2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

METROPOLISZ – Péter Ildikó és Bartha Máté

2 perc olvasás
<p> <span class="inline left"><a href="/node/22545"><img class="image thumbnail" src="/files/images/v1_0.thumbnail.jpg" border="0" width="88" height="100" /></a></span>A METROPOLISZ című kiállítást, melynek keretében két fiatal fotográfus mutatkozik be, január 29-én, 18.00-kor nyitja meg Horányi Attila művészettörténész, a Nessim Galériában.</p><p>

 v1 0.thumbnailA METROPOLISZ című kiállítást, melynek keretében két fiatal fotográfus mutatkozik be, január 29-én, 18.00-kor nyitja meg Horányi Attila művészettörténész, a Nessim Galériában.

 v1 0.thumbnailA METROPOLISZ című kiállítást, melynek keretében két fiatal fotográfus mutatkozik be, január 29-én, 18.00-kor nyitja meg Horányi Attila művészettörténész, a Nessim Galériában.

    Péter Ildikó számára a város a tér változásaiban ragadható meg. Épülés,és pusztulás, hideg, alvadt éjszakák, ezek azok, amelyek inspirációt nyújtanak neki. A néző egy sajátos tér részévé válik, olyan szabályok között, melyeket máshol nem élhet át.

    Furcsán bizonytalan világ ez, nem tart sehova, mintha csak állna és hullámzana.

Péter Ildikó 25 évesen, idén megnyerte meg az André Kertész ösztöndíjat Talán nem véletlenül. A kiállított képek egy felnőtt, határozott világlátású és elkötelezett ember szemének és agyának termékei.

  v2.thumbnail  Barta Máté érdeklődése teljesen más irányú. Számára a város áramlik, hömpölyög. Az emberek, a lakói és vendégeik töltik meg a tereket. Vonulásuk áramlata sajátos lüktetéssé válik. Máté ebben a lüktetésben, ennek a ritmusnak a szabályosságaiban látja a várost.

Ez a lüktetés, a lüktetésben felfedezhető rend, illetve a lüktetésből varázsolható nem immanens rend válik képeinek tárgyává.

    Mintákba rendeződik az aluljáró képe, a város dekorációjává válnak a következő metrószerelvényre várók alakjai. Színes jelek, felbukkanása, majd eltűnése, egyenletes ütemben, vagy gyorsulva.

    A kiállítás 2009. február 27-ig lesz látogatható.

    http://www.nessim.hu/kiallitasok/25

Nessim Galéria: Budapest Paulay Ede utca 10. 1061

www.nessim.hu

   

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.