2009. június 30-án ünnepélyes keretek között  átadták a megújult uszodát és fürdőt Martfűn.

2009. június 30-án ünnepélyes keretek között  átadták a megújult uszodát és fürdőt Martfűn.

A Martfű Gyógyfürdő és Uszoda a Martfűi Rekreációs Központ része, amely 2002-ben került a Toma Bau Zrt. tulajdonába. A magánvállalkozás azóta nagyívű fejlesztésekbe kezdett: 2005 júniusában megnyitották a Martfű Gyógykemping****-et, a rekreációs központ első szálláshelyét, azt követően felújították a Kastélyszálló Panzió**-t, és pontosan két évvel ezelőtt megnyílt a Termálhotel Martfű*** családbarát szállodájuk.

A mostani uszodamegnyitóval és fürdőavatással egy 5 éves fejlesztési projekt zárul a létesítmény életében. A régióban is jelentős hiányt pótol az új 33 méteres sportmedence. A medence 4 méteres vízmélysége és 3 méteres trambulinja a búvárok mellett remek gyakorlópálya a műugrók és szinkronúszók számára is.

A  fedett fürdőnek nemcsak a sportuszodatere,  hanem egyéb medencéi is megújultak: korszerű vízforgatórendszert és tetszetős külsőt kaptak. Jelenleg 2 gyógymedence, 1-1 tan- illetve pancsolómedence és az említett sportmedence található a fürdőben, amelynek fejlesztése folytatódik. Két év múlva a hamarosan megújuló és több újonnan megépülő kültéri medencék átadására kerül sor, a továbbiakban pedig wellness központtal bővül a fürdő.

A fürdő- és uszodaberuházás magánerőből valósult meg, állami támogatásként 5 millió forintot nyert a Toma Bau. A korábban átadott szálloda 200 millió forintos uniós támogatásban, a gyógykemping 37,4 millió forintos hazai vissza nem térítendő támogatásban részesült. 

http://www.martfu-turizmus.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük