A Kézműves Magyar Ízek Márkabolt nyitásával elkezdődött a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásár kóstolóturnéja. A következő két hétben főleg Budapesten 3000 embert kóstoltatnak a szervezők, hogy összeállítsák Magyarország kedvenc ízkosarát.

 

A Kézműves Magyar Ízek Márkabolt nyitásával elkezdődött a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásár kóstolóturnéja. A következő két hétben főleg Budapesten 3000 embert kóstoltatnak a szervezők, hogy összeállítsák Magyarország kedvenc ízkosarát.

 

Október 27-én megnyitott a Kézműves Magyar Ízek első márkaboltja. A boltban 65 magyar termelő – köztük határon túliak is – által előállított 800 terméket árusítanak, 10-12 tonnás folyamatos raktárkészlettel. A Márkabolt érdekessége, hogy a vásárló a termékeket megkóstolhatja, mielőtt megvenné.

 

Pap Krisztinán, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője szerint: „Népszerűsíteni szeretnénk a hagyományos magyar ízeket. Ezért nyitottuk meg a boltot és ezért rendezzük meg a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárát is. A Márkabolt kialakításánál kulcsfontosságú volt, hogy mind a háztartásokat, mind a nagykereskedelmet ki tudjuk szolgálni, ezért bárki, bármilyen tételben vásárolhat nálunk!"

 

A Márkabolt sikerének egyik záloga a Kézműves Magyar Ízek Vására, amelyet idén másodjára, november 18-20. között rendeznek meg a budapesti Millenárison. A novemberi Vásáron a már megismert magyar ízek mellett olyan újdonságokat fedezhetünk fel, mint a vízibivaly szalámi, a faszenes, tufapincében érlelt sajt, vagy a homoki fehérszarvasgombás sárgadinnye lekvár. A több mint 100 termelőnek az első vásárhoz hasonlóan, most sem kell helypénzt fizetnie. A magyar- és az erdélyi termelők mellett idén újdonságként Felvidékről és a Vajdaságból is várnak kiállítókat.

 

A vásáron több mint 5.000 ízt vásárolhatnak meg, amelyek nagy részét meg is kóstolhatják a látogatók. Ebből válogatták össze azokat az ízeket, amelyekre a kóstolóturné keretein belül lehet szavazni. A szavazatokat nemcsak a vásáron, hanem egy többhelyszínes kóstolóturné alatt gyűjtik majd össze, ahol 3000 ember véleményét összesítik, és ez alapján állítják össze Magyarország kedvenc ízkosarát. A nyitórendezvényen 20 magyar ízek facebook rajongó is megkóstolhatta és szavazhatott a kedvenc ízére. A végleges eredményt a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárán hirdetik ki.

 

Hajnal Tamás, a Vásárt szervező HumanTelex Kft. ügyvezetője szerint: „Az előző vásár sikeres volt. 15 000 látogató, 100 millió Forint értékben vásárolt a termelőktől. Bebizonyítottuk, hogy igenis van kereslet a magyar ízekre, csak kell egy olyan fórum, ahol megismertethessük őket. Ez a fórum a Kézműves Magyar Ízek Vására, amelyet idén újra megrendezünk november 18-20. között."

 

A 2. Kézműves Magyar Ízek Vásár fővédnöke Schmittné Makray Katalin, szakmai védnöke Dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-biztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, a Vásár háziasszonya pedig ismételten Borbás Marcsi szerkesztő, műsorvezető lesz. Jegyeket elővételben a Ticket Expressz jegyirodákban lehet megvásárolni. Idén újdonságként az 1900 forintos jegy árából 1000 Ft-ot le lehet majd vásárolni Kézműves Magyar Ízek Márkaboltjában (1033 Budapest Szőlőkert út 4/B).

 

A Kézműves Magyar Ízek Márkabolt a magyar termelők éléskamrája. 65 magyar – közöttük határon túliak – termelő 800 termékét forgalmazza, napról napra. A Kézműves Magyar Ízek Márkabolt egy olyan egyedülálló üzlet, amely az egyszerű háziasszonytól kezdve a kis- és nagykereskedelem igényeit is kiszolgálja. A márkaboltban és a webshop-on keresztül bárki vásárolhat bármilyen tételben – legyen szó akár egy üveg lekvárról. A viszontértékesítők igényeit pedig a raktárban felhalmozott 10-12 tonnás raktárkészlet elégíti ki, hiszen innen gyakorlatilag bármekkora tételben tudnak rendeléseket teljesíteni. Ez a kettősség biztosítja a Márkabolt fennmaradását, és tulajdonképpen ez képezi az üzleti modell alapját. Nemcsak a háztartásokat, hanem a viszonteladókat és az egész HORECA szektor igényeit is el tudja látni.

Emellett a Kézműves Magyar Ízek tervei között szerepel további boltok nyitása (pl.: Debrecenben), ehhez azonban még forrást keresnek. Ezek a boltok azonban már nem lesznek nagykereskedések, ezek kis szatócsboltok lesznek, ahol kis tételben bárki vásárolhat.

 

Az ízmustrát februárban  a tradicionális magyar vásárokhoz hasonlóan harangkongatással a fővédnök Schmittné Makray Katalin nyitotta meg. A Millenárison 4500 négyzetméteren elterülő vásáron 102 termelő három nap alatt közel 100 millió Forint értékben árusított. A 15 000 látogató által leginkább kedvelt termékkategóriák: édességek, húsfélék, borok, sajtok, pálinkák voltak. A vásárlói szavazás alapján a legnépszerűbb termelő a gombakészítményeket és gyümölcslekvárokat előállító Koltay Házaspár lett.

 

 

A februári nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel 2011. november 18-20. között ismét megrendezik a Kézműves Magyar Ízek Vásárát a budapesti Millenárison, amely számos újdonsággal várja a magyar ízek kedvelőit. A Vásár eddig sosem látott kezdeményezés csúcspontja is lesz: hazánkban először, a szervezők a vásárlókkal együtt kóstolóturné keretében keresik Magyarország kedvenc ízeit. A novemberi Vásáron a már megismert magyar ízek mellett olyan újdonságokat fedezhetünk fel, mint a vízibivaly szalámi, a faszenes, tufapincében érlelt sajt, vagy a homoki fehérszarvasgombás sárgadinnye lekvár. A több mint 100 termelőnek az első vásárhoz hasonlóan, most sem kell helypénzt fizetnie. A magyar- és az Erdélyi termelők mellett idén újdonságként Felvidékről, Szlovéniából és a Vajdaságból is várnak kiállítókat.

 

A több mint ötezer íz közül egy kóstolóturné keretein belül keresik Magyarország kedvenc ízeit. A szavazatokat nemcsak a vásáron, hanem egy többhelyszínes kóstolóturné alatt gyűjtik majd össze, amely a Kézműves Magyar Ízek Nagykereskedés nyitásával kezdődik. Az első ízmustrára kóstolónak bárki jelentkezhet a Kézműves Magyar Ízek facebook oldalán.

A rendezvény ötletgazdája és rendezője a Kézműves Magyar Ízek Kft., amelynek felkérésére a Human Telex Kft. szervezi a Kézműves Magyar Ízek Vásárát.

 

A Kézműves Magyar Ízek Kft. egy, a gasztronómia és marketing területéről 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkező családi vállalkozás, akik mindent megtesznek azért, hogy a tradicionális magyar élelmiszerek visszakerüljenek a boltok kínálatába, a kamrák polcaira és az étkezőasztalokra. Munkájukkal a magyar termelőket szeretnék segíteni, a hamisítatlan magyar ízeket szeretnék újra megismertetni mindenkivel, mert hiszik, hogy hagyományainkat meg kell mentenünk a feledéstől és meg kell őriznünk a jövő generációi számára.

 

www.kezmuvesmagyarizek.hu

www.facebook.com/magyarizek

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük