MegnyitóMegnyitó

Telt ház volt az I. Sopronbánfalvi Ökumenikus Vallási Fesztivál második hétvégéjén, a 2011. augusztus 20-i Magyar Mise rockoratórium előadásán.

 

MegnyitóMegnyitó

Telt ház volt az I. Sopronbánfalvi Ökumenikus Vallási Fesztivál második hétvégéjén, a 2011. augusztus 20-i Magyar Mise rockoratórium előadásán.

 

Magyar miseMagyar mise

A hétvégi programsorozatot Fenyő Iván színművész nyitotta meg bensőséges hangulatú gondolataival, melyek többek között a vallások közös értékrendjének méltatásáról, a megbékélés fontosságáról és a másik ember elfogadásáról szóltak azon a helyen, amit úgy jellemzett, hogy „jó itt lenni, ahol a csendnek is nagy szerepe van."

A templomA templom

A kolostor ódon falai között a hétvége során fellépett Tóth Szabolcs Indiában is elismert szitárművész, csodálatos élményt nyújtottak a szír származású Aboo Mohamed Kutaiba muszlim énekes, müezzin vallási énekei, Gesztelyi-Nagy Judit ihletett japán kolostori zenéje, a Collegium Musicum Jaurinense gregorián énekei a gótikus templomban, Heidl György Sator Quartetje Bognár Szilviával, a Javor szerb ortodox kórus Borbély Mihály szaxofonkíséretében, ill. a Judrom Gipsy Klezmer Band nagyszerű előadása.

Kegykép a templombanKegykép a templomban

A harmadik, záró hétvége programsorozata a „Lángnyelvek egyesülése – a pálosok nyomdokain" címet viseli, melynek során augusztus 25-én meghitt pálos ünnep veszi kezdetét: zenei fellépések, kegyképavatás, előadások, zarándoklat és vallási konferencia is szerepel a programban.

Japán bemutatkozikJapán bemutatkozik

Csütörtökön este a Misztrál együttes, Oberfrank Pál színművész és Sudár Annamária közös előadását hallhatja a közönség a pálos rend történetéről „Asperges me…" címmel.

DobosokDobosok

Pénteken délelőtt a Częstochowai Szűz Mária-kegykép legújabb, Boldog II. János Pál pápa személyes festője által készített másolatának ünnepélyes átadása során Bátor Botond, a Magyar Pálos Rend tartományfőnöke megáldja a festményt és előadást tart a Pálos Rend történetéről.

 A közönségA közönség

Kora délután Dr. Reisner Ferenc címzetes kanonok, hegykői plébános előadása a Mária-zarándoklatok lelkiségéről vezeti fel a határ túloldalán található Sopronkertes (Baumgarten) pálos kolostorához induló hagyományteremtő zarándoklatot.

A közönségA közönség

Szombaton, a három hetes fesztivál zárónapján „Ég, Föld, Ember" címmel vallásközi konferenciának ad helyet a kolostor, amelyen az öt világvallás teológusai arra keresik a választ, hogy a nagy világvallások hagyománya, tanításai, hittételei a mai kor emberének milyen üzenettel tudnak szolgálni a természetfelettiről, a teremtésről, a teremtőről, legbelsőbb lényegünkről, valamint a teremtett világról.

 A szerb zenészekA szerb zenészek

A teljes program a Szent Efrém Férfikar bizánci rítusú énekeivel és kórusműveivel zárul a kolostor melletti templomban.

A gasztroudvarA gasztroudvar

A gasztroudvar, valamint a kolostor meghitt hangulatú étterme ezen a hétvégén is további ételkülönlegességekkel, újdonságokkal várja a fesztiválra érkezőket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük