A 2011. október 4-én, a vörösiszap katasztrófa egy éves évfordulóján Geszti László a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója és Toldi Tamás Devecser polgármestere átadta a devecseri posta új épületét.

A 2011. október 4-én, a vörösiszap katasztrófa egy éves évfordulóján Geszti László a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója és Toldi Tamás Devecser polgármestere átadta a devecseri posta új épületét.

 

Geszti László ünnepi beszédében köszönetet mondott a devecserieknek, a posta dolgozóinak a kitartó munkájukért és a példaértékű helytállásért. Hangsúlyozta, hogy a Magyar Posta előtt nagy feladat áll a 2013-as piacnyitással, de a devecseri kitartás és munka szimbolizálja a Magyar Posta elkötelezettségét arra, hogy képes sikeresen megoldani az előtte álló feladatot.

 

A posta ünnepélyes átadása alkalmával Geszti László vezérigazgató és Pintér Sándor belügyminiszter a Postamúzeumnak és a Bélyegmúzeumnak adott fel képeslapot.

 

A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. tulajdonában lévő Ajkai Timföldgyár Kolontár és Ajka között létesített vörösiszap-tárolójának gátja 2010. október 4-én átszakadt. A kiömlő iszap elöntötte Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely településeket, felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozva a térségben.

 

A tragédia a devecseri posta ingatlanát is érintette. A 347 m2-es épület teljesen használhatatlanná vált. Azonnali intézkedések eredményeképpen a postai szolgáltatás 2 db mobilpostával és az Ajka 1. posta közreműködésével október közepéig működött, aztán az Önkormányzat által felajánlott ingatlanban kinyitott az ideiglenes posta.

 

A katasztrófa által sújtotta Devecser északi részén található épületek elbontásáról 2011 januárjában született döntés.

Ez azt jelentette, hogy új posta épül a térségben.

A beruházás előkészítési, tervezési munkái, hatósági engedélyeztetései, beszerzési eljárásai rendkívül feszített ütemben történtek. A kivitelezés rekordidő (116 naptári nap) alatt valósult meg.

 

A katasztrófa miatt létrejött helyi összefogást mi sem bizonyítja jobban, hogy ebben az évben, 2011-ben, a munkatársi ajánlások alapján, az Év kézbesítője Szabó Lászlóné devecseri kolléganő lett, aki a Postai Világnapi ünnepségen veheti át kitűntetését.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük