2023.szeptember.24. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megújult a régi közösségi WEB a az iWiW

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/7323"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Bejelentkezés.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.iWiW.hu" title="www.iWiW.hu" width="100" height="59" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.iwiw.hu/">www.iWiW.hu</a> </strong></span></span>  <p>Lehetővé válik a legális céges regisztráció az iWiW-en, mégpedig anélkül hogy zavarnák a közösség többi tagját. Csütörtökon egy rövid leállás keretében  cserélték le a rendszer szoftver verzióját erre a változatra. Ezekről a fejlesztésekről számoltak be a héten egy sajtótájékoztató keretében a a webhelyet üzelemeltetők képviselői.</p><p>

www.iwiw.huwww.iWiW.hu  

Lehetővé válik a legális céges regisztráció az iWiW-en, mégpedig anélkül hogy zavarnák a közösség többi tagját. Csütörtökon egy rövid leállás keretében  cserélték le a rendszer szoftver verzióját erre a változatra. Ezekről a fejlesztésekről számoltak be a héten egy sajtótájékoztató keretében a a webhelyet üzelemeltetők képviselői.

www.iwiw.huwww.iWiW.hu  

Lehetővé válik a legális céges regisztráció az iWiW-en, mégpedig anélkül hogy zavarnák a közösség többi tagját. Csütörtökon egy rövid leállás keretében  cserélték le a rendszer szoftver verzióját erre a változatra. Ezekről a fejlesztésekről számoltak be a héten egy sajtótájékoztató keretében a a webhelyet üzelemeltetők képviselői.

Az iWiW a legrégebben működö hazai közösségi WEB hely. Vonzerejét konzervatizmusának köszönheti, no meg a zártságának, amit nem kívánnak feladni a szervezők. Szabó Mártonék által megálmodott eredeti szellemiség továbbra is fennamard. Ezért pedig megoldást kellett arra találni, hogy legyen reklámbevétel, de a felhasználók ne érezzék úgy, hogy a kéretlen reklámok közéjük furakodnak.

a gépház üzenA gépház üzenAz új rendszerben az intézményi felhasználók csatlakozhatnak, saját zárt közösséget építve a iWiW technológiáján belül: nonprofit szervezetek ingyen, cégek pedig havi díjért vehetik igénybe a szolgáltatást. Magánszemélyek számára az ingyenesség nem változott, és a rémhírekkel ellentében nem is terveznek változtatni ezen. Jelenleg már fut a tesztüzem, amihez a Nokia és a Negyvenen felüliek klubja, amely egy korszerint szerveződő tömörülés mint baráti társaság már csatlakozott.Így ezentúl az ilyen felhasználóknak nem kell attól tartaniuk, hogy törlik őket a iWiW-ről. A rendszer éles beindulásakor lehetővé teszik a már meglévő céges csoportoknak és barti társaságoknak a migrálást a céges rendszer alá, anélkül, hogy elveszítenék a már létrejött adatikat. Visszairányú mozgás viszont (egyelőre) nem lesz lehetséges.

Most azt tervezik, hogy  5000 forintos regisztrációs díjon felül havi 30 forint/tag áron működhetnek ezek a céges felhasználók. Ezért cserébe olyan márkaklubbokat hozhatnak létre, amelyek az iwiw lehetőségeit kihasználva tájékoztathatják tagjaikat anélkül, hogy a többieket zavarnák. Ők ugyanis nem jelölhetnek be egyetlen ismerőst sem, csak a természetes személyek jelölhetik be őket.  A cégek ezekben a kvázi klubokban két irányban kommunikálhatnak a tagjaikkal, a hagyományos kommunikációs eszközöknél jóval hatékonyabban – mondta Szabó Márton, az iWiW Kft. alapító-ügyvezetője.

Tóthmátyás Tibor, az IWIW másik ügyvezetője szerint ezzel kitisztul a rendszer, és megmarad a Az első két tag a Nokia és a Budapesti Olimpiai Mozgalom lett.

közösségek - az uj funkcionális oldalKözösségek – az uj funkcionális oldalA másik érdekes kérdés a cenzúra, amit egy agressziv újságíró kolléga kérdése nyomán válaszoltak meg az üzemeltetők. A kolléga azt kifogásolta, hogy vavak egyének és szervezetek, amik neki nem teteszenek, és mikor cenzúrázzák már az iWiW-et, hogy ezek meg se jelenhessenek. Erre válaszolva azt mondták, ez ellentétes a rendszer elveivel. A gyakorlat, mivel még a törvény sem egyértelmű. Es nincs is esély, hogy azzá váljon az, hogy az önkényuralmi jelképek, ha meglelik azonnal lekerülnek a regisztrálójukkal együtt, míg más esetben tömeges panasz alapján dönt a gépház, azaz a rendszer adminisztrációja.

A harmadik felvetett kérdéskör, amit egy másik kollega dobott fel a magánszféra védelme volt. Mondván az adatprofil egyes részeiről dönthessel el a felhasználó, mi niylvános és mi nem. Jelenleg ugyanis ellentétbena  külföldi és más hazai rendszerekkel, minden nyilvános. A cég képviselői erre azt válaszolták: ellentées a szellemiséggel mindez. Megszereztek minden létező adatkezelési nyiltkozatot, engedélyt és szerepelnek minde szükséges nyilvántartásban is. Viszont a feltevő felelőssége mit és hogyan oszt meg adatai  közül a többiekkel. Azaz az egyénnek KELL felelősségteljesen gazdálkodnia az információval.

Továbbra is megmarad a meghívós rendszer, nem cél a hatalmas, de inaktiv közösség létrehozása fejezték be tájékoztatójukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.