A Vodafone Magyarország Alapítvány az Önkéntes Központ Alapítvány segítségével kiválasztotta a legjobb 20 pályamunkát a "Többet Érsz" pályázati felhívására beérkezett több mint 150 elképzelés közül. A pályázók többsége már működő szolgáltatások fejlesztésére koncentrálna az általa kiválasztott civil szervezetnél.

A Vodafone Magyarország Alapítvány az Önkéntes Központ Alapítvány segítségével kiválasztotta a legjobb 20 pályamunkát a "Többet Érsz" pályázati felhívására beérkezett több mint 150 elképzelés közül. A pályázók többsége már működő szolgáltatások fejlesztésére koncentrálna az általa kiválasztott civil szervezetnél.

A Magyarországon idén először meghirdetett „Többet érsz" programra az ország különböző pontjairól, több mint 150 pályázat érkezett a Vodafone Magyarország Alapítványhoz. A beküldött anyagok bizonyítják, hogy a társadalom nyitott a civil munka iránt, nagyra értékeli a nonprofit szektor munkáját, sőt, a jelentkezők kétharmada akár jelenlegi állását is szívesen szüneteltetné, hogy ilyen területen dolgozhasson.

A pályázatokból a Vodafone alapítványának felkérésére az Önkéntes Központ Alapítvány munkatársai segítettek megtalálni a legjobb 20 programtervet. A kiválasztott pályázók telefonos és személyes interjúk során bizonyítják még alkalmasságukat és elhivatottságukat a megvalósítani kívánt program iránt.

„Örömmel tapasztaltuk, hogy a beérkezett pályaművek többsége igényesen, a kiválasztott szervezettel együttműködésben elkészített munka volt. Az elbíráláshoz felkértük az Önkéntes Központ Alapítványt, hogy ismereteikkel segítsenek a kiválasztásban, kik azok, akik valóban alkalmasak arra, hogy terveiket megvalósítsák. Mindazonáltal bízunk abban, hogy a pályázók és a szervezetek között elkezdődött párbeszéd egy esetleges sikertelen pályázat esetén sem szakad meg, önkéntes munka keretében sikerül majd együttműködni." – mondta Magyar Henrietta, a Vodafone Magyarország Alapítvány munkatársa.

 „Érdekes volt a beérkezett pályázati anyagokat áttanulmányozni, rengeteget tanulhattunk belőle mi is, akik már régóta a civil szférában dolgozunk." – mondta el F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány szakmai vezetője. „Az alapítványok nem mindig kielégítő anyagi helyzete miatt, a jelentkezők sok esetben nem új programok indítására pályáztak, hanem túlnyomó többségben a már meglévőeket próbálnák tovább erősíteni. Összességében egy erős és ötletekkel teli civil szektor képe bontakozott ki a pályázatokból, azok magas számából egyértelműen látszik, hogy a "Többet Érsz" pályázat abszolút hiánypótló, a későbbiekben pedig a pályázatok számának és minőségének további emelkedése várható."

A „Többet érsz" program a Vodafone alapítványok újszerű jótékonysági kezdeményezése, melynek értelmében a nyertesek – teljes munkaidőben – egy éven keresztül dolgozhatnak egy-egy általuk megjelölt magyarországi civil szervezetnél. A kiválasztott alapítványtól kapott fizetésüket és egyéb költségeiket ez idő alatt az Alapítvány biztosítja. A szerencsés pályázókat és pályázati programjukat 2008. szeptember első felében mutatja be a Vodafone Magyarország Alapítvány.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük