A Vidámpark csábítja és kényezteti a látogatóit, hiszen szeptemberben hétköznaponként a két alapjegyet ismét csökkentett áron, 40%-os kedvezménnyel vehetik meg a vendégek. Így a teljes árú belépő 2.820, míg a kedvezményes 1.980 Ft-ért vásárolható meg. Szeptember elsejétől utószezoni bérletakció is indult.

 

A Vidámpark csábítja és kényezteti a látogatóit, hiszen szeptemberben hétköznaponként a két alapjegyet ismét csökkentett áron, 40%-os kedvezménnyel vehetik meg a vendégek. Így a teljes árú belépő 2.820, míg a kedvezményes 1.980 Ft-ért vásárolható meg. Szeptember elsejétől utószezoni bérletakció is indult.

 

A kedvezményes árú szezonbérlet (90 és 140 cm között): 9.900 Ft (3 db kedvezményes karszalag ára, személyre szóló arcképes bérlet, át nem ruházható, vásárláshoz 1db igazolványkép leadása szükséges), illetve a teljes árú szezonbérlet (140 cm felett): 14.100 Ft (3 db teljes karszalag ára, személyre szóló arcképes bérlet, át nem ruházható vásárláshoz 1db igazolványkép leadása szükséges). Az elmúlt hetekben, a nemrég üzembe helyezett UV Panoptikum mellé hét újabb üzem került a Vidámparkba, – egy óriáscsúszda, két körhinta, egy elektromos quad gyerekeknek, egy mesevonat, egy szimulátor és a legnagyobb szenzáció, a Polip! – melyeket a jó idő miatt is érdemes kipróbálni a szezonhajrában. Nézzük őket sorban:

UV- Magic Panoptikum

Az UV- magic panoptikum a gyermekeknek és a felnőtteknek, az egész családnak szóló varázslatos vizuális tárlat. Az ultraviola fényben aktiválódó, különböző színű festékek, különleges fizikai tulajdonságának köszönhetően egy újfajta látványvilágot tárnak a látogatók szeme elé. Az UVfény-érzékeny festékkel kezelt tárgyak és falfelületek UVfény-megvilágítással egészen más dimenzióba helyezi a karaktereket, formákat. A teljes sötétségben, fekete háttérben átalakul a térérzet. A lebegő tárgyak és a extrém látványeffektek, a szokatlan szemszögből megrajzolt, festett, grafikus, rajzfilmes vagy éppen cartoon (képregényes) ábrázolásmód és stílus, igazi sokszínű kavalkád, felejthetetlen utazás. A változatos témakörök, melyek nem csak statikus diarámákat mutatnak be szokatlan módon, hanem a kinetika segítségével érdekes mozgásokat produkálnak, különböző illúziókat keltenek a nézőkben. Az installáció teljesen egyedi tervezésű és kivitelezésű, interaktív elemeket is tartalmaz. A Panopticum egy sötétített átsétálós üzem, azaz a kiállítás egy meghatározott útvonal mentén kialakított folyosón keresztül a bejárattól a kijáratig, rövid, 5-10 perces sétával járható be. Érdemes az illúzió világában egy sétát tenni!

Szimulátor

Az újonnan érkezett szimulátor egy digitális vetítőrendszer, melyben 40 különböző program garantálja az újszerű szórakozást. Vezethetünk például repülőgépet vagy lehetünk az autópálya urai. A menetidő filmenként változó, egyszerre 12 fő befogadására alkalmas.

Kis- és nagyláncos körhinta

Egyetlen magyar vurstliból sem hiányozhat a retró körhinta, így idén augusztusban egy kicsi láncos és egy nagy láncos körhintával örvendeztette meg látogatóit a Vidámpark.  A kis körhintát egyidejűleg egyszerre 20 személy veheti igénybe, míg a 8 méter magas nagy körhinta 30 fő egyidejű hintáztatására alkalmas.

Óriáscsúzda

A játszóterek pici csúszdáin tölthettük el gyermekkorunk legszebb perceit – hosszú sorokban vártuk, hogy sorra kerülhessünk, majd a rövid csúszás után ismét beálltunk egy újabb menetre. A Vidámparkban most nem kell attól tartanunk, hogy lemaradunk a csúszásról.

Az új óriáscsúszdán egyszerre 20 fő játszhat. A csúszda számos más játéklehetőséget is kínál csaknem 200 m/2 területen.

Polip

Az új játékok közül a legnagyobb szenzáció a Polip. A 32 személyes óriáspolip egy igazi családi üzem, mely egy poliphoz hasonlóan hatalmas csápjaival bűvöli a felpörgetésre és szédülésre vágyókat. A karok egyenként háromirányú mozgást végeznek, kiszámíthatatlan pályán keringetik a bátrakat. A Polip színes fényeivel és villódzó világításával éjszaka még fantasztikusabb élményt nyújt.

Mesevonat
A kisvonat körpályáján egyszerre 14 kisgyermek utazhat együtt Thomas-szal a gőzmozdonnyal vagy Micimackóval, érkezésnél Donald kacsa fogadja a kis utasokat.

E-Quad

Ha az ember szülő, akkor tudja, mit jelent átadni a kaland élményét! Az elektromos quad partner ebben, kaland a kicsiknek a nagyok világában! Fejleszti a gyerekek térbeli tájékozódását, mozgáskoordinációjukat, ügyességüket javítja és a biztonságosabb közúti közlekedés alapjainak elsajátításában is segíthet a gyerekek számára. Aggodalomra nincs ok, hiszen a maximális sebessége 1.0 km/h.

Miután felsoroltam és néhány mondatban ismertettem a Vidámparkban található új szórakoztató játékokat, érdemesnek tartom felidézni a múltat, a még jelenleg is üzemelő klasszikusnak mondható történelmi attrakciókat.

A Vidámparkot 1950-ben alapították, de Magyarország legnagyobb szórakozató parkja több mint százhetven éves múltra tekint vissza. Elődei közül említésre méltó a Vurstli és az Angol Park. A Vurstli az 1800-as évek eleje óta, az elegáns Angol Park pedig 100 éve létezik. Már ekkor tömegesen vonzotta a látogatókat, akik szórakozni vágytak a Ligetben. A jelenlegi Vidámpark a Vurstli és az Angol Park összevonásával jött létre több, mint fél évszázaddal ezelőtt. A főbb történelmi attrakciók között van a díjnyertes, Európa legrégebbi lovas Körhintája (1906) és a különleges Barlangvasút (eredetileg Sárkányvasút), ahol Petőfi Sándor híres elbeszélő költeménye, a János vitéz kíséri az utazót a felidézett helyszínek sorozatán. A látogatók kipróbálhatják Európa leghosszabb (1 km) favázas hullámvasútját, mely több mint 80 éve épült, és továbbra is a Park legnépszerűbb játéka

A Körhinta neve fogalom. Ez az, ahogy mindenki utal rá. A Körhinta 1906 óta forog. Háborúk és forradalmak rombolták ékeit, de sohasem állt meg. Még a felújítás alatt sem. A nyolcszögletű épületben a nyolcadik oldalon állt (és áll ma is) a makettorgona, körbevéve festett szövetekkel, teljessé téve a fasíp-imitációkat. A kezelő innen figyelhette a közönségtől elrejtve a Körhinta zavartalan működését. A Körhinta 1906-ban épült, az álló lovak még korábbiak, és máshonnan származnak. A kupolafreskó később készült. A Falak egyszerű Art Nouveau szalagmotívumokkal díszítettek, hasonlóan a homlokzat tetőrészének vasszerkezetéhez. Az eredeti forma figyelembevételével történt felújítást követően megkapta az Europa Nostra-díjat.
A Hullámvasút egy látványos faszerkezetű létesítmény, melyet Dargon Ervin tervezett, 1922-ben nyitott meg A Vidámpark visszhangozza az örömsikolyokat, ahogyan a kocsik a Hullámvasút tetejéről leindulnak. A szerelvények több mint nyolcvan éve futnak ez a három európai favázas hullámvasút egyike. Kilenc hullám van a pályán, mely 980 méter hosszú, minden kocsin egy képzett kezelő ül, ő fékez, és győződik meg arról, hogy minden és mindenki biztonságban van.

 

Szeptemberben még szombat éjszakákon is lehet élvezni a Vidámpark szórakozási lehetőségeit, októberben az utószezonban  csak hétvégén van nyitva. A Vidámpark az előzetes számítások szerint jó évet fog zárni, látogatottságuk az előző évinél nagyobb volt. Remélik, hogy az időjárás még kedvező lesz, és akkor a szezon végén megállapíthatják, hogy sikeres volt az év. Idén indították el a Vidámpark facebook oldalát, és a kis rajongók közel egy hónap alatt tízezer like-ot tettek, ami napjainkra már a húsz ezret is elérte.

A hétvégén 40 állami gondozott gyermeket fogadtak, olyanokat, akik még sosem jártak a Vidámparkban. Nagyon készültek az eseményre és egész biztosan felejthetetlen napot szereztek a gyermekeknek. Érdemes figyelemmel kísérni a Vidámpark honlapját, mert még koncertek és jótékonysági események szerepelnek programjukban.

Ujjé a Ligetben nagyszerű, de legnagyszerűbb a Vidámparkban!

www.vidampark.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük