A tavalyi évben több mint 1 millió vendég kereste fel Magyarország egyetlen természetes gyógyvizű tavát, valamint a hozzá tartozó fedett fürdőből, terápiás centrumból, reumakórházból és gyógy-szállodából álló szolgáltató-központot. Az erős nyári és kora-őszi eredmények alapján az intézményeket üzemeltető Kht. vezetője az idei évet tekintve is bizakodó.

 

A tavalyi évben több mint 1 millió vendég kereste fel Magyarország egyetlen természetes gyógyvizű tavát, valamint a hozzá tartozó fedett fürdőből, terápiás centrumból, reumakórházból és gyógy-szállodából álló szolgáltató-központot. Az erős nyári és kora-őszi eredmények alapján az intézményeket üzemeltető Kht. vezetője az idei évet tekintve is bizakodó.

Dr. Hegedűs Lajos, a Hévízgyógyfürdő Kht. ügyvezető igazgatója elmondta: A legfrissebb időszakos eredmények alapján minden feltétel adott ahhoz, hogy idén is a tavalyihoz hasonló, kiugróan sikeres évet zárjon a folyamatosan megfiatalodó Hévízgyógyfürdő. A gyógytó és intézményei a legutolsó adatok szerint eddig közel 700 ezer látogatót láthattak vendégül idén – ez a szám a fedett medence vendégeivel együtt már jóval 800 ezer fölött van.

Miközben az úgynevezett „balatoni szezon" a hűvösebb őszi hónapok közeledtével általában véget ér, a Hévízi Gyógytó látogatói számára ezek a korlátok gyakorlatilag ismeretlenek. A három naponta teljesen, természetesen megtisztuló meleg vizű tó télen-nyáron, vagyis a világon egyedülálló módon az év mind a 365 napján fogadja pihenésre, regenerálódásra vágyó vendégeit. 

A Hévízgyógyfürdő Kht. idén is kiugróan jó eredményességgel működik – rendre a tavalyi évhez hasonló, vagy azt meghaladó havi látogatószámokkal, ami azt is jelenti, hogy az idei terveinket sok tekintetben már most túlteljesítettük. Egyedül április hónapban tapasztaltunk némi visszaesést, amit a különösen zord, esős időjárás számlájára írunk. Ezt az átmeneti ingadozást viszont bőségesen ellensúlyozta, hogy márciusban és májusban is több mint 10 százalékos látogatószám-bővülést könyvelhettünk el – a tavalyi év azonos időszakához képest. Az év leglátogatottabb napja egyébként augusztus 20-a volt, ekkor a tófürdő összesen 5871 vendéget fogadott.

Végleges adatokkal természetesen csak az év végén érdemes foglalkozni, de a szeptember végéig rendelkezésre álló számok alapján a bevételek közel 10 százalékos növekedését könyvelhettük el eddig. Mindeközben a Kht. által üzemeltett gyógyszálloda kihasználtsága is közel 8 százalékkal emelkedett a tavalyi év időarányos eredményeihez képest.

Az eredmények idén is nagyrészt az erős belföldi turizmusnak, az egyre növekvő számú hazai vendégnek köszönhetőek. A nyári időszakban sokan csak egy-egy napra, vagy az időkorlátos, három órára szóló belépőket kihasználva, csupán egyetlen rövid fürdőzésre, lazításra érkeznek hozzánk.

Sokéves tapasztalat, hogy az igazán egészségtudatos vendégek közül viszont a hosszabb itt tartózkodáshoz nagyon sokan a mostani, őszi hónapokat választják. Ez az időszak hagyományosan a több hetes kúrákra érkező vendégek körében népszerű, hiszen az egészségmegőrző, regeneráló kezelésekkel nincs értelme kapkodni, teljes hatásukat igazán a több hétig tartó, a rendszeres alkalmazás mellett fejtik ki tette hozzá.

Régi törzsvendégeink megtartása mellett az állandó fejlesztésekkel, új szolgáltatásokkal és kúraprogramokkal folyamatosan azért dolgozunk, hogy a tó varázsát, a gyógyító víz csak itt élvezhető természetes erejét, és a szintén csak itt elérhető, évszázados gyógyászati hagyományainkat egyre bővülő vendégkörrel ismertessük és szerettessük meg. Meggyőződésem, hogy jó úton járunk, hiszen az eredmények azt mutatják, hogy a tónak és környékének egyre több elkötelezett híve van úgy belföldön, mint külföldön – mondta dr. Hegedűs Lajos.

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava. A több ezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 méter mélyen fekvő forrásbarlang – ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű – forrásai táplálják. A Hévízgyógyfürdő Kht. Magyarországon a legjelentősebb olyan egészségügyi szolgáltató intézmény, amely a gyógyítás mellett jelentős gyógy-idegenforgalmi tevékenységet is folytat. A gyógyfürdőt, a Szent András Reumakórházat és a tavat üzemeltető Kht. 2004 őszén alakult, a Magyar Állam 74, és Hévíz önkormányzatának 26 százalékos részvételével. A Kht. az 1964-ben alapított Állami Gyógyfürdőkórház utódja, ahol az évtizedek során a fokozatosan fejlődő gyógyítási tevékenység és modern technológia megteremtette a komplex balneoterápia alapjait.

http://www.spaheviz.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük