2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megújul a Magyar Kurír, a magyar katolikus hírportál

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78477"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image7_139.preview.jpg" border="0" width="449" height="131" /></a></span>Videoportál jellegének megerősítésével, megújult arculattal folytatja működését 2014. március 15-től a Magyar Katolikus Egyház hírportálja, a Magyar Kurír.

image7 139.previewVideoportál jellegének megerősítésével, megújult arculattal folytatja működését 2014. március 15-től a Magyar Katolikus Egyház hírportálja, a Magyar Kurír.

image7 139.previewVideoportál jellegének megerősítésével, megújult arculattal folytatja működését 2014. március 15-től a Magyar Katolikus Egyház hírportálja, a Magyar Kurír.

 

A www.magyarkurir.hu képi tartalma nagyobb hangsúlyt kap, ezzel egyidejűleg a honlap dizájnja is felfrissül, mozgalmasabbá válik. A portál két új főmenüvel bővül: ezentúl külön rovatban, Külhoni címszó alatt fognak megjelenni a határon túli magyar egyházi hírek, amelyek eddig a Kitekintő rovat világegyházi eseményeivel egyazon hírfolyamban szerepeltek. Elindul emellett a Kishírek rovat is, amely a regionális szinten jelentős eseményekről számol be röviden. Az eddigi statikus menüsort legördülő menük váltják fel.

 

Régi hiányosságot pótlunk azzal az újítással, hogy a Hazai menüponton belül útnak indítjuk a szerzetesi híreket tartalmazó Megszentelt élet rovatot.

 

A jövőben nagyobb fényképek illusztrálják majd cikkeinket, a vezető hírek képi megjelenése az eddiginél is meghatározóbb lesz. A gördülő fényképsornak köszönhetően pedig egyszerre több kiemelkedő anyagra is fel tudjuk majd hívni olvasóink figyelmét.

 

A honlap legnagyobb újdonsága a Kattéka nevet viselő, önálló videoportál, amely a Magyar Kurír kiemelt helyéről érhető el egy kattintással. Ezen a legjelentősebb hazai, vatikáni és világegyházi történésekről szóló mozgóképes beszámolók kapnak helyet.

 

A honlap dizájnját az EsterCommunications készítette, a portálrendszert a Florka Kft. programozta. A fejlesztési munkálatok közel fél éven keresztül zajlottak.

 

A Magyar Kurír hazánk – és Közép-Kelet Európa – legrégebbi katolikus hírügynöksége. 1911-ben jött létre, a kezdetektől évtizedeken át csak előfizetők számára elérhető nyomtatott formában megjelenő hetilap volt. Megreformálása olyan feladatot jelentett, amely egyházunk életében is mérföldkőnek számított.

 

2005-ben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia félhivatalos nyomtatott hetilapja internetes portállá alakult, kilépve ezzel a digitális térbe, állandó missziós teret nyitva az egyháznak. Ekkortól a Magyar Kurír kizárólag csak online formában érhető el. A hírportál 2010-ben jelentkezett teljesen új, a mozgóképes tudósításokat is lehetővé tevő honlappal, az utóbbi időben pedig egyre több élő szentmise-közvetítés valósult meg ennek a felületnek a segítségével.

 (MKPK titkárság)

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.