www.mcafee.comwww.mcafee.com A 2008. június 30-ával lezárult második negyedévben a McAfee 396,8 millió dolláros nettó bevételt ért el. A vállalat nettó nyeresége 47,8 millió dollár volt, azaz 30 dollárcent részvényenként (GAAP).

www.mcafee.comwww.mcafee.com A 2008. június 30-ával lezárult második negyedévben a McAfee 396,8 millió dolláros nettó bevételt ért el. A vállalat nettó nyeresége 47,8 millió dollár volt, azaz 30 dollárcent részvényenként (GAAP).


„Nagyon elégedettek vagyunk a célpiacokon elért erős eredményeinkkel a második negyedévben, ez további megerősítése annak, hogy stratégiai megközelítésünk jó úton halad" ­ mondta Dave DeWalt, a McAfee vezérigazgatója és elnöke. „Hisszük, hogy a folyamatos elkötelezettség a McAfee három elsődleges kezdeményezése mellett ­ a végpont biztonságban betöltött vezető szerep kiterjesztése; összekapcsolódó biztonság nyújtása a végpontoknak és hálózatoknak, a kockázatokra és megfelelősségekre; fejlődő platformok biztosítása, beleértve a virtuális környezeteket és a webet ­ a vállalatot az iparág állandó piacvezetői pozíciójába helyezi."
A vállalati ügyfelektől származó bevételek a tárgyidőszakban 240 millió dollárra emelkedtek, ez 32 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest. A bevételek növekedése elsősorban a Total Protection for Endpoint, a Data Protection és a McAfee Network Security Platform (korábbi nevén IntruShield) megoldásainak köszönhető.
A magánügyfelektől származó bevételek 18 százalékkal, 157 millió dollárra növekedtek. 2008 második negyedévében a vállalat 14 megállapodást írt alá vagy hosszabbított meg, továbbá 68 új online partnerrel kötött szerződést.
A 204 millió dolláros észak-amerikai bevétel a 2008 második negyedéves bevétel 51 százalékát teszi ki, ez 25 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az Észak-Amerikán kívüli területek bevétele 193 millió dollár volt, amely a 2007 második negyedévi bevételeknél 27 százalékkal nagyobb. Összehasonlítva a tavalyi év második negyedévében elért eredményekkel Európában, a Közel-Keleten és Afrikában 28 százalékos, az Ázsia-Csendes-óceáni területeken 31 százalékos, Dél-Amerikában 44 százalékos, Japánban pedig 13 százalékos növekedést produkált a McAfee.
Pénzügyi kilátások:
A McAfee 2008 harmadik negyedévében 390 és 400 millió dollár közötti nettó árbevételre számít. Ezen időszakra vonatkozóan a GAAP szerinti egy részvényre jutó nettó hígított bevétel a várakozások szerint 0,27 dollár és 0,32 dollár között alakul. A 2008-as év egészére nézve a cég 1,535- 1,585 milliárd dolláros nettó bevételt vár. Az éves GAAP szerinti egy részvényre jutó nettó hígított bevétel várhatóan 1,12 és 1,22 dollár között lesz. Ezen adatok 29 százalékos GAAP adórátát feltételeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük