2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Még ma: Minden eddiginél több cég az Óbudai Egyetem 20. Állásbörzéjén

4 perc olvasás

allasb.jpgAz év első állásbörzéjét február 28. és március 1. között rendezi az Óbudai Egyetem. A Bécsi úti campus és a józsefvárosi campus ismét megtelik ismert hazai és nemzetközi cégek standjaival, képviselőivel, akik két napon át, két helyszínen várják a hallgatókat szakmai gyakorlati helyek és szabad álláshelyek kínálatával.

 

Február 28-án, szerdán a Bécsi úti aulában, 170 négyzetméteren 33 vállalat várta a hallgatókat, másnap pedig a Tavaszmező utcai épület aulájában 118 négyzetméteren mutatkozik be 18 cég. A korábbi évekhez hasonlóan az egyetem duális partnerei és a képzési területekhez kapcsolódó nagynevű munkaadók jelennek meg. Az Óbudai Egyetem állásbörzéjén valamennyi munkaerő-piaci szektor képviselteti magát, így a világ vezető multijai, valamint a hazai kkv és állami szektor is megjelenik az eseményen. Az állami szférát és közszolgáltatókat képviseli például az Információs Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, az ELMŰ-ÉMÁSZ, a MAVIR, a MÁV-csoport.

 

Hazai nagynevű vállalatok is itt lesznek, például többek közt a Chameleon Smart Home, a Dunapack Kft., a Grundfos Magyarország Gyártó Kft., a KUKA, Tetra Pak vagy épp a Vincotech. A világ vezető nagyvállalatai is képviseltetik magukat az Óbudai Egyetem állásbörzéjén, így többek közt itt lesz az Audi Hungaria, a Bosch csoport, a Deloitte, a DENSO, az Ericsson, a Nokia, de kitelepül a Morgan Stanley és a thyssenkrupp is.

 

A hallgatókat ezúttal is szakterületek széles kínálata várja: autóipar, informatika, telekommunikáció, bank és biztosítás, kiskereskedelem, elektronikai ipar, energetikai ipar, gyártás és termelés, szállítmányozás, logisztika, könyvelés, könyvvizsgálat, közszféra.

Az Óbudai campuson elsősorban a mérnökinformatikusok, villamosmérnökök,

környezetmérnökök, ipari formatervezők és könnyűipari mérnök hallgatók találhatnak ajánlatokat. A józsefvárosi campuson pedig inkább gépészmérnök, környezetmérnök, villamosmérnök, műszaki menedzser, kereskedelem és marketing, gazdálkodás és menedzsment szakon tanulók kereshetnek gyakorlati helyet álláslehetőséget.

 

A mindkét nap 9 és 16 óra között zajló állásbörze kiváló alkalom mind az új munkaerő, mind a leendő munkahely feltérképezésére. A személyes találkozás lehetőséget ad a közvetlenebb kapcsolat kialakítására a hallgatók és a majdani munkaadók között. A börzén résztvevő cégek felmérhetik a diploma előtt álló diákok szakmai felkészültségét, tapasztalatát és a munkavállalással kapcsolatos elképzeléseiket, miközben bemutathatják cégüket az érdeklődő fiataloknak. A hallgatók a rendezvényen tájékozódhatnak a cégek által nyújtott lehetőségekről, a pályakezdőkkel, friss diplomásokkal szemben támasztott elvárásaikról.

 

Az állásbörze nem csak az államvizsga előtt álló végzősöknek nyújt hasznos segítséget, hanem az alsóbb évfolyamos hallgatóknak is. Megismerkedhetnek ugyanis a kiállító cégek fő profiljaival, követelményrendszerükkel, együttműködési lehetőségekkel, illetve szakmai gyakorlati helyeket, diplomakészítésben való közreműködési lehetőségeket találhatnak.

Idén a szervezők az érdeklődő hallgatók mellett a partner középiskolák végzőseit is várják a helyszíneken.

 

A kétnapos börzén az Óbudai Egyetem saját standdal is megjelenik, ahol a BSc diploma megszerzését követő lehetőségekről nyújtunk tájékoztatást az érdeklődőknek a mester-, posztgraduális és doktori képzésekről, bemutatva ezzel az élethosszig tartó tanulás és az egyetem nyújtotta életpálya karrierlehetőségeit. Sok éves tapasztalat bizonyítja, hogy mind a rendezvényen megjelenő cégek, mind pedig az ide látogató hallgatók számára hasznos ismereteket és információkat nyújt az Óbudai Egyetem Állásbörzéje.

 

http://allasborze.uni-obuda.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.