2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megjelentek a piacon a beépített Vmware ESX 3i virtualizációs megoldással ellátott PRIMERGY szerverek

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/10898"><img class="image thumbnail" src="/files/images/ww.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="86" /></a></span>A Fujitsu Siemens Computers és a VMware Inc. (NYSE: VMW) bejelentette, hogy elindult az előtelepített Vmware ESX 3i virtualizációs szoftverrel ellátott PRIMERGY szerverek szállítása. A felhasználók így már az első bootolás alkalmával megkezdhetik a virtualizációs szoftver használatát és perceken belül aktiválhatják a PRIMERGY szerver virtualizációs rétegét. <p>

 ww.thumbnailA Fujitsu Siemens Computers és a VMware Inc. (NYSE: VMW) bejelentette, hogy elindult az előtelepített Vmware ESX 3i virtualizációs szoftverrel ellátott PRIMERGY szerverek szállítása. A felhasználók így már az első bootolás alkalmával megkezdhetik a virtualizációs szoftver használatát és perceken belül aktiválhatják a PRIMERGY szerver virtualizációs rétegét.

 ww.thumbnailA Fujitsu Siemens Computers és a VMware Inc. (NYSE: VMW) bejelentette, hogy elindult az előtelepített Vmware ESX 3i virtualizációs szoftverrel ellátott PRIMERGY szerverek szállítása. A felhasználók így már az első bootolás alkalmával megkezdhetik a virtualizációs szoftver használatát és perceken belül aktiválhatják a PRIMERGY szerver virtualizációs rétegét.

A Fujitsu Siemens Computers és VMware partnerkapcsolatának célja, hogy hozzáférhetővé tegye a fejlett virtualizációs technológiát a kis- és középvállalatok számára. A virtualizált szerverkörnyezettel a végfelhasználó cég számottevően mérsékelheti a működéséhez szükséges szerverek számát, ezzel együtt a processzorok és a hűtés energiafogyasztását. Ily módon a rendszer teljes üzemeltetési költsége is sokkal alacsonyabb lehet.

A Fujitsu Siemens ügyfelei közül a Walter Mauser GmbH autóipari beszállító adott le elsőként rendelést beágyazott VMware ESX 3i szoftverrel ellátott PRIMERGY szerverekre. Az ausztriai Breitenauban különféle speciális rendeltetésű járművekhez (pl. traktorok, villástargoncák, postai kisteherautók, golfkocsik, fűnyírók) sofőrkabinokat gyártó vállalat az új rendszerekkel már eddig is PRIMERGY szerverekre épülő VMware Server-alapú környezetét kívánja frissíteni.

„Sokféle járműhöz gyártunk egyedi sofőrkabinokat. Mérnökeink a járműtervezéshez értenek és nem a szerverkonfiguráláshoz – ezért igazán nagyra értékeljük, hogy a Fujitsu Siemens Computers előtelepített PRIMERGY szerverei az új VMware embedded ESX 3i virtualizációs szoftverrel egyszerűsítik a dolgunkat" – nyilatkozta Martin Mauser, a Walter Mauser vezérigazgatója. „IT-partnerünk, a 4SYSTEMS GmbH nélkül nem tudnánk teljes mértékben kiaknázni IT-infrastruktúránk rugalmasságát és előnyeit. A 4SYSTEMS segítségével 2005-ben kezdtük meg a virtualizációs technológia használatát. A következő lépés a VMware embedded ESX 3i bevezetése lesz."

Jens-Peter Seick, a Fujitsu Siemens Computers nagyvállalati szerverüzletágának alelnöke szerint: „A virtualizáció nyilvánvaló előnyöket nyújt a kis- és középvállalatok számára. A Fujitsu Siemens Computers és a VMware hasonlóan vélekednek a szerverinfrastruktúra konszolidálásával elérhető költségmegtakarításról. Az ESX 3i a virtualizált WMware szerverkörnyezet telepítésének és üzemeltetésének megkönnyítésével emeli még magasabb szintre a VMware termékekben rejlő értéket."

A virtualizáció koncepciójának népszerűsítésekor a Fujitsu Siemens Computers mindig hangsúlyozza az élvonalbeli technológiák fejlesztésében játszott vezető szerepét, valamint a környezetbarát IT és az energiahatékony adatközpont-működés melletti elkötelezettségét.

Diane Greene, a VMware elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: „Több, mint 100 ezres ügyfélkörünkben minden méretszegmens vállalatai megtalálhatók. A kisvállalatok egyértelműen ugyanarra törekszenek, mint nagyobb társaik: csökkenteni akarják tőke- és üzemi költségeiket, fenn kívánják tartani üzletmenetük folytonosságát, meg szeretnék erősíteni a biztonságot és környezetkímélőbb működésre vágynak. A virtualizáció pedig épp erről szól. Örömmel dolgozunk együtt a Fujitsu Siemens Computers-szel, hogy méretétől függetlenül minden ügyfelünk számára elérhetővé tegyük a virtualizáció előnyeit."

A Wmware ESX 3i virtualizációs szoftvert gyárilag előtelepítve tartalmazó PRIMERGY szabványos szervermodellek kizárólag a vállalat viszonteladóitól rendelhetők. A csomag opcionálisan bővíthető és 90 napos ingyenes támogatást tartalmaz a Fujitsu Siemens Computers-től. A szerverek a teljes körűen felügyelt és automatizált virtuális adatközpont támogatására alkalmas VMware Infrastructure szoftvercsomag próbaváltozatát is tartalmazzák. A piacon a VMware kínálja a legátfogóbb megoldásokat a szerverek, tárolók, hálózatok, alkalmazások és asztali gépek virtualizálásához. Így gondoskodik róla, hogy az IT-szolgáltatások mindig pontosan a kívánt helyen és időben, optimális költségszinten álljanak rendelkezésre.

A megbízható és modern IT-infrastruktúra gerincét alkotó szabványos PRIMERGY szerverek a gyakorlatban is megvalósítják a Fujitsu Siemens Computers rugalmas dinamikus adatközpontról alkotott koncepcióját. Az alapszinttől a rackes megoldásokon át a BladeFrame-ig terjedő nagyfokú szabványosításnak köszönhetően a PRIMERGY modellek kiváló ár-teljesítmény arányt nyújtanak gazdáiknak. Az integrált virtualizációs megoldást tartalmazó középkategóriás PRIMERGY RX330 S1 és RX300 S4 szerverek szállítása február végén indult.

A VMware ESX 3i a Fortune 1000-es listán szereplő cégek többsége által is használt piacvezető virtualizációs technológiára épül. A mindössze 32 MB helyigényű VMware ESX 3i az ágazat egyetlen OS-független architektúrával rendelkező virtualizációs szoftvere, amely páratlan biztonsághoz és hardverszintű megbízhatósághoz juttatja felhasználóit.

A VMware (NYSE: VMW) a virtualizációs megoldások vezető globális szállítója. Termékei az asztali gépes környezettől az adatközpontig minden területet lefednek. A VMware hozzásegíti a különféle méretszegmensek vállalatait üzemi és tőkeköltségeik csökkentéséhez, üzletmenet-folytonosságuk fenntartásához, biztonságuk megerősítéshez és a környezetkímélőbb működéshez. A 2007-ben 1,3 milliárd dolláros forgalmat bonyolító, több mint 100 ezer ügyféllel és 10 ezer partnerrel rendelkező VMware a világ leggyorsabban növekvő tőzsdén jegyzett szoftvercégeinek egyike.

http://www.vmware.com/

http://www.mauser-cabs.eu/

http://www.4systems.com/

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.