2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mérföldkő a magyar számítástechnikai piac történetében: Gazdára talált az idei százezredik Fujitsu Siemens számítógép

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/8166"><img class="image thumbnail" src="/files/images/71205029.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>  <p>Megvásárolták a Fujitsu Siemens Computers ebben az évben magyarországi piacra gyártott százezredik személyi számítógépét. A Fujitsu Siemens Computers az első gyártó, amelynek az értékesített mobil eszközök, asztali PC-k és szerver számítógépek összesített számában sikerült elérnie ezt, a magyarországi számítástechnika történetében mérföldkőnek tekinthető eredményt.</p><p>

71205029.thumbnail 

Megvásárolták a Fujitsu Siemens Computers ebben az évben magyarországi piacra gyártott százezredik személyi számítógépét. A Fujitsu Siemens Computers az első gyártó, amelynek az értékesített mobil eszközök, asztali PC-k és szerver számítógépek összesített számában sikerült elérnie ezt, a magyarországi számítástechnika történetében mérföldkőnek tekinthető eredményt.

71205029.thumbnail 

Megvásárolták a Fujitsu Siemens Computers ebben az évben magyarországi piacra gyártott százezredik személyi számítógépét. A Fujitsu Siemens Computers az első gyártó, amelynek az értékesített mobil eszközök, asztali PC-k és szerver számítógépek összesített számában sikerült elérnie ezt, a magyarországi számítástechnika történetében mérföldkőnek tekinthető eredményt.

 A százezredik konfigurációt, az Amilo Li 1718-as, rendkívül megbízható mobil szolgáltatásokat kínáló, beépített WLAN kapcsolattal, kristálytiszta kijelzővel és kétrétegű DVD meghajtóval szerelt notebookot a 22 éves Varga Zsanett vásárolta meg a budapesti Media Markt Westend áruházban. A szerencsés vevőt Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezető igazgatója egy professzionális notebookkal ajándékozta meg.

71205034.thumbnailSzánthó Balázs, a Media Markt magyarországi koncepciómenedzsere a sajtótájékoztatón elmondta: arra törekednek, hogy 16 áruházuk polcain csak márkás és jó minőségű termékek legyenek. A Fujitsu Siemens termékeivel kapcsolatban az áruházláncnak csak jó tapasztalatai vannak, és a két cég együttműködése évek óta sikeres. Hangsúlyozta: „Büszkék vagyunk arra, hogy az idei 100 ezredik Fujitsu Siemens személyi számítógép a Media Markt-ban talált gazdára és bízunk abban, hogy az egymilliomodik Fujitsu Siemens vásárló is tőlünk vásárol".

A magyarországi számítástechnikai eszközök és megoldások piacvezető vállalatának vezetője az esemény alkalmából tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Fujitsu Siemens Computers, Európa vezető IT gyártója folyamatosan a felhasználói igényekhez igazítja gazdag termékportfolióját, amelyben a belépő szintű asztali számítógépektől és notebookoktól a kis- és középvállalatok számára konfigurált számítógépeken és szervereken keresztül a legnagyobb vállalatok komplex infrastruktúrájáig minden eszköz és megoldás megtalálható. Ez a teljes termékválaszték és a kiváló minőség egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy az idei, igazán nehéz piaci körülmények ellenére a vállalatnak az év eddig eltelt időszakában sikerült növelnie forgalmát, és jók a kilátásai az év utolsó hónapjának tekintetében is.

71205035.thumbnailA magyarországi értékesítési eredményhez hozzájárult az általános piaci trend – folytatta – amely az utóbbi években jelentősen csökkentette a számítógépek árát, s így egyre többen juthatnak hozzá minőségi számítástechnikai eszközökhöz. „A Fujitsu Siemens Computers Kft. évről évre ismétlődő kétszámjegyű növekedéséhez hozzájárul a jól kiépített értékesítési hálózat is. A Media Markt immár sok éve az egyik legnagyobb partnerünk, munkájukat az ügyfelek iránti elkötelezettség és magas szintű szakmai hozzáértés jellemzi."

„Évek óta folyamatos a mobil eszközök térnyerése" – folytatta Poros Gábor hozzátéve, hogy a magyar piacon a tavalyi év közepétől nagyobb a kereslet a notebookok, mint az asztali gépek iránt. A Fujitsu Siemens Computers 2005 óta több mobil számítástechnikai eszközt ad el, mint asztali PC-t. Az idén értékesített Fujitsu Siemens notebookok száma több mint háromszorosan fogja meghaladni az asztali számítógépekét.

71205042.thumbnailPoros Gábor a folyamatosan változó piaci trendek közül elsősorban a mobil felhasználás iránti igények további növekedését, az alacsony energiaszükségletű, mégis nagyteljesítményű és rugalmas nagyvállalati komplex adatközponti infrastruktúrák fejlesztésének gazdasági szükségszerűségét, valamint a fenntarthatósági, illetve zöld szempontok térnyerését emelte ki. Mint mondotta, a Fujitsu Siemens Computers fejlesztései elsősorban ezeknek az igényeknek a magas színvonalú kielégítésére irányulnak.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.