz szalon, bár és étkezőkocsiból álló luxusszerelvénye háromórányi gasztronómiai kalandot nyújt azoknak, akik e sajátos utazásra és múltidéző atmoszférára vágynak. Romantikus időutazás Orient Expressz hangulatban – finom étkek, zenei csemegék. Az étkezőkocsiban – a háromfogásos gyertyafényes vacsora ideje alatt – a „sommelier", az italok mestere körbehordozza a jóféle borokat, melyek a menühöz vagy annak vegetáriánus változatához dukálnak. A nosztalgiavonat bárkocsijában az utazás alatt kellemes muzsika szól: egykori világslágerek és hazai kedvencek számai is felcsendülnek. A havonta péntek esténként induló Gyertyafény Expresszen minden alkalommal egy kiváló magyar pincészet borait kínálják a vacsorához. A mozgó rendezvényhelyszín különleges programokat kínál Valentin-napján, Márton-napon, új bor idején és a karácsonyi időszakban is. A vacsoránkat többek között az Orient Expressz eredeti étkezőkocsijában is elfogyaszthatjuk, amely a Gyertyafény Expressz flotta egyik büszkeségének számít.

Élményvonat -Orfeum kocsiÉlményvonat -Orfeum kocsiFergeteges fesztiválhangulatot garantálnak az első alkalommal indított élményvonaton a Turisztikai Nívódíjas Kocsonyafesztiválra, Miskolcra februárban. 2011. őszén a Csabai Kolbászfesztiválra indul fesztiválvonat. Korszerű és elegáns vonattal kényelmes, gyors, élményekben gazdag utazást kínál az Élményvonat, a MÁV Nosztalgia Kft. kirándulóvonata. Hogy mitől élményvonat? Nos, az elnevezés nem véletlen, hiszen a személyzet és a vonat programjai gondoskodnak arról, hogy az utazás is élmény legyen. A vonaton játék, ajándékok, apró meglepetések gazdagítják a programot, welcome drink és egyéb figyelmességek teszik emlékezetessé a kirándulást mindenki számára. Az Élményvonat elviszi utasait vidéki, környező országbeli városokba egyedülálló fesztiválokra és rendezvényekre. Az éhes utazók az elegáns étkezőkocsiban, hangulatos asztali lámpákkal felszerelt terített asztaloknál fogyaszthatják el reggelijüket, vacsorájukat elérhető árakon. A korszerű fény- és hangtechnikával felszerelt Orfeum kocsiban minden úton más-más zenei produkció nyújt felhőtlen szórakozást. Mindkét vonaton – Miskolci Kocsonyafesztivál és Csabai Kolbászfesztivál – a célállomásra hangoló programok várják az élményvonatok utasait, így például kocsonya vagy kolbászkóstolás, élőzene és természetesen sörvagon is.

Stefánis vonatStefánia vonat
Élmény- és nosztalgiavonatokkal utazhatunk a történelmi Magyarország festői városaiba. Elsőként Húsvétkor Hargita délkeleti részére, Székelyudvarhelyre indul az élményvonat. Az utasok a három csillagos Hotel Küküllő által szervezett fakultatív program keretében megismerkedhetnek a helyi ízvilággal, hagyományokkal és szokásokkal. Székelyudvarhely a Hargita hegység lábánál fekszik – Csíkszeredától 52, Marosvásárhelytől 100, Kolozsvártól 200 km-re – erdős dombok között, Székelyföld szívében a Nagyküküllő partján 477 m átlagos tengerszint feletti magasságban. Közel 40000 lakosa van, 1968-tól megyei jogú város, az udvarhelyi medence gazdasági és művelődési központja. Történelmi, gazdasági-társadalmi fejlődése szorosan összekapcsolódik Székelyföld eseményeivel. Építészeti emlékei, gyönyörű templomai, iskolái és fellendülőben levő gazdasági élete teszi kedveltté a turisták és átutazók számára. A város központjában, az Emlékezés Parkja mellett fekszik a Hotel Küküllő, ahonnan 15-20 perces sétával bejárható és megtekinthető a régies hangulatú városközpont. 24 órás recepciós szolgálat, több nyelvet ismerő személyzet, szolárium, szauna, merülő, jakuzzi, masszázs, ingyenes WiFi kapcsolat a szálloda egész területén. Az ízlésesen berendezett 73 szobában telefon, műholdvevős, színes televízió, zuhanyfülkés fürdőszoba – mind az Önök kényelmét szolgálja. Az étteremben kitűnő házi ételekkel, tájjellegű, nemzetközi különlegességekkel szolgálják ki ínyenceiket. Kínálnak hagyományos székely ízeket, a magyar konyha legfinomabb készítményeit, valamint a korszerű táplálkozást kedvelők is megtalálják kedvenc ételeiket. A Budvár teremben svédasztalos reggeli várja a szállóvendégeket. Júniusban gőzmozdony vontatta élményvonat indul Pozsonyba. Az étkezőkocsiban szlovák gasztronómiai különlegességeket kínálnak, és élőzene várja már a fedélzeten a szórakozni vágyókat.

Stefánia vonatStefánia vonatSzeptemberben a magyar vasút legendás hírű luxus gyorssín autóbuszán, az Árpád motorvonaton utazhatunk Zólyomba a szlovákiai gőzmozdony versenyre. Az Árpád motorvonatot Ganz és Társa Gyár 1934-ben gyártotta, amelyek először Budapest és Bécs között nemzetközi forgalomba közlekedtek. Ez volt az első, később lntercity-nek nevezett járat.

Stefánis vonatStefánis vonat2011-ben történelmi fesztiválon is képviselteti magát a MÁV Nosztalgia. Augusztusban a múlt század korhű ruháiban a Stefánia fesztiválra utazik Stefánia főhercegnő és kísérete a méltán legendás hírű 424-es gőzmozdonnyal. A fesztiválvonatok mellett az adventi Bécs vásári forgatagába is utazhatunk december több hétvégéjén élményvonattal.

A MÁV Nosztalgia két magyarországi borvidékre szervez 2011-ben élményutazást.

Májusban a Balaton északi partján suhan végig a NOHAB dízelmozdony vontatta szerelvény. A vonaton a legfinomabb badacsonyi borok várják az utasokat. Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Sárospatakra és Tokajhegyaljára szervez borkóstolóval egybekötött élményvonatos utazást a MÁV Nosztalgia. Az élőzene és a bárkocsi a borvidékekre induló élményvonatokról sem hiányzik, biztosítva ezzel a felhőtlen szórakozást már a fedélzeten.

Az élményvonatok mellett a tradicionális, gőzmozdonyos kirándulásokra is nagy hangsúlyt fektet a MÁV Nosztalgia. Esztergomba, a Dunakanyarba, Visegrádra és Gödöllőre is indulnak gőzösök, kellemes egynapos, családi programot kínálva.

 http://www.mavnosztalgia.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük