A MÁV-START Zrt. harmadik alkalommal támogatja, és egyben névadója a fél Balatont megkerülő Családi Bringatúrának.

 

A MÁV-START Zrt. harmadik alkalommal támogatja, és egyben névadója a fél Balatont megkerülő Családi Bringatúrának.

A 2009. június 20-ra, szombatra meghirdetett szabadidős rendezvény célja az aznap életbelépő nyári menetrendre történő figyelemfelhívás, a vasúti-kerékpáros turizmus, egyben az utazás ily módon történő kombinálásával környezetünk védelmének, valamint a Balaton és környéke, mint kiemelt nyári, idegenforgalmi és turista tájegység vasúton történő elérésének népszerűsítése, és végül az idén második alkalommal a nyári hónapokban, június 20-tól minden szombaton és vasárnap Budapest-Siófok-Budapest viszonylatban közlekedő „fürdőjárat", a Siófok Expressz promotálása.

A kerékpáros túra résztvevői a siófoki vasútállomástól 10.00-11.30 óra között, vagy a balatonalmádi rajthelyről 11.00-13.00 óra között; kb. 15 percenként indított csoportokban vágnak neki a távnak és egyaránt Siófokra érkeznek a megadott útvonalakon.

I. útvonal: kerékpártúra a Balaton keleti medencéje körül:

Rajt és cél egyaránt a siófoki vasútállomásnál.

Útvonal: Siófok – Balatonszéplak – Zamárdi – Szántód – (majd az északi partra komppal átjutva, amely egy alkalommal, a rajtszám felmutatásával ingyenes) – Balatonfüred – Csopak – Alsóörs – Balatonalmádi – Balatonfűzfő – Balatonkenese – Balatonvilágos – Siófok. A táv 75 km.

Balatonalmádiban a résztvevők ellenőrző ponton kell, hogy bejelentkezzenek, ahol frissítővel várják őket a rendezők.

II. útvonal: kerékpártúra Balatonalmádi-Siófok között.

Útvonal: Balatonalmádi – Balatonfűzfő – Balatonkenese – Balatonvilágos – Balatonszabadi – Siófok. A táv 36 km.

Beérkezés legkésőbb 17.00 óráig Siófokra a vasútállomásra. 17.00 órától sorsolást szervezünk, ahol a beérkezett túrázók értékes ajándékokat nyerhetnek.

Nevezés:
Nevezési díj: előnevezés esetében ingyenes, a helyszínen nevezők esetén: a 14 éven felüliek nevezési díja 1000 Ft/fő.

Előnevezést kérjük  2009. június 18., csütörtök 16.00 óráig, a név születési idő, mobilszám, e-mail cím megadásával az iroda@marathon.hu email címre elküldeni.

Helyszíni nevezés: 9.00-11.15 óra között folyamatosan, Siófokon a vasútállomás parkolójában, illetve 10.00-12.45 óra között Balatonalmádiban a Parkolj és BRINGÁZZ! Központban, a Kristóf Motel és Kempingben (8220 Balatonalmádi, Véghely D. u. 8.)

A MÁV-START 50%-os KEDVEZMÉNYT biztosít a vasúttal érkezőknek.

A rendezvényre vonattal érkezők a Siófokra illetve Balatonalmádiba szóló menetjegyüket a rajt előtt vagy a célban lepecsételtethetik a nevezésnél, így az visszafelé is érvényes lesz.

Rendező: A Balaton Masters Bt. és a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Szövetség.

Együttműködő partnerek: Siófok Város Önkormányzata és a BAHART Zrt.

http://www.marathon.hu/

 http://www.mav-start.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük