2023.november.28. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megágyazunk a színvonalas betegellátásnak

4 perc olvasás
<p><em><span class="inline left"><a href="/node/21107"><img class="image thumbnail" src="/files/images/_65-Magyar-Maltai-logo.thumbnail.jpg" border="0" width="91" height="100" /></a></span>Egy üzletember, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a sanofi-aventis/Chinoin közreműködésének köszönhetően ingyenesen jut négyszáz betegágyhoz tizenegy magyar kórház.</em></p><p>

65 magyar maltai logo.thumbnailEgy üzletember, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a sanofi-aventis/Chinoin közreműködésének köszönhetően ingyenesen jut négyszáz betegágyhoz tizenegy magyar kórház.

65 magyar maltai logo.thumbnailEgy üzletember, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a sanofi-aventis/Chinoin közreműködésének köszönhetően ingyenesen jut négyszáz betegágyhoz tizenegy magyar kórház.

 

   „A kezdeményezésnek köszönhetően tizenegy kórház kínálhat ezentúl még színvonalasabb szolgáltatást a betegeknek" – hangsúlyozta Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke a Péterfy Kórházban tartott ünnepélyes átadáson.

Bajzát Olivér, a Politeon Alapítvány elnöke, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a sanofi-aventis/Chinoin közreműködésének köszönhetően az ország tizenegy – köztük hét súlyponti – kórháza részesülhet az adományból, hogy ezáltal hozzájáruljanak a magyarországi betegellátás színvonalának további emeléséhez.

A berni Inselspital lecseréli 3-5 éves ágyait, és jóléti karitatív szervezeteknek adományozza. Az ágyak több mint felét a svájci Muntelier székhelyű Politeon Alapítvány veszi át, és adományozza a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, mely a sanofi-aventis/Chinoin támogatásával gondoskodik a magyarországi szétosztásról. Ezt a segítséget nagyra értékeljük – mondta Dr. Nagy Erzsébet, Magyarország svájci rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, mikor az adomány-ágyak első szállítmányát a berni kórháznál szállítóeszközre rakták.

A Svájcban élő magyar üzletember, Bajzát Olivér, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a sanofi-aventis/Chinoin közös együttműködésének, a „Megágyazunk a színvonalas betegellátásnak" programnak köszönhetően az ország tizenegy kórháza összesen négyszáz professzionális betegággyal korszerűsíti felszereltségét, mely kényelmesebbé teheti a betegek kórházban töltött idejét, és megkönnyítheti az ápoló személyzet munkáját. Ötven ágyat december 11-én ünnepélyes keretek között a Péterfy Sándor utcai Kórház vezetőségének adtak át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és hazánk legnagyobb magyar-francia gyökerű gyógyszergyárának képviselői.

Több szakpolitikus hangsúlyozza, hogy az egészségüggyel kapcsolatos legnagyobb cél a betegellátás nívójának emelése, melyhez folyamatos fejlesztésekre van szükség. Ennek megvalósításához kívánt hozzájárulni Bajzát Olivér alapítványa, a rövidesen huszadik születésnapját ünneplő karitatív szervezet, valamint a hazánkban közel száz éves múlttal rendelkező gyógyszervállalat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, Kozma Imre atya arra hívta fel a figyelmet, hogy „bár senki sem szeret kórházban lenni, ha az ott töltött időt minél emberibb körülmények között tölthetik a betegek, a gyógyulás is gyorsabban megy majd." A kezdeményezésben oroszlánrészt vállaló sanofi-aventis/Chinoin vezérigazgatója, Frédéric Ollier szerint „korszerű gyógyszerekkel és színvonalas ellátással lerövidíthető a gyógyintézményben tartózkodás ideje, mely nem csak szociális, de fontos gazdasági kérdés is egyben."

A program keretében Dr. Budaházy Emil, a Péterfy Sándor utcai Kórház főigazgatója és Dr. Sásdi Antal, a Pétery Sándor utcai Kórház orvosigazgatója vehette át a kórházuknak felajánlott ötven betegágyat, mely „nagy segítséget jelent abban, hogy a fekvőbetegek minél kedvezőbb feltételek mellett tölthessék gyógyulási idejüket" – kommentálta Dr. Budaházy Emil. A „Megágyazunk a színvonalas betegellátásnak" program támogatói és kedvezményezettjei remélik, hogy a kormányzati, az üzleti és a civil szféra összefogásának köszönhetően ezentúl is lehetőség nyílik majd a magyar gyógyintézmények felszereltségének további fejlesztésére.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat négy évvel ezelőtt már felajánlotta, hogy nagyértékű, mozgatható kórházi ágyakat hoz be az országba az egészségügyi ellátás fejlesztésére. Akkor a szállítási költségek fedezete jelentett problémát, így most külön öröm, hogy a sanofi-aventis/Chinoinnak köszönhetően az elképzelés most megvalósult.

A „Megágyazunk a színvonalas betegellátásnak" program kezdeményezett kórházai
  – Péterfy Sándor utcai Kórház (Budapest)
  – Uzsoki Kórház (Budapest)
  – Korányi Kórház (Budapest)
  – Jahn Ferenc Délpesti Kórház (Budapest)
  – Állami Egészségügyi Központ (Budapest)
  – Petz Aladár Megyei Oktató Kórház (Győr)
  – Megyei Csolnoki Ferenc Kórház (Veszprém)
  – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház (Miskolc)
  – Jósa András Megyei Kórház (Nyíregyháza)
  – Ceglédi Kórház (Cegléd)
  – Békés Megyei Képviselőtestület Pándy Kálmán Kórház (Gyula)

http://www.sanofi.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.