Egykori ápolónő is indul a nagy kamionos megmérettetésen. Nyolc éve kamionozik, és négy nyelven beszél az a belevaló egykori ápolónő, aki bátran a férfiversenyzők közé állna az 5 tengelyen-biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetésen.

 

Egykori ápolónő is indul a nagy kamionos megmérettetésen. Nyolc éve kamionozik, és négy nyelven beszél az a belevaló egykori ápolónő, aki bátran a férfiversenyzők közé állna az 5 tengelyen-biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetésen.

 

A 46 éves, világot járt női kamionsofőr nem fél a kihívásoktól és az 1 millió forintos fődíjat régi álmára, egy nepáli útra fordítaná. A NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által október 1-jén megrendezendő országos kamionversenyre már jelentkezett az előző két verseny győztese, Szalai Gábor is, aki stabil kimagasló eredményeivel igazán magasra helyezi majd a lécet a küzdelemben.

 

Megkezdődtek a nevezések az 5 tengelyen – biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetésre, ahol idén is keresik a legrátermettebb magyar kamionsofőrt. A NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett nívós kamionos versenyre 2016. augusztus 14-ig lehet díjmentesen jelentkezni.  A döntő helyszíne Európa egyik legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályája, a zsámbéki drivingcamp Hungary, amely igazi szakmai kihívás elé állítja majd a versenyzőket.

 

Az idei erőpróbára eddig egyetlen nő nevezett.

Vajai Andrea képviseli a gyengébbik nemet, aki határozott fellépésével és céltudatosságával méltó ellenfél lehet férfi versenytársai számára. Nincs megijedve a rá váró nehézségektől, hiszen egy igazi túlélő. Egy gyermekes édesanya, aki sokáig dolgozott ápolónőként, folyékonyan beszél négy nyelven, élt már Ausztriában, Svédországban is. Igazi világutazó, aki az utóbbi években bejárta Észak-Amerikát, Kanadát és Mexikó nyugati partjait.

 

„Fél éve élek Magyarországon, előtte Svédországban kamionoztam, ezért az egyedüli nehézséget az elméleti rész jelenti majd a tesztek során, hiszen ott azért vannak különbözőségek. Nem félek azonban a kihívásoktól, ha kérdezik, hogy miben hiszek, mindig azt mondom, hogy magamban" – árulta el Andrea.

 

„Csodálkozom, hogy egyelőre nincs több női jelentkező, ugyanakkor gyanítom, hogy az olyan technikai részektől vannak megijedve, mint az átakasztás, tolatás, pedig mindez csak gyakorlat kérdése. Én is a párommal kezdtem el a szakmát, szombatonként eljártunk gyakorolni, amellyel igazi rutint szereztem"- tette hozzá.

 

A Magyarországon található mindössze néhány tucat női kamionsofőr közül az eddigi három kihívássorozatra összesen két női versenyző jelentkezett és közülük csak egy jutott el az elődöntőig.

 

„Arra bátorítanám a nőket a szakmában, hogy jelentkezzenek ők is, hiszen rendelkeznek mindazzal az elméleti és gyakorlati tudással, precizitással, amelyek a verseny megnyeréséhez szükségesek! Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nők rendkívül kitartóak, szorgalmasak, képesek energiákat mozgósítani egy cél eléréséhez, így semmi akadályát nem látom annak, hogy a 2016. évben egy hölgy legyen a jók között a legjobb" – mondta el Dittel Gábor, a főszervező NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

 

Az 5 tengelyen – biztos kézzel közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny előselejtezővel, elődöntővel és döntővel várja a résztvevőket. A több száz jelentkező közül online elméleti teszttel választják ki azt a negyven versenyzőt, akiknek számos ügyességi, és vészhelyzet elhárítási, vezetéstechnikai feladatot kell  minél kreatívabban és gyorsabban megoldania az elődöntők alkalmával. A döntőben tíz versenyző mérheti össze elméleti és vezetési tudását, és közülük kerül ki „Magyarország legjobb Kamionsofőrje", aki a nettó 1 millió forint  fődíj boldog tulajdonosa is lehet.

 

A megmérettetés célja a legjobb vezetéstechnikai tudású versenyző elismerése mellett a közlekedésbiztonság, a közúti partnerség és a gépkocsivezetői szakma presztízsének erősítése. Az esemény rangját, színvonalát emeli a MOL Magyarország, amely a verseny üzemanyag beszállítója, valamint a Pappas Auto Magyarország Kft., és a bicskei telephelyét elődöntőre bocsájtó Schmitz Cargobull Magyarország Kft. Előbbi a Mercedes Actros nyerges vontatót, míg utóbbi a félpótkocsit biztosítja a feladatok végrehajtására. A versenysorozat az ORFK – OBB és a Közúti Közlekedési Akcióprogram főtámogatásával valósul meg.

 

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 14. (vasárnap)

 

Online selejtező: 2016.augusztus 28.(vasárnap) 16.00 óra

 

Elődöntők:

2016. szeptember 10. (szombat) – Bicske

2016. szeptember 11. (vasárnap) – Bicske

2016. szeptember 17. (szombat) – Bicske

2016. szeptember 18. (vasárnap) – Bicske

 

Döntő:

2016.október 1. (szombat) – Zsámbék

 

http://www.5tengelyen.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük