2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megelevenedik a pálos múlt

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> 72 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53338"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/MEGNYIT%C3%93_1340.thumbnail.JPG" border="0" alt="Megnyitó" title="Megnyitó" width="100" height="70" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Megnyitó</strong></span></span></p><p>Telt ház volt az I. Sopronbánfalvi Ökumenikus Vallási Fesztivál második hétvégéjén, a 2011. augusztus 20-i Magyar Mise rockoratórium előadásán. </p> <p> 

MegnyitóMegnyitó

Telt ház volt az I. Sopronbánfalvi Ökumenikus Vallási Fesztivál második hétvégéjén, a 2011. augusztus 20-i Magyar Mise rockoratórium előadásán.

 

MegnyitóMegnyitó

Telt ház volt az I. Sopronbánfalvi Ökumenikus Vallási Fesztivál második hétvégéjén, a 2011. augusztus 20-i Magyar Mise rockoratórium előadásán.

 

Magyar miseMagyar mise

A hétvégi programsorozatot Fenyő Iván színművész nyitotta meg bensőséges hangulatú gondolataival, melyek többek között a vallások közös értékrendjének méltatásáról, a megbékélés fontosságáról és a másik ember elfogadásáról szóltak azon a helyen, amit úgy jellemzett, hogy „jó itt lenni, ahol a csendnek is nagy szerepe van."

A templomA templom

A kolostor ódon falai között a hétvége során fellépett Tóth Szabolcs Indiában is elismert szitárművész, csodálatos élményt nyújtottak a szír származású Aboo Mohamed Kutaiba muszlim énekes, müezzin vallási énekei, Gesztelyi-Nagy Judit ihletett japán kolostori zenéje, a Collegium Musicum Jaurinense gregorián énekei a gótikus templomban, Heidl György Sator Quartetje Bognár Szilviával, a Javor szerb ortodox kórus Borbély Mihály szaxofonkíséretében, ill. a Judrom Gipsy Klezmer Band nagyszerű előadása.

Kegykép a templombanKegykép a templomban

A harmadik, záró hétvége programsorozata a „Lángnyelvek egyesülése – a pálosok nyomdokain" címet viseli, melynek során augusztus 25-én meghitt pálos ünnep veszi kezdetét: zenei fellépések, kegyképavatás, előadások, zarándoklat és vallási konferencia is szerepel a programban.

Japán bemutatkozikJapán bemutatkozik

Csütörtökön este a Misztrál együttes, Oberfrank Pál színművész és Sudár Annamária közös előadását hallhatja a közönség a pálos rend történetéről „Asperges me…" címmel.

DobosokDobosok

Pénteken délelőtt a Częstochowai Szűz Mária-kegykép legújabb, Boldog II. János Pál pápa személyes festője által készített másolatának ünnepélyes átadása során Bátor Botond, a Magyar Pálos Rend tartományfőnöke megáldja a festményt és előadást tart a Pálos Rend történetéről.

 A közönségA közönség

Kora délután Dr. Reisner Ferenc címzetes kanonok, hegykői plébános előadása a Mária-zarándoklatok lelkiségéről vezeti fel a határ túloldalán található Sopronkertes (Baumgarten) pálos kolostorához induló hagyományteremtő zarándoklatot.

A közönségA közönség

Szombaton, a három hetes fesztivál zárónapján „Ég, Föld, Ember" címmel vallásközi konferenciának ad helyet a kolostor, amelyen az öt világvallás teológusai arra keresik a választ, hogy a nagy világvallások hagyománya, tanításai, hittételei a mai kor emberének milyen üzenettel tudnak szolgálni a természetfelettiről, a teremtésről, a teremtőről, legbelsőbb lényegünkről, valamint a teremtett világról.

 A szerb zenészekA szerb zenészek

A teljes program a Szent Efrém Férfikar bizánci rítusú énekeivel és kórusműveivel zárul a kolostor melletti templomban.

A gasztroudvarA gasztroudvar

A gasztroudvar, valamint a kolostor meghitt hangulatú étterme ezen a hétvégén is további ételkülönlegességekkel, újdonságokkal várja a fesztiválra érkezőket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.