Igazi, tüke ajándékbolt és kávézó is lesz abban az új, komplex szolgáltatásokat nyújtó turisztikai központban, ami csütörtökön nyílt a Széchenyi téren, a volt ABCD könyváruház helyén. Mindent lehet majd kapni, még plüss Zsolnay Bikafejet is.

 

Igazi, tüke ajándékbolt és kávézó is lesz abban az új, komplex szolgáltatásokat nyújtó turisztikai központban, ami csütörtökön nyílt a Széchenyi téren, a volt ABCD könyváruház helyén. Mindent lehet majd kapni, még plüss Zsolnay Bikafejet is.

 

A Pécs Pontban egy helyen elérhető minden kulturális és turisztikai információ, ráadásul magában foglal egy ajándékboltot és egy kávézót is, így a helyieknek és turistáknak egyaránt érdemes betérni. Mindez a város szívében, kellemes hangulatú, ízig-vérig pécsi arculattal megálmodott térben.

 

Régóta gondolkodtunk egy olyan, igazi pécsi turisztikai központban, ami túlmutat a szokásos kínálaton és nem csak a turistáknak lehet vonzó, emellett pedig megvan benne az a plusz is, ami Pécs sajátja. Amikor megüresedett az ABCD, éreztük, hogy megvan a hely – mondja Páva Zsolt.

 

Pécs polgármestere közölte, a részletekkel és működtetéssel a Zsolnay Örökségkezelőt bízták meg, a cég pedig közel 1 éves előkészítő munka után a napokban meg is nyitotta a különleges központot, ami a Pécs Pont nevet kapta és a hét minden napján nyitva lesz majd. Ide költözik az eddig a Széchenyi tér 7. szám alatt működő Tourinform Iroda, a turisztikai szolgáltatást az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. tíz munkatársa látja el.

 

Pécs számára nagyon fontosak a turisták, az irodát pedig úgy alakítottuk ki, hogy minél többen megismerhessék Pécset, a város értékeit, érdekességeit. A szuvenírboltban igényes, pécsi ajándékokat árulnak majd, amelyek képesek közvetíteni Pécs identitását és a távol élők számára is ízelítőt adnak a város szellemiségéből – hangsúlyozta Páva Zsolt.

 

Kapható majd – egyebek mellett – egyedi pécsi póló, sapka, esernyő, kulcstartó, falióra, toll, képeslap, hűtőmágnes, kitűző és jegyzetfüzet, de itt debütál az a Pécs szimbólumát megjelenítő plüss bika is, amely vélhetően sok gyermek kedvence lesz.

 

A ZsÖK és intézményei olyan brandet tudtak kialakítani, amely lehetővé teszi, hogy továbblépjünk és elkezdjünk nagyobb, városi szintű marketingben gondolkodni, hiszen Pécs egésze a fontos. A Pécs Pont egy olyan állandó bázist jelent, amellyel nemcsak egy-egy program alatt, hanem egész évben segíthetjük a látogatókat – mondta Vincze Balázs, az üzemeltetéssel megbízott Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

 

A Pécs Pont arculata is egyedülálló, tükrözi a város modern képző- és iparművészeti hagyományait, a Zsolnay-tradíciót és Victor Vasarely szellemiségét is.

 

Pécs Pont

Pécs, Széchenyi tér 1.

 

http://www.iranypecs.hu/hu/hirek/minden-pont-pecs-pecs-pont.html

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük