2022.november.30. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megvásárolta a Schibsted Classified Media a Használtautót

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78809"><img class="image image-_original" src="/files/images/hasz%20(1).jpg" border="0" width="467" height="225" /></a></span>A Jófogást üzemeltető Schibsted Classified Media a mai napon bejelentette, hogy jelentősen bővítette magyarországi portfólióját. A csoport megvásárolta a legnagyobb autós apróhirdetési portált üzemeltető Használtautó Kft.-t, amelynek 50%-a már korábban is a skandináv médiacég birtokában volt.</p> <p> 

hasz%20(1)A Jófogást üzemeltető Schibsted Classified Media a mai napon bejelentette, hogy jelentősen bővítette magyarországi portfólióját. A csoport megvásárolta a legnagyobb autós apróhirdetési portált üzemeltető Használtautó Kft.-t, amelynek 50%-a már korábban is a skandináv médiacég birtokában volt.

 

hasz%20(1)A Jófogást üzemeltető Schibsted Classified Media a mai napon bejelentette, hogy jelentősen bővítette magyarországi portfólióját. A csoport megvásárolta a legnagyobb autós apróhirdetési portált üzemeltető Használtautó Kft.-t, amelynek 50%-a már korábban is a skandináv médiacég birtokában volt.

 

A terjeszkedés jelentős mérföldkő a Schibsted életében, amely a Jófogás révén eddig is komoly szerepet töltött be a magyarországi online apróhirdetési piacon. A 1999-ben alapított hasznaltauto.hu a 90 ezer autóhirdetésével és a havi több mint egy millió egyedi látogatójával megkerülhetetlen szereplő a használt gépkocsik kereskedelmében, forgalma folyamatosan, évről évre jelentősen növekszik.

 

A jelenleg napi 180000-es látogatószámmal rendelkező portál évek óta komoly vetélytárs nélkül szolgálja azokat, akik szeretnék meghirdetni a kocsijukat, vagy éppen járművet keresnek. A Schibsted Classified Media 2012-ben vásárolta meg a hasznaltauto.hu 50%-át, a mai napon pedig a maradék 50% is a tulajdonába került.

 

Az akvizícióval egy időben a Schibsted bejelentette, hogy egy rövid átadás-átvételi folyamatot követően Novák Péter lesz a hasznaltauto.hu új ügyvezető igazgatója, akitől azt várják, hogy új lendületet adjon Magyarország vezető autó adásvételi oldalának. A szakember korábban többek között a Kirowski ügyvezetője, valamint az Origo Zrt. vezérigazgató-helyettese volt.

 

Az új pozícójával kapcsolatban Novák Péter így nyilatkozott:

„A hasznaltauto.hu a hazai online piac egyik legrégebbi és rendkívül sikeres szolgáltatása, amelyet a Schibsted Classified Media csoport nemzetközi hátterével fogunk tovább erősíteni."

 

„A Schibsted Classified Media csoport számára kiemelten fontos a magyar piac. Jól jelzi ezt, hogy a napokban jelentettük be az expressz.hu felvásárlását, miután a portál korábbi tulajdonosa, a TME Csoport kivonult Magyarországról, most pedig a hasznaltauto.hu akvizíciójáról is beszámolhatunk. Célunk, hogy ügyfeleinket és felhasználóinkat még hatékonyabban szolgálhassuk ki. A Jófogás és a hasznaltauto.hu külön-külön is az apróhirdetési piac megkerülhetetlen szereplője, együtt pedig minden eddiginél hatékonyabb portfoliót alkotnak" – mondta el Budai László, a Schibsted Classified Media Hungary ügyvezető igazgatója.

 

http://www.hasznaltauto.hu/

http://www.expressz.hu/

 

Lantai József 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.