2022.július.03. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megérkezett a NETASQ v9: gyorsabb, erősebb, könnyebben kezelhető IPS tűzfal

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52216"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/NETASQv9Dashboard.thumbnail.PNG" border="0" width="100" height="56" /></a></span>A NETASQ  bejelentette, hogy megjelent a NETASQ tűzfalak legújabb, v9-es szoftvercsaládja. Az új verzió jelentős teljesítménybeli, védelmi és felügyeleti fejlesztésekkel segíti a vállalatokat az IT-infrastruktúrát fenyegető veszélyekkel szembeni védelem megvalósításában.

netasqv9dashboard.thumbnailA NETASQ  bejelentette, hogy megjelent a NETASQ tűzfalak legújabb, v9-es szoftvercsaládja. Az új verzió jelentős teljesítménybeli, védelmi és felügyeleti fejlesztésekkel segíti a vállalatokat az IT-infrastruktúrát fenyegető veszélyekkel szembeni védelem megvalósításában.

netasqv9dashboard.thumbnailA NETASQ  bejelentette, hogy megjelent a NETASQ tűzfalak legújabb, v9-es szoftvercsaládja. Az új verzió jelentős teljesítménybeli, védelmi és felügyeleti fejlesztésekkel segíti a vállalatokat az IT-infrastruktúrát fenyegető veszélyekkel szembeni védelem megvalósításában.

„A felhőszolgáltatások folyamatosan átalakítják azt, ahogyan dolgozunk, míg e rendszerek összetettsége, valamint a működésükből fakadó kockázatok folyamatosan munkát adnak az IT-biztonsággal foglalkozó gyártók számára" – mondta Fabien Thomas, a NETASQ technológiai igazgatója. „A NETASQ a piac egyetlen IPS központú vállalati tűzfalával extrém szűrési teljesítményt nyújt anélkül, hogy a védelem bármilyen sebességcsökkenést szenvedne." – tette hozzá Fabien Thomas.

A NETASQ v9 továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatásai mellett – mint például a többprotokollos titkosított forgalomelemzés – megújult, letisztult és intuitív webes kezelőfelülettel egyszerűsíti le a tűzfal kezelését. Az IPS tűzfalak új verziójában beépített varázslók vezetik lépésről-lépésre az eszköz beállítását, és valós idejű hibajelentés folyamatosan segíti a rendszergazdák pontos munkáját.

„A hazai ügyfeleink pozitívan fogadták a nagysebességű kapcsolatok kezelésére felkészített NETASQ v9 platform megnövelt teljesítményét és továbbfejlesztett felügyeleti szolgáltatásait" – mondta Bódis Ákos, a NETASQ frissen kinevezett CEE regionális igazgatója. „A NETASQ tűzfalak technológiai fölénye miatt pedig rendkívül gyorsan teljesítettük a hazai bejelentés alkalmával az idei évre megfogalmazott üzleti céljainkat" – tette hozzá Bódis Ákos.

Az egyedi, IPS-központú felépítéssel rendelkező NETASQ v9 teljesítményét és gyorsaságát a hardveres gyorsítás mellett az operációs rendszer magjába épített valós idejű, szabadalmaztatott behatolásvédelmi motor garantálja, a platform pedig a vállalati igények szerint rugalmasan testreszabható. A megoldás lehetővé teszi a hálózati forgalom még részletesebb ellenőrzését és a feldolgozás felgyorsítását. A NETASQ v9 egyedülálló szoftveres ASIC megoldásként viselkedik, így több mint 50 százalékkal is megnövelheti a NETASQ NG-sorozatú tűzfalak teljesítményét, valamint gyorsabb IPSec VPN forgalmat is garantál.

netasqv9szabalyok.thumbnailA NETASQ megoldások magas szintű rendelkezésre állása biztosítja, hogy az üzletmenetet még egy hardverhiba sem befolyásolja. A szolgáltatás folytonossága és a gyors válaszidő biztosítása érdekében a redundáns eszközről az aktív tűzfalra való átállás késleltetése kevesebb mint egy másodpercre csökkent. A gyors átállásnak köszönhetően még gigabites forgalom mellett is zavartalanul működnek tovább a kritikus kapcsolatok, mint például a Voice over IP hívások.

A NETASQ v9 új, böngészőből elérhető kezelőfelülete jelentősen leegyszerűsíti a szabályrendszert és egy szabályon belül egyesíti a NAT, csomagszűrés, IPS, Proxy, QoS, antivírus, antispam, URL szűrő, forgalomirányítás és ütemezési beállításokat, így sokkal átláthatóbbá és könnyen felügyelhetővé válik a biztonsági házirend. A megoldás webes kezelőfelületén feladat vezérelt varázslók vezetik végig lépésről-lépésre a felhasználót a beállítási és konfigurációs műveleteken. Új szabályok létrehozásánál vagy módosításánál a kezelőfelület például azonnal kiemel minden logikai ellentmondást, és felhívja a rendszergazda figyelmét a hibás beállításokra, így csökkentve a bevezetés költségét és időtartamát.

A NETASQ v9 platform további újdonságai:

 ·       Titkosított forgalom teljes körű szűrése: A NETASQ v9 beágyazott SSL szűrővel rendelkezik, amely ellenőrzi a tűzfalon bármilyen SSL-t alkalmazó protokollon keresztül átmenő titkosított adatforgalmat is, így nem csak a fenyegetésekkel szembeni védelmet garantálja, de segít megelőzni az adatszivárgást is.

 ·       Új, webes alkalmazásokat elemző szűrőmotor: A szabadalmaztatott behatolás-védelmi motor egy szoftveres ASIC megoldásként működik, amely részletesen elemzi a webes forgalmat, felismeri a különböző alkalmazásokat, felderíti és megjelöli a lehetséges fenyegetéseket és valós időben biztonságossá és a házirendnek megfelelővé alakítja át azokat. A szűrőmotor lehetővé teszi például, hogy a Facebook alkalmazásokat központilag letiltsa, míg a Facebook többi szolgáltatása továbbra is használható marad.

 ·       Beépített sebezhetőség-vizsgálat: Az egyedülálló passzív, hálózati forgalom elemzésére alapuló valós idejű NETASQ Vulnerability Manager segítségével könnyen azonosíthatók a hálózat leggyengébb pontjai, az elmaradt frissítésekkel futó kliensek és a sebezhető szerverek. Az automatikus riasztó rendszer segítségével a rendszergazdák gyorsan befoltozhatják a távolról kihasználható, kritikus biztonsági réseket, így garantálhatják a hálózat biztonságát, köztük elsősorban a nyilvános szolgáltatásokat futtató szerverekét. A legtöbb NETASQ ügyfél egy-egy beruházás megtérülésének (ROI) mérésekor ezt a funkciót jelölte meg az IPS tűzfalak legfőbb versenyelőnyeként.

 ·       Automatikus licenc-kezelés: Bár gyakran figyelmen kívül hagyják, de egy tűzfal kiválasztása esetén kiemelten fontos az egyszerű és átlátható licenc-kezelési folyamat. A NETASQ készülék – a megvásárlás napjától kezdve a termék életciklusának végéig – a szolgáltatás megszakítása nélkül, automatikusan letölti és alkalmazza az új licenceket.

A NETASQ v9 ingyenesen elérhető minden U, V és NG-sorozatú NETASQ tűzfalhoz. A NETASQ v9-ről bővebb információ a http://netasq.hu/Tuzfal  weboldalon található.

 A NETASQ, az európai hálózatbiztonsági eszközöket fejlesztő vállalat, világszerte több mint 40 országban és mintegy 750 minősített viszonteladó partnerrel van jelen. A NETASQ kormányzati és katonai titkosítási minősítésekkel is rendelkező megoldásai hatékony választ adnak a modern hálózati fenyegetésekre.

http://www.netasq.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.