Finn tejszínes lazacleves, gesztenyével töltött pulyka aszalt szilvával és csőben sült burgonyával, Eszterházy-torta vaníliaöntettel, 2 pohár bor, víz és kávé – ezt a vacsorát szolgálták fel december 15-én, hétfőn este 50 hajléktalannak az ötcsillagos Le Meridien szállodában.

Finn tejszínes lazacleves, gesztenyével töltött pulyka aszalt szilvával és csőben sült burgonyával, Eszterházy-torta vaníliaöntettel, 2 pohár bor, víz és kávé – ezt a vacsorát szolgálták fel december 15-én, hétfőn este 50 hajléktalannak az ötcsillagos Le Meridien szállodában.

Nem először lát vendégül hajlék nélkül maradt embereket a szálloda a Le Bourbon étteremben. Ezúttal a Baptista Szeretetszolgálat budapesti otthonának lakóit várták.
A szegény sorsú embereket a szálloda igazgatója, Adrian Gray a főbejáratnál fogadta. Mindegyikükkel kezet fogott, és behívta őket a karácsonyi fényárban úszó étterembe. A menüt a szálloda francia séfje, Laurent Vandenameele állította össze számukra.

Hogyan választották ki az ötven embert, akiket meginvitáltak erre a vacsorára, hiszen csak Budapesten tízezrek élnek télen is az utcán? – kérdeztük Miletics Marcelltől, a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegének vezetőjétől. – „Az étteremben helyet foglalók között vannak otthonban lakók, és olyanok is, akik egész életüket az utcán töltik. Jó néhányan nem fogadták el a meghívást, mert szégyellik szegénységüket, és nem akartak a kamerák kereszttüzébe kerülni." – válaszolt a szervezet embere.

„A vacsora mottója, hogy méltóságot adjunk a kiszolgáltatott hajléktalanoknak, akik sokszor esőben, fagyban kénytelenek sorban állni mindössze egy tányér bablevesért." – mondta Szenczy Sándor, a segélyszervezet vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük