2024.április.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Még nem zárult le a Malév átalakítása – A Közgyűlés június 16-án folytatódik

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/13236"><img class="image thumbnail" src="/files/images/malev_med.thumbnail_0.gif" border="0" alt="www.malev.hu" title="www.malev.hu" width="100" height="63" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.malev.hu/">www.malev.hu</a> </strong></span></span><p>A Malév Zrt évi rendes Közgyűlése a mai napon megkezdte munkáját, melyen többek között megtárgyalta és elfogadta a Malév részvényeinek dematerializálásáról, illetve a légitársaság tevékenységi körének racionalizálásáról szóló előterjesztéseket, továbbá új igazgatósági tagot is választott.</p><p>

 www.malev.huwww.malev.hu

A Malév Zrt évi rendes Közgyűlése a mai napon megkezdte munkáját, melyen többek között megtárgyalta és elfogadta a Malév részvényeinek dematerializálásáról, illetve a légitársaság tevékenységi körének racionalizálásáról szóló előterjesztéseket, továbbá új igazgatósági tagot is választott.

 www.malev.huwww.malev.hu

A Malév Zrt évi rendes Közgyűlése a mai napon megkezdte munkáját, melyen többek között megtárgyalta és elfogadta a Malév részvényeinek dematerializálásáról, illetve a légitársaság tevékenységi körének racionalizálásáról szóló előterjesztéseket, továbbá új igazgatósági tagot is választott.

A korszerűsítés jegyében, a költségtakarékos, biztonságos és egyszerűbb kezelés érdekében a Közgyűlés döntött a Társaság által kibocsátott és nyomdai úton előállított 359.900.000 darab, egyenként 10 forint névértékű névre szóló „A" sorozatú törzsrészvény, valamint az 1 darab 1.000.000 forint névértékű, névre szóló „B" sorozatú szavazatelsőbbségi részvény dematerializált, azaz elektronikus úton nyilvántartott részvénnyé történő átalakításáról.

A Közgyűlés döntött továbbá a Malév Zrt. tevékenységi körének racionalizálásáról, tekintettel arra, hogy a tevékenységi körök felét a Társaság nem gyakorolja.

A Közgyűlés napirendjén személyi kérdések is szerepeltek. A Malév Zrt. Igazgatóságából 2008. március 15-ei hatállyal lemondott dr.Gönci János helyére a Közgyűlés új tagot választott Lambert Zoltán adótanácsadó, nemzetközi adószakértő személyében. Lambert Zoltánt megbízatása a többi igazgatósági taggal megegyező időtartamig, azaz 2011. május 23-ig szól.  Lambert Zoltán a HLB Klient Plusz Kft. és HLB Klient Holding Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője.

A jövőre vonatkozó finanszírozási struktúra tekintetében az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság által már elfogadott és a Közgyűlés elé terjesztett éves beszámoló módosítására készül a Társaság. Tekintettel arra, hogy az anyag közgyűlési megtárgyalásához és elfogadásához a légitársaság vezető testületeinek (Igazgatóság és a Felügyelőbizottság) újólagos jóváhagyása szükséges, a Közgyűlés felfüggesztésre került. A Közgyűlés munkáját, a gazdasági beszámoló megtárgyalásával június 16-án folytatja.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.