2023.január.29. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jóga (Mindenkinek) Nap a Lélek Palotájában

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78807"><img class="image image-preview" src="/files/images/Joga.jpg" border="0" width="233" height="155" /></a></span>Ismerd meg a jóga időtlen és mindmáig sikeresen alkalmazható világát, és ha szeretnéd, tapasztald meg személyesen a jógázás kedvező hatásait. - A programok minden szintű érdeklődőnek tartalmas élményt nyújtanak. A tapasztaltak tovább bővíthetik tudásukat, a kezdők pedig bepillantás nyerhetnek a jóga világába akár passzív hallgatóként, akár gyakorlatok végzése által.</p> <p> 

jogaIsmerd meg a jóga időtlen és mindmáig sikeresen alkalmazható világát, és ha szeretnéd, tapasztald meg személyesen a jógázás kedvező hatásait. – A programok minden szintű érdeklődőnek tartalmas élményt nyújtanak. A tapasztaltak tovább bővíthetik tudásukat, a kezdők pedig bepillantás nyerhetnek a jóga világába akár passzív hallgatóként, akár gyakorlatok végzése által.

 

jogaIsmerd meg a jóga időtlen és mindmáig sikeresen alkalmazható világát, és ha szeretnéd, tapasztald meg személyesen a jógázás kedvező hatásait. – A programok minden szintű érdeklődőnek tartalmas élményt nyújtanak. A tapasztaltak tovább bővíthetik tudásukat, a kezdők pedig bepillantás nyerhetnek a jóga világába akár passzív hallgatóként, akár gyakorlatok végzése által.

 

A jóga a gyakorlatok és módszerek lenyűgöző eszköztárát kínálja: lehet mozgásterápia, egészségmegőrzés, személyiségfejlesztés, önismeret, filozófia, lelki élet. Egyedülálló út, amely egészséges, boldog és harmonikus életet eredményez.

A jóga öt fő elemet alkalmaz:

1.)   A testgyakorlás a testet teszi erőssé és rugalmassá

2.)   A légző gyakorlatok energiával töltik fel a szervezetet

3.)   A relaxáció a teljes ellazulást adja meg

4.)   A meditáció a lelki élményt nyújtja

5.)   A táplálkozás pedig a kiegyensúlyozott közérzetet biztosítja.

 

A Jóga Nap során a résztvevők a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógaoktatói segítségével megismerhetik a fent felsorolt elemek végzésének metódusát és alkalmazásuk lehetőségeit. Az elmélet és a gyakorlat egy időben kerül megismerésre, az előadások után a gyakorló órákon tetszés szerint ki lehet próbálni az elhangzottakat.

A testgyakorlatokról, vagyis az ászanákról szóló előadás során a közönség mélyebb betekintést kap a tradicionális testhelyzetek fajtáiról, kivitelezésükről, alkalmazásuk lehetőségeiről és hatásairól. A jógaórán pedig lehetőségük nyílik arra, hogy a szóban forgó ászanákat a valóságban is kipróbálják egy teljes testet átmozgató sorozat segítségével. A sor szisztematikusan átmozgatja a testet, megmasszírozza a belső szerveket és energetizálja a csakrákat (energiaközpontokat).

 

Egy másik előadás alkalmával a résztvevők megismerhetik a pránájáma, vagyis a légzés szabályzásának elméleti hátterét és mechanizmusát. A pránájáma órán pedig különféle légzési technikák segítségével megtapasztalhatják a gyakorlatok nyugtató és energiával feltöltő hatásait.

A relaxációról tartott előadás során a test és a tudat ellazításának művészetével találkozhatnak a hallgatók. A relaxáció egyedülálló módon képes minden feszültséget kioldani a szervezetből és az elméből, megadva a teljes nyugalom állapotát. A vezetett relaxáció által a jelen lévők átélhetik a fent leírt kedvező állapotot.

 

A nap folyamán lehetőség lesz a meditáció időtlen tudományába is belekóstolni mind elméletben, mind gyakorlatban. Az előadás bemutatja a meditációs módszereket, külön kitérve a mantra-meditációra. Míg a gyakorlatban kipróbálásra kerül a meditáció, amely segítségével átélhető a zavaró érzések, gondolatok elengedése, és a tudat lelki tartalommal való megtöltése. A meditáció igazi lelki élményt nyújt.

Nem utolsó sorban a jógikus táplálkozás világába is betekintést nyernek a Jóga Nap résztvevői. Az egészséges életmódot követők számára a lakto-vegetáriánizmus táplálkozás a javasolt, amely az ájurvéda elveire épül. Az előadás során ezen elveket és praktikus étkezési tanácsokat kapnak az érdeklődők, és természetesen lesz lehetőség a finom vegetáriánus ételek elfogyasztására is.

 

Részletes program

10.00-10.40-ig Ászanák előadás  – Templom konferencia terem ill. a Főiskola nagyterme
10.45-11.40-ig Pránájáma előadás + gyakorlat – Templom konferencia terem
10.55-12.20-ig Gyakorló jóga (kezdő) – Főiskola nagyterem
10.55-12.20-ig Gyakorló jóga (haladó) – Templom nagyterem
12.30-13.25-ig Relaxáció előadás + gyakorlat – Főiskola nagyterem és Templom nagyterem
12.30-13.25-ig Meditáció előadás + gyakorlat – Templom konferencia terem
13.30-14.10-ig Bhakti jóga + körvezetés
13.35-15.00-ig Gyakorló jóga – Templom és Főiskola nagyterem
14.10-15.10-ig Meditáció előadás + gyakorlat
15.10-16.00-ig Relaxáció előadás + gyakorlat – Templom és Főiskola nagyterem
15.10-16.00-ig Pránájáma előadás + gyakorlat
15.10-16.00-ig Bhakti jóga előadás + körvezetés
11.30-tól Szabadtéri főzés és ebédelési lehetőség az egész nap folyamán. Közben jóga bemutatók és a táplálkozás jógájáról előadások is lesznek. Helyszín az udvar. Rossz idő esetén a csarnok és a konferencia terem.

 

Fontos információk:

Azon érdeklődők, akik a gyakorló jógán és a relaxáció gyakorlaton is szeretnének részt venni, kérjük, jelezzék a recepción érkezésük alkalmával a terembeosztások miatt. Ezenfelül hozzanak magukkal váltóruhát. Egy kényelmes melegítőnadrágot, zoknit, pólót és pulóvert, valamint egy plédet is. Jógamatracot és jóga eszközöket a szervezők biztosítanak.

 

Az egyes előadások és jógafoglalkozások egymástól függetlenül is látogathatók.

Helyszín: Lélek Palotája, Budapest III.ker. Csillaghegy, Lehel u. 15-17.

Időpont: 2014. március 30. Vasárnap 10.00-16.00-ig

Ár: 1200Ft/felnőtt, 900Ft/nyugdíjas, diák. A gyakorló jóga +500Ft

Információ: +36 30/643-31-13 Haddad Nóránál

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.