2022.05.29.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mi teszi boldoggá a fiatalokat, mennyire elégedettek a világgal?

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80517"><img class="image image-preview" src="/files/images/boldog%20(1).preview.jpg" border="0" width="496" height="258" /></a></span>A Comedy Central ezekre a kérdésekre kereste a választ egy 30 országot és összesen 3500, 15-24 év közötti fiatalt érintő felmérés jegyében. Egy reprezentatív felmérés szerint a mai magyar fiatalok boldognak vallják magukat, mégis sokat idegeskednek a munkakeresés és amiatt, hogy célt találjanak az életben.</p> <p> 

A Comedy Central ezekre a kérdésekre kereste a választ egy 30 országot és összesen 3500, 15-24 év közötti fiatalt érintő felmérés jegyében. Egy reprezentatív felmérés szerint a mai magyar fiatalok boldognak vallják magukat, mégis sokat idegeskednek a munkakeresés és amiatt, hogy célt találjanak az életben.

 

A Comedy Central ezekre a kérdésekre kereste a választ egy 30 országot és összesen 3500, 15-24 év közötti fiatalt érintő felmérés jegyében. Egy reprezentatív felmérés szerint a mai magyar fiatalok boldognak vallják magukat, mégis sokat idegeskednek a munkakeresés és amiatt, hogy célt találjanak az életben.

 

A kutatás során kiderült, hogy a magyar fiatalokat külföldi kortársaiktól eltérő kérdések foglalkoztatják, hiszen míg a terrorizmus az elsők között merül fel világszerte, addig a magyar fiatalok ezt kevésbé tartják markáns problémának. A hazánkban is vizsgált 15-24 év közötti generációra ráfér a nevetés: a hazai ifjak boldogtalanabbak a világátlagnál, aggódnak az álláskeresés miatt, de legalább kevésbé stresszesek, mint más országban élő társaik.

 

A humorcsatorna reprezentatív felmérésében arra a kérdésre, hogy mi a legnagyobb probléma a világon, a magyar ifjak 55%-ban jelölték be a munkanélküliséget (54% a világátlag). A globális éhezés és a gazdasági krízis ugyanannyira foglalkoztatja a hazai válaszadókat, mint a többséget, ám hogy a magyarok romantikus lelkek, jól bizonyítja, hogy 41% szerint szükség lenne „boldogságot hozni" a világra. Összesítésben 31% gondolkodott erről hasonlóan. A terrorizmustól fele annyian tartanak idehaza, mint a nagyvilágban (10% a 21%-al szemben).

 

„Sírva vígad a magyar" – tartja a mondás és erre a Comedy Central felmérése is rámutat. A magyarországi fiatalok 62% vallja boldognak magát, ami nem sokkal marad el a nemzeteken átívelő átlag 70%-os boldogságérzettől. A kutatás szerint a mexikói fiatalok érzik magukat a legjobban a világon (93%), őket követik az argentinok (87%) és a brazilok (84%). A felmérés egy pontján a fiatalokat arra kérték, hogy definiálják a siker fogalmát. Itt teljes az összhang: a három legfontosabb tényező, ha az ember boldog, van egy szerető családja és olyan munkája, amit élvez. A magyar fiataloknál az utóbbi kettő helyet cserél, vagyis egy jó munkahely fontosabb a családnál.

 

Jó hír, hogy a magyarok valamivel kevésbé stresszesek a világ ifjúságánál.

Leginkább az állástalálás miatt idegeskednek (64% – szemben a 45%-os átlaggal), de kiemelkedően fontosnak találják azt is, hogy célt találjanak az életben (52% – 36%). Míg a nagyvilágon csak 20% stresszeli magát azon, hogy barátot/barátnőt találjon, addig ez az arány esetünkben kirívóan magas, 56%, ami a 20%-os átlag csaknem háromszorosa.

 

A nevetés mindenre gyógyír és úgy tűnik, hogy a laza, ám kissé melankolikus, az érzelmekre fogékony magyar fiatalokra nagyon is ráfér, hogy a felszabadultan szórakozzanak. Ebben kíván segítségükre lenni a magyar Comedy Central is.

 

http://www.comedycentral.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.