Ügyfélszolgálatának teljes megújításával, az ügyfélszolgálati és értékesítési területek integrálásával válaszol az MHM Computer Kft. az adattárolási piacon globálisan is jelentkező, egyre nagyobb piaci kihívásokra.

 

Ügyfélszolgálatának teljes megújításával, az ügyfélszolgálati és értékesítési területek integrálásával válaszol az MHM Computer Kft. az adattárolási piacon globálisan is jelentkező, egyre nagyobb piaci kihívásokra.

2007-ben folytatódott, sőt felerősödött az a tendencia, amely a kapacitás-igény rohamos bővülése mellett az eladási árak folyamatos csökkenésével párosul, nehéz versenyhelyzetet teremtve az adattárolási megoldások szállítói számára – mondja Lyócsa István, az MHM Computer Kft. ügyvezető igazgatója. A piaci szereplők olyan innovatív megoldások és termékek kidolgozásában látják a kiutat, amelyek az ügyfelek „személyre szabott" üzleti igényeihez igazodva a lehető legnagyobb hozzáadott értéket állítják elő. A verseny kiélezettségét jól mutatják a számok: az MHM forgalma a növekvő rendelésállomány mellett is csökkent. Míg 2006 december végén az árbevétel megközelítette az 1,7 milliárd forintot, ami 20 százalékos növekedést jelentett az előző év hasonló időszakához képest, idén az éves várható forgalom 1,5 milliárd lesz, de a csökkenéshez hozzájárult a dollár folyamatos árfolyam csökkenése is.

Az MHM mindenekelőtt a cég szolgáltatási körének bővítésében, s ehhez szorosan kapcsolódva az ügyfélszolgálat teljes átalakításában látja az egyik legfontosabb kitörési lehetőséget.

Jelenleg az MHM ügyfélszolgálat tevékenysége elsősorban az új eszközök installálását és a hibaelhárítást jelenti. Célunk, hogy ezen tevékenységek mellett az ügyfélszolgálat munkatársai a jövőben hatékonyabban vegyenek részt az értékesítési munkában is – vázolja az átalakítás stratégiáját Horváth Norbert, az MHM ügyfélszolgálati igazgatója. Műszaki tapasztalataik és ügyfeleinknél szerzett helyismeretük felhasználásával fel kell ismerniük ügyfeleink sajátos igényeit, és azonosítaniuk kell azokat a műszaki fejlesztési lehetőségeket, amelyek segíthetnek ügyfeleinknek informatikai rendszereik jobb, hatékonyabb kihasználásában. Ez jelentheti akár egy meglévő rendszer fejlesztését is, de akár új termékek, komplett megoldás-csomagok értékesítését is. Terveink között szerepel kifejezetten ügyfélszolgálati termékek kialakítása, amelyek értékesítése az ügyfélszolgálat feladata lenne. Ezekben az esetekben az ügyfélszolgálat az igények felmérésétől kezdve az ajánlatadáson, az esetleges prezentáción át a megvalósításig lefedi az elvégzendő munkát.  Ilyen munkák lehetnek például a különböző support szerződések megkötése, megújítása, vagy adhoc jellegű konfigurálási, bővítési feladatok elvégzése, de akár egy komplett termékcsomag értékesítése is. Konfigurálás esetében az ügyfélszolgálat munkatársai fel tudják mérni az elvégzendő munka mennyiségét, az érvényben lévő céges óradíjak alapján pedig már az ajánlati árat is ki tudják alakítani. Bővítés, új termékek és komplett termékcsomagok eladása esetén az ajánlati árak meghatározásához pedig természetesen szükség lehet a kereskedő kollégákkal való egyeztetésre is. Ezen új feladatok elvégzésének elősegítésére az ügyfélszolgálat részére is készül üzleti terv, amely tartalmazni fogja az ügyfélszolgálat fent felsorolt tevékenységei által elérendő bevételi számokat.

A jövőben nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni kereskedő kollégáink eddiginél is hatékonyabb támogatására műszaki oldalról. Ehhez olyan komplett termékcsomagok kialakítását tervezzük, amelyek az MHM által forgalmazott hardver és szoftver termékek felhasználásával egy adott típusú feladatot fed le. Ilyen lehet például egy komplett backup környezet kialakítása szalagos és lemezes tárolórendszerrel és a szükséges szoftvertermékkel kombinálva, vagy egy katasztrófa tűrő MS Exchange környezet létrehozása szintén a szükséges szoftver- és hardvertermékekkel. Kiemelten kívánunk foglalkozni a VmWare cég termékeivel mind szerver, mind munkaállomás oldalon, természetesen ezekből is tervezünk néhány csomag-megoldást kialakítani. Ezeket a csomagokat széles körben kívánjuk hirdetni a meglévő és új ügyfelek felé, felhasználva az internet kínálta lehetőségeket. Természetesen úgy alakítjuk ki ezeket a csomagokat, hogy egymással is rugalmasan  kombinálhatóak  legyenek ha ügyfeleink igényei úgy kívánják.

Ahhoz, hogy újonnan kialakított csomagjainkat meglévő vagy leendő ügyfeleink ne csak egy prospektusból vagy az interneten, egy weboldal alapján ismerjék meg, tesztlaborunk adta lehetőségeinket felhasználva rugalmas demo környezet kialakítása is folyamatban van Aradi utcai telephelyünkön, ahol a csomagban szereplőmegoldások minden komponense kipróbálható, bemutatható. A rugalmasság alatt azt értjük, hogy az aktuálisan bemutatandó demo környezet igényei alapján konfiguráljuk a rendszert, erősen támaszkodva a storage rendszerek és a VmWare adta lehetőségekre, szem előtt tartva, hogy ügyfeleink minden kérdésükre választ kaphassanak az adott bemutató során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük