2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megnyílt az újjáépített Nespresso Mintabolt az Andrássy úton

9 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52795"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/b%20%286%29_1.thumbnail.JPG" border="0" width="100" height="75" /></a></span>2011 augusztus 4-én megnyílt az újjászületett Nespresso Boutique. <a name="_GoBack" title="_GoBack"></a>Luxus és funkcionalitás az Andrássy-n, grandiózus belső terek és új szolgáltatások várják a kávérajongókat.

2011 augusztus 4-én megnyílt az újjászületett Nespresso Boutique. Luxus és funkcionalitás az Andrássy-n, grandiózus belső terek és új szolgáltatások várják a kávérajongókat.

2011 augusztus 4-én megnyílt az újjászületett Nespresso Boutique. Luxus és funkcionalitás az Andrássy-n, grandiózus belső terek és új szolgáltatások várják a kávérajongókat.

Ünnepi díszbe öltözött az Andrássy út Operával szemközti részén a Nespresso üzletének környéke. A Hajós utca és a Drechsler-palota előtti járdarész valamint az Andrássy út a Nespresso üzlet előtt fedett és fekete drapériás hátteret kapott szalagkorláttal ellátva, a bejáratnál csinos és kedves hostessekkel. Ünnepelni jöttünk össze, hiszen a kibővült Nespresso Boutique ezen a különleges nyárestén nyitotta meg kapuit és megismerkedhettünk a minőségi kávéőrleményekkel és az újjászületett Boutique-kal. Az esemény a Nespresso sikersztori része. A vendégeket Micheller Myrtill halk és kellemes zenéje fogadta, az asztalok és a fotelek között pedig pincérek hada sürgött-forgott finom falatokat és különleges italokat kínálva. Két díszesen kivitelezett pult mellett az egyiknél megkóstolhattuk a Nespresso kávékülönlegességeit, a másiknál pedig üdítőket és borokat fogyaszthattunk. Rövid köszöntő beszéd után Felméry Lili balettművész és társai produkciója nyitotta meg a kapukat az üzlet megtekintésére. Közben szólt a nyáresti jazz-party.

A globálisan értelmezhető luxus mintapéldája az augusztus 4-én újranyílt, kibővült Andrássy úti Nespresso Boutique. A „magyar Champs-Élysées-n" található, megújult mintabolt éppúgy a márkára jellemző életérzést közvetíti, mint a párizsi, londoni, vagy éppen Sao Paolo-i Boutique-ok. Az anyagok eklektikus elegye, valamint a tágas eladótérben kialakított funkcionális területek a kávézás felülmúlhatatlan élményét nyújtó Nespresso világba kalauzolják az ide betérőket. A régióban elsőként hazánkban bővül Nespresso Boutique, megduplázódott, 180 négyzetméteres eladóterével a budapesti mintabolt a közép-kelet-európai Boutique-ok zászlóshajójává válik. Az Andrássy úti Nespresso Boutique a márka hazai bevezetésével egy időben, 2006 januárjában nyílt meg. A minőségi kávéőrlemények és kávégépek, az egyedi design és a színvonalas szolgáltatások hamar megnyerték a köztudottan espresso-kedvelő magyarokat, a megnövekedett forgalom pedig további bővülést tett szükségessé.

„A tervezés folyamán számos helyszínt megvizsgáltunk, míg végül az Andrássy úti Boutique kibővítése mellett döntöttünk, hiszen a márka által képviselt minőséget és színvonalat ez a sugárút, különösképpen az Opera közelsége fejezi ki leginkább." – mondta el Flesch Gábor, a Nespresso magyarországi vezetője.

Az újranyílt Andrássy úti Nespresso Boutique is bizonyítja, hogy egy luxus üzlet tágas terei nem a távolságtartás, hanem a kényelem és a funkcionalitás célját kell, hogy szolgálják. A 180 négyzetméternyi eladótér megtervezésekor fontos szempont volt, hogy az egy légtérben található, különböző funkciójú területek eltérő, mégis harmonikus egészet alkotó hangulatokat tükrözzenek. A budapesti Boutique kialakításánál maga az üzlethelyiség különleges "L" alakja adta a belső terek kialakításának alapját. A nagy belmagasság és a szellős elrendezés az orientációban is segíti majd a Boutique-ba belépőket: külön tér várja majd azokat, akik még csak ismerkednek a Nespresso világával, illetve a már meglevő Club tagokat. A megnövekedett alapterületen lehetőség nyílt a terek funkcionális elkülönítésére: a Club Desk az új Club-tagok számára biztosít regisztrációs területet, a kapszulaértékesítés 4,3 méter magas kapszulafalak előtt történik majd, a Piano Bar-ban a legújabb kávégép modelleket akár helyben ki lehet próbálni, a professzionális (B2B) kávégépek pedig külön gépfalon mutatkoznak be. A formatervezett kiegészítők is megtalálhatók lesznek a Boutique-ban, az új Carpe Diem részlegben pedig az érdeklődők átélhetik a kávézás tökéletes élményét: meghitt közegben, kávéspecialisták segítségével ismerkedhetnek a Grand Cru kávéőrleményekkel. A Nespresso a továbbiakban egy Recycling Corner kialakítását is tervezi, a jövőben ennek elhelyezésére is a Boutique-ban nyílik majd lehetőség.

A Boutique újjászületése folyamán a belső terek visszanyerték eredeti formájukat, megmutatkozik a helyenként 6 méteres belmagasságot is elérő boltozat. A neoreneszánsz bérpalotát Bukovich Gyula tervezte, akinek a nevéhez a Földművelésügyi Minisztérium monumentális tömbjének megalkotása is köthető. Az 1884-ben elkészült épület tereit most a Nespresso szakértői gondolták újra az art deco formáit modern alakzatokkal és anyagokkal ötvöző Nespresso-világ jegyében, melyet a francia építész, Francis Krempp alkotott meg.

A Boutique grandiózus, 6 méteres belmagasságú terei mellett helyet kaptak olyan kisebb, funkcionális területek is, amelyeket puha szőnyegek és melegséget sugárzó piros, vagy éppen bézs árnyalatú felületek tesznek otthonossá. A Club regisztrációs pultnál a szőnyeg, a kényelmes székek egy nappali hangulatát idézik majd, a Carpe Diem részlegben pedig megáll az idő, a kávézás valóban felülmúlhatatlan élménnyé válik. Ám a tervezők a sietős vásárlókra is gondoltak: a kávégépek kipróbálására szolgáló Piano Bar-ban például nem kell hosszú perceket töltenünk, itt az egyszerű, áttekinthető, gyors kávézás válik lehetővé.

Bár a Nespresso tervezői nemzetközi előírások alapján dolgoznak, minden Boutique-ban van arra lehetőség, hogy a város varázsát a belső terekben is visszaadják. Míg például Szentpétervár csillogását az ott található Boutique-ban színüket változtató, ragyogó led fényekkel ékesített lépcsősor testesíti meg, a budapesti Boutique különlegessége a belvárosi bérpalota grandiózus légterének köszönhetően kialakított, 4,3 méter magas, összesen 60 ezer kapszulát tartalmazó kapszulafalak, illetve a Boutique-ba belépőket fogadó, lenyűgöző látványt nyújtó, különleges csillár lesz.

A Nestlé Nespresso S. A. a prémium minőségű adagolt kávé úttörője és piacvezető vállalata.

A Nespresso ismertette meg a fogyasztókat a legjobb minőségű Grand Cru kávék fogalmával, melyek élvezetét éppúgy lehetővé teszi az otthon kényelmében, mint az ínyenc éttermekben, elegáns szállodákban, luxusüzletekben vagy irodákban. A Nespresso vállalat olyan alapvető kompetenciákra épít, amelyek lehetővé teszik a kivételes minőségű kávétermékek megalkotását, tartós kapcsolat kiépítését a vásárlókkal, és a fenntartható üzleti fejlődést. Megszületett a Nespresso egyedi hármas kombinációja: a világviszonylatban legkiválóbb minőségű Grand Cru kávék, a sokoldalú és stílusos kávégépek és a páratlan vevőszolgálat.  E három alkotóelem kombinációja eredményezi a kávézás felülmúlhatatlan Nespresso élményét.

A legszebb Nespresso Boutique-ok sorát bővíti a megújult budapesti mintabolt. Az augusztusra kétszeresére bővült budapesti Nespresso Boutique nem csak a közép-kelet-európai Boutique-ok közt foglal majd el előkelő helyet: a patinás Andrássy úti épületben újjászülető mintabolt megállja a helyét a legszebb párizsi vagy New York-i Boutique-ok közt is.

Az alábbi kis összeállítással betekintést nyújtunk a Nespresso Boutique-ok különleges világába. Kávé-szentélyek világszerte.

 

Párizs – elegancia a Champs-Elysées-n. A Diadalív közvetlen közelében, a Champs-Elysées-n található a több mint 200 Nespresso Boutique közül a legnagyobb. Az exkluzív, 1 500 négyzetméteres eladótérben minden kávérajongó megtalálja a számára legvonzóbb prémium kávéőrleményeket, kávégépeket és kiegészítőket. A számos szolgáltatásnak otthont adó funkcionális terek közül talán a legkülönlegesebb a Dressing Room, ahol a vásárlók saját ízlésüknek megfelelően „öltöztethetik fel" választottjukat: különböző színű oldalpanelek közül válogatva megalkothatják saját Nespresso gépüket. A Barista Barban pedig a kiváló minőségű kávéőrlemények és a kávékészítés mesterei játsszák a főszerepet: itt öltenek testet a legkülönlegesebb Nespresso receptek.

 

New York – bohém élet a SoHo-ban. New York luxus és művész negyedének szívében, a SoHo-ban található a legkülönlegesebb észak-amerikai Boutique, melynek belső terei tükrözik a városrész vidám, színes világát. Számos európai luxusmárka mutatkozik be éppen itt elsőként Amerikában, s a Nespresso által megtestesített minőség és espresso kultúra is hamar belopta magát a kávékedvelők szívébe. A Nespresso rajongók New York mellett Amerika számos nagyvárosában, így Miamiban és Bostonban is hódolhatnak a kávézás felülmúlhatatlan élményének.

 

München – futurisztikus kávé-palota a történelmi városközpontban. A tradíció és a kortárs művészet harmóniájának mintapéldája a Münchenben tavaly megnyitott Nespresso Boutique, mely egy szecessziós épületben kapott helyet. Egy vonalkódos azonosító rendszernek köszönhetően a vásárlók akár saját maguk is megtalálhatják és leemelhetik a polcokról kedvenc Grand Cru kávéőrleményüket, majd a kapszulatároló dobozokat az automata pénztárgép leolvasójához érintve azonosíthatják és ki is fizethetik azokat. Természetesen, mint minden Nespresso Boutique-ban, a kávéspecialisták itt is bármikor segítenek a 16 féle Grand Cru és a limitált kiadású őrlemények közötti választásban.

 

Lausanne – otthon a Nespresso otthonában. A Nestlé Nespresso S. A. székhelye a svájci Lausanne-ban található. Itt folynak azok a kutatások és fejlesztések, melyeknek köszönhetően megszületnek a legjobb minőségű kávéőrlemények és a tökéletes kávé elkészítéséhez szükséges, megjelenésükben is exkluzív kávégépek és kiegészítők. A fogyasztói igényekre a lehető legmagasabb szinten választ adó szolgáltatások éppúgy a márka esszenciáját alkotják, mint maga a kávé. A Nespresso így a szolgáltatások folyamatos fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordít. A Nespresso szakértői a lausanne-i Boutique Lab-ben nyert tapasztalatok alapján tökéletesítik a folyamatokat.

 

A Nestlé Nespresso S. A. – melynek székhelye a svájci Lausanne-ban található – több mint 5500 alkalmazottat foglalkoztat, és termékeit több mint 50 országban forgalmazza közvetlenül az ügyfelek részére. 2010 végén 215 exkluzív üzletet üzemeltetett a világ legjelentősebb nagyvárosaiban. A Nespresso immár ötödik éve a Nestlé Group egyik leggyorsabban növekvő leányvállalata és „milliárdos márkáinak" egyike. A vállalat forgalma 2010-ben meghaladta a 3 milliárd svájci frankot, a vállalat előző évi eredményéhez képest ismét 20%-os növekedést ért el.

www.nespresso.com  

 Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.