A berni InselspitalA berni Inselspital Egy üzletember, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Sanofi-Aventis/Chinoin közreműködésének köszönhetően ingyenesen jut négyszáz betegágyhoz tizenegy magyar kórház.

A berni InselspitalA berni Inselspital Egy üzletember, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Sanofi-Aventis/Chinoin közreműködésének köszönhetően ingyenesen jut négyszáz betegágyhoz tizenegy magyar kórház.

„A kezdeményezésnek köszönhetően tizenegy kórház kínálhat ezentúl még színvonalasabb szolgáltatást a betegeknek" – hangsúlyozta Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke a Péterfy Kórházban tartott ünnepélyes átadáson. Bajzát Olivér, a Politeon Alapítvány elnöke, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Sanofi-Aventis/Chinoin közreműködésének köszönhetően az ország tizenegy – köztük hét súlyponti – kórháza részesülhet az adományból, hogy ezáltal hozzájáruljanak a magyarországi betegellátás színvonalának további emeléséhez.  

A berni Inselspital lecseréli 3-5 éves ágyait, és jóléti karitatív szervezeteknek adományozza. Az ágyak több mint felét a svájci Muntelier székhelyű Politeon Alapítvány veszi át, és adományozza a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, mely a sanofi-aventis/Chinoin támogatásával gondoskodik a magyarországi szétosztásról.

 Ezt a segítséget nagyra értékeljük – mondta Dr. Nagy Erzsébet, Magyarország svájci rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, mikor az adomány-ágyak első szállítmányát a berni kórháznál szállítóeszközre rakták.  

 A Svájcban élő magyar üzletember, Bajzát Olivér, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a sanofi-aventis/Chinoin közös együttműködésének, a „Megágyazunk a színvonalas betegellátásnak" programnak köszönhetően az ország tizenegy kórháza összesen négyszáz professzionális betegággyal korszerűsíti felszereltségét, mely kényelmesebbé teheti a betegek kórházban töltött idejét, és megkönnyítheti az ápoló személyzet munkáját. Ötven ágyat december 11-én ünnepélyes keretek között a Péterfy Sándor utcai Kórház vezetőségének adtak át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és hazánk legnagyobb magyar-francia gyökerű gyógyszergyárának képviselői.  

 Több szakpolitikus hangsúlyozza, hogy az egészségüggyel kapcsolatos legnagyobb cél a betegellátás nívójának emelése, melyhez folyamatos fejlesztésekre van szükség. Ennek megvalósításához kívánt hozzájárulni Bajzát Olivér alapítványa, a rövidesen huszadik születésnapját ünneplő karitatív szervezet, valamint a hazánkban közel száz éves múlttal rendelkező gyógyszervállalat. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, Kozma Imre atya arra hívta fel a figyelmet, hogy „bár senki sem szeret kórházban lenni, ha az ott töltött időt minél emberibb körülmények között tölthetik a betegek, a gyógyulás is gyorsabban megy majd."

A kezdeményezésben oroszlánrészt vállaló sanofi-aventis/Chinoin vezérigazgatója, Frédéric Ollier szerint „korszerű gyógyszerekkel és színvonalas ellátással lerövidíthető a gyógyintézményben tartózkodás ideje, mely nem csak szociális, de fontos gazdasági kérdés is egyben."  

A program keretében Dr. Budaházy Emil, a Péterfy Sándor utcai Kórház főigazgatója és Dr. Sásdi Antal, a Pétery Sándor utcai Kórház orvosigazgatója vehette át a kórházuknak felajánlott ötven betegágyat, mely „nagy segítséget jelent abban, hogy a fekvőbetegek minél kedvezőbb feltételek mellett tölthessék gyógyulási idejüket" – kommentálta Dr. Budaházy Emil.

A „Megágyazunk a színvonalas betegellátásnak" program támogatói és kedvezményezettjei remélik, hogy a kormányzati, az üzleti és a civil szféra összefogásának köszönhetően ezentúl is lehetőség nyílik majd a magyar gyógyintézmények felszereltségének további fejlesztésére.  

A most 20 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elmúlt két évtizedben több ezer kórházi ágyat hozott már Magyarországra. A Szeretetszolgálat korábban ismételten felajánlotta, hogy nagyértékű, mozgatható kórházi ágyakat hoz be az országba az egészségügyi ellátás fejlesztésére. Akkor a szállítási költségek fedezete jelentett problémát, így most külön öröm, hogy a Sanofi-Aventis/Chinoinnak köszönhetően az elképzelés most megvalósult.  

 A „Megágyazunk a színvonalas betegellátásnak" program kezdeményezett kórházai   

 Péterfy Sándor utcai Kórház (Budapest)

• Uzsoki Kórház (Budapest)

• Korányi Kórház (Budapest)

• Jahn Ferenc Délpesti Kórház (Budapest)

• Állami Egészségügyi Központ (Budapest)

• Petz Aladár Megyei Oktató Kórház (Győr)

• Megyei Csolnoki Ferenc Kórház (Veszprém)

• Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház (Miskolc)

• Jósa András Megyei Kórház (Nyíregyháza)

• Ceglédi Kórház (Cegléd)

• Békés Megyei Képviselőtestület Pándy Kálmán Kórház (Gyula)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük