Május 3-án vasárnap különleges évadindító rendezvénnyel várják a színház környékére látogatókat. Mindazokat, akik kíváncsiak a színház 2015/2016-os évadára, köztük a régi és a leendő színházbérlet tulajdonosokat! Jelige: „Itt a helyem!"

 

Május 3-án vasárnap különleges évadindító rendezvénnyel várják a színház környékére látogatókat. Mindazokat, akik kíváncsiak a színház 2015/2016-os évadára, köztük a régi és a leendő színházbérlet tulajdonosokat! Jelige: „Itt a helyem!"

 

Szabó Máté megbízott igazgató a következő szavakkal köszönti a nézőket az évadindító kiadványban:

„A színház a kölcsönhatásra épül; szövegek, gondolatok, emberek hatnak egymásra, színészek a nézőkre, nézők a színpadon lévőkre. Történeteket kapunk és adunk, végletes, olykor kétségbeejtő, olykor mulatságos emberi helyzeteket és sorsokat. A célunk az, hogy ezeknek a történeteknek a segítségével egy-egy estén közös és felemelő élményt éljünk át Önökkel.

Ha ez az élmény létrejön, a színház ünnep.

A következő évad bemutatóit úgy állítottuk össze, hogy minden hónapban akár többször is legyen lehetőség színházba jönni, ünnepelni – a legkülönbözőbb műfajú előadásokra. Lesz nagyszabású opera (Tosca, Kesselyák Gergely rendezésében), kétszereplős musical (Édeskettes hármasban) és ifjúsági zenés kaland (Momo), lesz Csehov, Molnár Ferenc és a 2012/2013-as évad egyik legnagyobb sikerét, a Chicagót jegyző szerzőpáros musicalje, a Zorba a görög, Szőcs Artur színrevitelében. Nevethetünk (vagy könnyezhetünk) majd a szerelem végtelen, felfoghatatlan bugyutaságán egy színes, szélesvásznú zenés komédiában (Egy csók és más semmi), és már szeptemberben elkészül a legkisebbeknek szóló mesejátékunk, a Lúdas Matyi. Első nagyszínpadi prózai bemutatónkat Keszég László rendezi majd, aki Dürrenmatt szellemes nézőpontjából mutat rá a történelem tragikomikusan groteszk valóságára.

A Kamaraszínházba kiváló alkotók érkeznek, Lukáts Andor, Pelsőczy Réka, Zsótér Sándor és Rusznyák Gábor. Nevek, akik már vagy dolgoztak a színházban, vagy éppen ideje, hogy Miskolcon dolgozzanak.

A Miskolci Balett megalakulása óta minden bemutatójával egyre szélesebb horizontját tárta elénk a kortárs és a klasszikus táncművészet elemeiből építkező végtelen kreativitásnak. A Balett mindkét jövő évi produkciója kaland: A nagy Gatsby a csillogó felszín swinges őrületébe, a Don Quijote a képzelt valóság belső forgatagába vezet, Kulcsár Noémi és Kozma Attila koreográfiájában.

Tantermi bemutatóink mellett (Klamm háborúja, Csendes óceán) folytatjuk a miskolci iskolákkal való szoros együttműködést, és új programokkal is készülünk. A színház fontos fesztiváljai tovább gazdagodnak a jövő évadban.

Mindannyiunk közös örömére több „régi" előadást is tovább játszunk: műsoron marad a My Fair Lady, A padlás, az Illatszertár, a Parasztopera, Az eltört korsó, a Boldogtalanok, a Fenevadak, a Tóték és ki tudja – talán meglepetés is lesz…

Kedves Nézők, lényegileg én magam is néző vagyok. Nézőként azt látom, amit Önök látnak. De lehetőségem van az alkotók szempontjait is ismerni, és azt is látni, amit ők láttatni szeretnének. Ez pedig a következő: a Miskolci Nemzeti Színház épületegyüttesének minden szintjén, minden egyes irodájában, termében, műhelyében és színpadán mindenki azon dolgozik, hogy Önök, akik ezt a kiadványt most olvassák, életük fontos és felemelő pillanatait éljék át a nézőtéren. Kívánom, hogy közös jövőnk egy szép napon meghatározó emlék legyen majd mindannyiunk számára."

 

2015. május 3-án vasárnap délelőtt a színház énekkarának önálló előadásával, az Emlékkönyvvel várják a nézőket, majd a színház zenekara ad különleges koncertet. Ezután a rendezők várják a közönség kérdéseit. A beszélgetést színészdalok és musical részletek követik a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek előadásában, majd egy nagy közös görög Szirtaki táncra invitálják a Miskolci Balett művészei a főutcán sétálókat – hogy miért, az legyen meglepetés!

 

Este tovább folytatódnak a különleges programok! 20 órától fényfestéssel díszítik a színház épületét. Az est záróakkordjaként pedig 2014-es év legnépszerűbb tehetségkutatójának, az X-faktornak a második helyezettje, Horányi Juli ad koncertet a Nyári Színházban. Az énekes ugyanis korábban jelmeztervezőként dolgozott a miskolci színházban, az ő nevéhez fűződnek a 2014-ben bemutatott Rosmersholm és az idei évad Robin Hood előadásának jelmezei is. A koncert ingyenes, de a Nyári Színház befogadóképessége miatt személyenként két jegy igényelhető a színház jegypénztárában.

 

Az új évad roppant izgalmasnak ígérkezikminden érdeklődőt szeretettel várnak tehát május 3-án a Miskolci Nemzeti Színházban!

 

Részletes program:

Itt a helyem! Évadhirdető, bérletújító rendezvény.

10:00 órától a Miskolci Nemzeti Színház énekkarának önálló előadásával, az Emlékkönyvvel várják a nézőket

11:05 órától a Miskolci Nemzeti Színház zenekara, Májusi zsongás címmel ad különleges koncertet

11:40 – 5 fotel – A rendezők válaszolnak.

12:20 – Színészdalok- musicalek

12:50 – Táncoljunk…a Miskolci Balett művészei előadása majd egy nagy közös görög Szirtaki táncra invitálják a főutcán sétálókat – hogy miért, az legyen meglepetés!

Közben: „Itt a helyem! – Legyen Ön is kampányarc!", 10 és 13 óra között, Nyereményjáték

Este 20:00 órától Fényfestés a Színház falán.

20:30-tól pedig a Miskolci Nemzeti Színház társulatának frissen megalakult Örömzenekara szórakoztatja a kedves közönséget, ezt követően Szőcs Artur – Jancsó Dóra – Horányi Juli énekelnek, utána pedig Horányi Juli ad koncertet.

(ingyenes jegyek a jegyirodában igényelhetők, személyenként 2 db)

 

http://mnsz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük