2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megnyílt a jelentkezés a Fjällräven Polar 2018-ra

3 perc olvasás

sarktur.jpgA sarkvidéki kutyaszános túrára előképzettség nélkül jelentkezhetnek az érdeklődők. A Fjällräven november 16-án megnyitotta a jelentkezést a saját szervezésű, sarkvidéki kutyaszános túrájára, amelyre a világ 10 régiójából pályázhatnak azok, akik szívesen részt vennének egy 300 kilométeres sarkköri kalandban. (lásd: http://euroastra.blog.hu/2017/10/18/keszen_allsz_egy_eletre_szolo_sarkkori_kalandra)

 

A húsz hely közül kettőt Közép- és Kelet-Európa pályázói számára tartanak fent, így magyarok idén is jó eséllyel indulnak.

A résztvevők utaztatásáról, felkészítéséről, az út során használt felszerelésekről, valamint az étkezésről is a szervező, a Fjällräven gondoskodik.

 

Az 1997 óta megrendezett Fjällräven Polar életre szóló kalandot jelent a résztvevőknek. A túrázók egy hét alatt 300 kilométert tesznek meg kutyaszánon a norvég Signaldalen völgytől a svéd Väkkäräjärviig. Az út során a túrázók nemcsak önmagukról, de a természetről és más élőlényekről is rengeteget tanulhatnak: legjobb barátaik a szánhúzó kutyák lesznek, akiknek etetéséről a nyertes pályázó gondoskodik. A civilizációtól való teljes elszakadásra és az időnkénti extrém időjárási viszonyokra a túrát megelőző többnapos stockholmi eligazításon készülhetnek fel az út résztvevői, ahol a kutyaszán irányításának trükkjeit, illetve olyan praktikákat is elsajátíthatnak, amelyekkel gördülékenyebbek lesznek a sarkvidéken töltött napok. A Fjällräven Polar túrát azért rendezi meg évente a svéd túrafelszerelés-gyártó, hogy bebizonyítsa: minőségi felszereléssel és megfelelő felkészüléssel az extrém kalandokra hétköznapi emberek is vállalkozhatnak.

 

Ki jelentkezhet?

A 2018. április 9-15. között esedékes Fjällräven Polaron a világ 10 régiójából érkező 20 pályázó vehet részt. Idén ketten indulhatnak majd a közép- és kelet-európai régióból, így Magyarországról is jó eséllyel pályázhatnak azok a 18 év feletti érdeklődők, akiknek nincsen komolyabb egészségügyi problémája. A Fjällräven azok jelentkezését várja, akik nem félnek a kihívásoktól és az időnkénti extrém időjárási körülményektől, valamint szívesen részt vesznek egy olyan kalandban, amit még az unokáiknak is emlegetni fognak.

 

A jelentkezés menete

2017. november 16. és december 14. között a jelentkezők egy bemutatkozó anyagot tölthetnek fel a Fjällräven Polar hivatalos oldalára, amelyben képek vagy videó kíséretében elmondhatják, miért szeretnének részt venni a túrán. A jelentkezéshez készített anyagok a Fjällräven Polar főoldalán érhetők majd el, ezután bárki leadhatja szavazatát az általa legjobbnak ítélt munkára, maximum egyszer. A pályázók rengeteg szavazatot gyűjthetnek a közösségi média aktív használatával, a bemutatkozóik különféle felületeken való megosztásával, valamint a kreatív anyagokra a Polar oldalát böngésző látogatók is gyakran voksolnak.

 

Az adott régióból a legtöbb szavazatot gyűjtő pályázó automatikusan indulhat a túrán, a másikat pedig a Fjällräven zsűrije fogja kiválasztani a jelentkezési anyag alapján. A bemutatkozót érdemes a lehető legkorábban feltölteni, hiszen a szavazás december 14-én lezárul.

 

A Fjällräven Polar 2017 túráról készített videó:

http://polar.fjallraven.com/fjaellraeven-polar-2017/?back_to=about-polar/past-years&title=Past%20Years

 

A Fjällräven Polar 2016 túráról készített videó:

http://polar.fjallraven.com/polar-2016/?back_to=about-polar/past-years&title=Past%20Years

 

http://polar.fjallraven.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.