www.vizpiac.huwww.vizpiac.hu

„Nem politizálunk, de feszegetni fogjuk, a magyar döntéshozók miért nem szentelnek elegendő figyelmet a globális vízhiány nyomasztó problémájának."

 www.vizpiac.huwww.vizpiac.hu

„Nem politizálunk, de feszegetni fogjuk, a magyar döntéshozók miért nem szentelnek elegendő figyelmet a globális vízhiány nyomasztó problémájának."

Magyarország nagyhatalom, a vízben igazán az. Kevés lavórban van ennyi édesvíz, mint a Kárpát-medencében. A vízről, erről az éltető őselemről írunk. Hisszük, hogy az édesvíz védelmének ügye évről-évre egyre fontosabbá válik, és látjuk: nemcsak a politikai elit, de a magyar figyelemgazdaság is fájón elhanyagolja a témát.

Magyarország kiutat keres a válságból, és távlati jövőt fürkész. Évek óta nemzeti toposzok után szaladgál, de nem veszi észre, ami az orra előtt hever. Milyen végtelenül természetes, hogy a csapból víz folyik, és lubickolhatunk a folyókban, tavakban, termálvizekben! Magyarországon az, de az Európai Unió 14 tagállamában – Afrikáról, Ázsiáról nem is beszélve – már korántsem.

A http://www.vizpiac.hu/ azért jött létre, mert néhány lelkes és tapasztalt újságíró belátta: legnagyobb nemzeti kincsünket, a vizet, leghatékonyabban a víz ügyének felkarolásával, a figyelem koncentrációjával védelmezhetjük. Mi pedig óvni, védeni kívánjuk.

Munkatársainkat a magyar és a nemzetközi médiából toboroztuk. Van közöttünk vízügyi szakértő, public relations és kommunikációs szakember, és a BBC-t is megjárt Pulitzer-díjas újságíró. Arra törekszünk, hogy a hazai vizes hírek mellett az olvasó globális képet kapjon a föld vízkészletét érintő kérdésekről.

Bízunk benne, Ön is közös ügyünk mellé áll, hogy Magyarország mihamarabb ráállhasson egy vízközpontú növekedési pályára. Reméljük, nálunk minden vizes hírt megtalál majd. Mert mi a vízről írunk. A vízről folyékonyan…" -írta Láng Balázs, főszerkesztő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük