A Symantec bemutatta új, adatmentési, biztonsági és adattárolási szoftver megoldásait: megjelent a Backup Exec, a SEP 12 beta verziója, az Enterprise Vault 10 és a Veritas Operation Manager 4.0.

A Symantec bemutatta új, adatmentési, biztonsági és adattárolási szoftver megoldásait: megjelent a Backup Exec, a SEP 12 beta verziója, az Enterprise Vault 10 és a Veritas Operation Manager 4.0.

 A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) a múlt heti Vison konferencia keretében bemutatta legújabb megoldásait, amelyek lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy olyan virtualizációs technológiát alkalmazzanak, amely különböző, – privát, hibrid és nyilvános – számítási felhőkben egyaránt biztonságot és védelmet nyújt.

A Symantec legfőbb célja továbbra is a szervezetek információinak védelme, mérettől függetlenül.

Symantec.cloud megoldásainkkal már 11 éve jelent vagyunk a piacon. Hisszük, hogy új, modernizált  technológiánknak köszönhetően új kapukat nyitottunk meg az innováció terén"- mondta Pulai András, a Symantec vezető rendszermérnöke.

 

A Symantec kiterjesztette a biztonsági mentési szofver alkalmazását appliance környezetre és felhőre is

 • A Symantec bemutatta a kis- és közép vállalakozásoknak szánt Backup Exec.cloud és Backup Exec eszközt – appliance-t – és a 2010 Backup Exec szoftver továbbfejlesztett változatát.
 • A vállalatok mostantól választhatnak, hogy az adatok háttérmentését a Symantec szoftvermegoldásán, számítási felhőjén vagy hardveres appliance-én veszik-e igénybe, ily módon lényegesen egyszerűbb és gyorsabb, modern háttértárolási infrastruktúra alakítható ki.

 

 

A Symantec integrálta az adatelőhívás, az adatvesztés-megelőzés, titkosítás megoldásokat

 • A Symantec bemutatta az Enterprise Vault 10, az Enterprise Vault cloud és az Enterprise Vault felhőtárolás megoldását, amelyekkel a vállalatok példátlan gyorsasággal és hatékonysággal kezelhetik és kereshetik vissza adataikat mind a helyi, mind a számítási felhőben lévő háttértárolókon.
 • A Symantec Enterprise Vault 10 szoftvere úgy integrálja a Symantec adatvesztést megelőző és titkosítási technológiáját, hogy a szervezetek a bizalmas információk sérülésének veszélye nélkül archiválhassák és kezelhessék adataikat, ráadásul hozzáférhessenek a számítási felhőkben és a közösségi hálókban tárolt adatokhoz is.
 • A Symantec szoftver mint szolgáltatás (SaaS) alapú Enterprise Vault.cloud korlátlan tárhelyet biztosít a felhőkben az emailek számára, gyors kereséssel és hozzáféréssel, postafiókonként számított kedvező havidíjért.

 

A Symantec elhozta a jövő biztonsági mentését

 • Az adatmennyiség növekedése, a virtualizáció, az új SLA-k és az adatelőhívás a backup rendszereket és a szakértőket egyaránt komoly kihívások elé állítja. A hagyományos megoldások legtöbbször már nem kielégítőek.
 • A Symantec bemutatta a jövő biztonsági mentését, és az első két pillérét annak az öt technikának, amely modernizálja a biztonsági mentésről és az előhívásról alkotott fogalmainkat.
 • Az új vízió szellemében a Symantec az év folyamán további új megoldásokat mutat majd be:

 

o      V-Ray: Vége a virtuális gépek adatvédelmét illető sötét középkornak 

o      Kézbesítési lehetőség: Vége annak a kornak, amikor a biztonsági mentést végző szakember rendszerintegrátor volt

o      Vége a backup ablakoknak: a gyors mentési folyamat elkezdődött

o      Vége a rendszerről találomra készült pillanatfelvételek korszakának

o      Vége a kockázatos adathelyreállításnak és -keresésnek

 

A Symantec segíti a szervezteket abban, hogy számítógépes rendszereik, a fizikai, virtuális és felhő környezetben egyaránt átláthatóak és irányíthatóak legyenek

 

 • A Symantec bemutatta a Veritas Storage Foundation és a Veritas Cluster Server központosított platformját, a Veritas Operation Manager 4.0-t, amely automatizálja a kézi beállításokat és felügyeli az IT-erőforrások hibátlan működését.
 • A Veritas Operation Manager emellett lehetővé teszi felhasználóinak, hogy az esemény alapú tárolás és a rendelkezésre állás révén jobban kihasználhassák a virtualizációs és privát számítási felhők előnyeit.

 

A Symantec.cloud ismét bővítette kínálatát és ezzel megerősítette globális piaci jelenlétét

 

 

 • A Symantec.cloud felhasználóinak száma egy év alatt 16 százalékkal, – a 2010. februári 9,2 millió végfelhasználóról 2011-re 10,7 millióra – nőtt a világ 112 országában.
 • Az Enterprise Vault.cloud és a Backup Exec.cloud megoldások bevezetésével elkezdődött a Symantec felhő megoldásainak kiterjesztése.
 • Az új iPhone alkalmazás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy szolgáltatásaikat készülékeiken átláthatóan menedzseljék.

 

A Symantec a vállalatokat mind gyakrabban fenyegető újabb támadások ellen védelmet nyújtó új biztonsági megoldásokat mutatott be

 

 • Symantec Endpoint Protection 12: a SEP 12 hagyományos és virtuális környezetben egyaránt blokkolja mind az új, mind a már korábban azonosított internetes fenyegetéseket.. A béta verzió már elérhető az alábbi linken: http://bit.ly/mdqOw9

Symantec Protection Center 2.0: több biztonsági eszköz és a Symantec Global Intelligence Network lehetőségeit felhasználva testreszabott védelmet nyújt, ily módon csökkenti a vállalati üzletmenetre leselkedő veszélyeket.

 

További információ:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük