A Skype a Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) szórakoztató elektronikai vásáron hivatalosan is bemutatta magánszemélyeknek és üzleti felhasználóknak szánt csoportos videókonferencia szolgáltatását, ami még az eddiginél is több lehetőséget ad a felhasználóknak a kapcsolattartásra bárhol is legyenek a világon.

A Skype a Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) szórakoztató elektronikai vásáron hivatalosan is bemutatta magánszemélyeknek és üzleti felhasználóknak szánt csoportos videókonferencia szolgáltatását, ami még az eddiginél is több lehetőséget ad a felhasználóknak a kapcsolattartásra bárhol is legyenek a világon.

 

Akár családi összejövetelt szeretne rendezni videótelefonnal, akár szerte a világban dolgozó kollégáival szeretne megbeszélést tartani, a csoportos videóhívás minden esetben a lehető legegyszerűbb megoldást jelenti három vagy több személy bevonására egyetlen videóhívásba. A Skype felhasználók között létrejött kapcsolati időtartamnak 2010 első felében mintegy 40 százalékát adták a videóhívások. 

 

  

    A csoportos videóhívási szolgáltatás a Skype "Premium" csomagjának részeként vehető igénybe a résztvevők közötti csevegési funkcióval együtt napi 4,99 dollár (3,49 euró/2,99 angol font)* díj vagy havi 8,99 dollár (5,99 euró/4,99 angol font)* előfizetés ellenében. A szolgáltatás bevezetésének első havában előfizető Skype felhasználók 33 százalékos kedvezményt kapnak 3 és 12 havi előfizetés esetén. A szolgáltatás hét napig ingyenesen tesztelhető. A csoportos videóhívásra előfizető felhasználók emellett még 25 százalékos árengedményt is kapnak egy HD webkamerára is.

    A csoportos videóhívás igénybe vehető a Skype új, számítógépre telepített alkalmazásként futtatható  Business" verziójában is, amely jogosultságok kiosztásával és konfigurációs beállításokkal lehetővé teszi vállalatok számára a Skype használatának szabályozását szervezetükön belül. A csoportos videóhívással a lehető legegyszerűbb módon lehet valós idejű személyes megbeszéléseket tartani, javítva ezzel a feladatmegoldás hatékonyságát. A Skype Manager-t használó vállalatok 33 százalékos kedvezményt kapnak 3 és 12 havi csoportos videóhívás előfizetés után, valamint 15 százalékos árengedményt egy headset- és kihangosító telefon csomagra.

    A csoportos videóhívás soha nem tapasztalt módon képes összehozni családokat, barátokat és munkahelyi kollégákat. Ennek köszönheti egyesülését például az a spanyol család is, melynek tagjai hat év távollét után láthatták egymást szemtől szembe, vagy a szingapúri és bakersfieldi osztálytermeket összekapcsoló Global Learning Exchange, illetve olyan vállalatok, mint az ePromos, amelyik külső munkatársai és beszállítói között teremt jobb együttműködést a szolgáltatással.

    A csoportos videóhívás kezdeményezéséhez csak a résztvevők egyikének kell aktiválnia a hét napos ingyenes teszt periódust, vagy be kell jelentkeznie az egynapos, illetve az egy hónapos előfizetésre a Skype for Windows 5.1 alkalmazással. A résztevőknek pedig legalább a Skype 5.0 verziójával kell rendelkezniük akár Windows, akár Mac operációs rendszeren. A videóhívások két fél között továbbra is ingyenesek.
    Médiatájékoztató csomagok:
    – Bemutató anyagok videóhívások előnyeiről magánszemélyeknek és vállalatoknak;
    – Csoportos videóhívásokról készült képernyőmentések;
    – Üzleti videóhívások lebonyolítását bemutató video.

    *Áfa nélkül. Az egynapos előfizetés díja áfával 5,74 dollár (4,01 euró/3,44 angol font) a havi előfizetés díja pedig 10,34 dollár (6,89 euró/5,74 angol font). A tisztességes felhasználásra vonatkozó szabályok érvényesek.

    A Skype az a globális kommunikációs platform, amely le akarja bontani a kommunikációs korlátokat a világon. Valamely internetes csatlakozással rendelkező készülékkel családtagok, barátok és munkahelyi kollégák ingyenesen cseveghetnek egymással írásban, szóban és képben. Olcsón hívhatnak emellett vezetékes telefonszámokat vagy mobil telefonszámokat szinte bárhol a világon. A Skype most mutatta be csoportos videóhívási szolgáltatását is, amely három vagy több személy valós idejű együttműködésére teremti meg a lehetőséget, bárhol is legyenek a világon.

    A 2003-ban alapított luxembourgi székhelyű Skype alkalmazása letölthető számítógépekre, mobiltelefonokra és más internetes csatlakozással rendelkező készülékre a http://www.skype.com/  oldalon.

Facebook: www.facebook.com/skype

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük